TANITIM YAZILARI

Sevgiliye Hediye Edilmemesi Gerekenler

Sevgiliye, eşe, nişanlıya hediye almak kolay görünen zor bir süreçtir. Önce kafanızda bir hediye belirir, sonra bunun yeterince ilginç, diğer hediyelerden pek de farklı olmadığını düşünmeye başlarsınız. Bir önceki yıldönümü, doğum günü hatta düğün hediyesi ya da 14 Şubat sevgililer günü hediyeniz de tıpkı buna benziyordur. Evet sevgiliniz aldığınız her hediyeye sevinecektir ama siz ona çok samimi olmadığınız bir arkadaşa aldığınız gibi küçük hediyelik ürünlerden almak istemiyor, daha fazlasını istiyorsunuzdur. Komik, gülümseten, aynı zamanda romantik, sürprizli ve orijinal… Yani tam olarak istediğiniz şey, çocukken size aldıkları kinder sürpriz yumurta gibi bir şey… Küçük de olsa, içinden ne çıkacağını bilemezsiniz. Bir de kağıdına bakarak parçaları birleştirip oyuncağınızı kendiniz yaratırsınız. Çocuklara harika gelen bir hediyedir bu!

Büyüdünüz ama istekler yalnızca biçim değiştirirler. Bu yüzden hediye fikirleriniz bu doğrultuda ilerlese iyi sonuç alırsınız. Yani sevgiliye (bayan) doğum günü hediyesini matruşka bebekleri gibi hediye içinde hediye olarak tasarlayabilirsiniz. İçinde peluş ayıcıkların, çikolataların ve çiçeklerin olduğu bu harika sepete siz de bir mücevher kutusu koymak isteyebilirsiniz. Aman dikkat: Eğer küçük kare ve kırmızı bir hediye kutusu iliştirirseniz sakın içine yüzük, kolye ya da küpe harici bir şey koymayın. Hemen hemen tüm kadınlar böyle bir kutu karşısında ya pırlanta evlilik yüzüğü ya da anneannenizden kalma aile yadigarı küpeyi bulmak isterler. Kutu küçüldükçe beklenti yükselir. Mücevher yoksa o kutuyu eklemeyin!

Evliyseniz, anneler gününde google’da anneme ne hediye alabilirim yazıp çıkan hediye seçeneklerinden birini beğenip ‘eşime de bu hediyeyi alabilirim’ diye düşünüp sevgilinizin doğum gününde ona bir ev hediyesi almayın mesela. Kim doğum günü hediyesi olarak mutfak robotu ister ki?

Ve hanımlar; kadına hediye almak kolay, asıl erkeğe ne hediye alınır ki? demeyin. Artık hediye sitelerinde erkeklere hediye seçenekleri de çok: İsim işlemeli gömlekler, vintage saatler, tasarım gözlükler, ofis için üzerinde fotoğrafınızın bulunduğu kupa bardaklar, yine üzerinde fotoğrafınızın bulunduğu ya da resimli- tasarım cep telefonu kapları, beğendiği arabanın anahtarlığı vb… Bu siteler size onlarca hediye önerilerinde bulunacaklardır. Ve sanıldığının aksine ucuzdurlar. Maddi açıdan düşük, manevi açıdan yüksek, anlamlı, keyifli hediyelerdir bunlar. (Hatta çoğu sitede 50 TL’nin üzeri alışverişlerde kargo ücretsiz) Bu hediye seçeneklerinden bazıları size klişe gelebilir ve en özel en yaratıcı hediyenin bu olmadığını düşünebilirsiniz. Örneğin isim işlemeli gömlek veya köstekli saat size çok babaya alınacak bir hediye gibi gelebilir ama sevgilinizi en iyi tanıyan sizsiniz: Bazı erkekler vintage ürünlerden hoşlanırken bazıları için gerçekten bunlar eski moda gelebilir. Ama hiç bir erkeğe almamanız gereken hediyelerin başında playstation gelir. Ya sevgiliniz bundan hoşlanmayacaktır (yaşından ya da karakterinden ötürü) ya da onun başından ayrılamayacaktır, bu da size ayıracağı zamanın kısalacağı anlamına gelir pek tabii. Yine de oyun hastası sevgilinize alacağınız o playstation sayesinde arkadaşlarına ‘en cool kız arkadaş benim!’ deme imkanı tanır. Bu keyifli hediye sayesinde sizinle olmasa da sizin hediyenizle zaman geçirmesi yine de mutluluk vericidir tabii.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı