TANITIM YAZILARI

Aşk Böceği Sevgilileri Rahatsız Edecek 5 Kitap

Sevgilinizle buluştuğunuzda konuştuğunuz konuları bir gözden geçirin. Geçen akşam izlediğiniz film, sınavlar, iş hayatının monotonluğu, “Aslı ile Cem tekrar görüşmeye başlamış, inanabiliyor musun?” dedikoduları, ilişkinizin geleceği, hayaller, gidilecek yerler, çıkılacak tatiller… Elbette bazen bu konulara tartışmalar da ekleniyor, ancak bu da her ilişkinin tuzu biberi değil midir?

Bu yazımızda aşk böceği sevgililerin pek hoşuna gitmeyecek olan, ilişki rutinlerini bozacak hikayelerin yer aldığı beş kitap listeledik. Her birinde farklı ve alışılmadık hikayelerin anlatıldığı bu beş kitapta, sevgilinizle yaşamak istemeyeceğiniz çeşitli olaylar konu alınıyor.

Önerdiğimiz kitapları sevgilinizle birlikte okuyabilir ve sonrasında hikayeler üzerine yapacağınız sohbetler ile sevgilinizle belki de daha önce hiç konuşmadığınız konular hakkında görüş paylaşma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Ayrıca tembel sevgililere ufak bir not; aynı tadı vermeyeceği görüşünde olsak da, Kürk Mantolu Madonna haricinde diğer dört kitabın halihazırda filmi de mevcut.

İşte sevgiliniz ve sizin için seçtiğimiz beş ‘aşık rahatsız eden’ kitap. Öneriler bizden, sohbeti sizden…

1- Dostoyevski, Beyaz Geceler: Bütün hikaye yalnızlığına gömülmüş ve bu kadere razı olarak hayatına devam eden bir adamın, bir gece vakti hüzünlü ve güzel kadın Nastenka’yla tanışması ile başlar. Dört güne sığdırılmış bu aşk hikayesi, Nastenka’nın unutamadığı sevgilisi yüzünden aslında platonik kalmaya mahkumdur. Yalnızlığın çaresizliğinin ön plana çıktığı romanda okuyucu platonik bir aşka dışarıdan tanık oluyor.

2- Haruki Murakami, İmkansızın Şarkısı: En yakın arkadaşınızın sevgilisiyle beraber olabilir misiniz? Cevabınız, en yakın arkadaşınızın sevgilisi sizin ilk aşkınız olsa bile hayır mı olurdu? Peki, ya en yakın arkadaşınız öldüyse? Murakami, kendi hayatından yansımaların da yer aldığı bu romanında üçlü bir aşk hikayesi anlatıyor.

3- Sabahattin Ali, Kürk Mantolu Madonna: 1943 yılından bugüne her okunduğunda umutsuz aşkların, unutulmayan eski sevgililerin sayfalarında gezindiği bir roman oldu Kürk Mantolu Madonna. Popülerliğini hiçbir zaman yitirmeyen bu kırık aşk hikayesi her okuduğunuzda sizi farklı bir bakış açısıyla etkileyecek kadar derin ve duygusal bir başucu kitabı.

4- Milan Kundera, Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği: Sevgiliyi aldatmak her zaman onu sevmediğimizden midir? Sadakat, yalnızca bedeni tek kişiyle paylaşmakla mı ölçülür? Çekoslovakya’da bir otelin lokantasında çalışan Tereza ve oraya gelen Tomas’ın hikayesi beklenmedik biçimde sevgili olmalarıyla değişiyor. Tomas’ın başka kadınlara olan zaafı, Tereza’nın kırılganlığı ve savaş yıllarının zorluğu, iki sevgilinin büyük imtihanlardan geçmelerine sebep oluyor.

5- Vladimir Nabokov, Lolita: Roman tarihinin kült eserleri arasında yer alan ve defalarca sinemaya uyarlanan Lolita, kiracısı olarak taşındığı evin küçük kızına saplantılı bir tutkuyla bağlanan Humbert’ın gerçek hikayesi. Bir süre sonra annesi de ölen Dolores’in, hayatta Humbert’tan başka kimsesi kalmamıştır. Birçok kişiye göre ahlakdışı, hatta yasadışı sayılan bu ilişki, Nabokov’un kaleminden tüm tarafsızlığıyla anlatılıyor

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı