TANITIM YAZILARI

SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN NELER YAPILABİLİR?

Oldukça eski bir gelenek olan sevgililer gününün aslı Roma Katolik Kilisesi dönemine kadar gitmektedir. Anılan dönemde, Valentine adındaki bir din adamı için bir bayram günü ilan edilmesi ile oluşmuştur. Bu nedenle bir takım ülkelerde St. Valentine’s Day – Aziz Valentine Günü olarak isimlendirilmiştir. Daha sonra 19. Yüzyıl içerisinde bir 14 Şubat günü Ester Howland isimli bir Amerikalının ilk sevgililer günü kartını göndermesinden sonra birçok toplumda kutlanan önemli bir gün haline gelmiştir.

Ülkemizde de son yıllarda sevgililer günü kutlaması bir gelenek haline gelmiş, her 14 Şubat öncesinde sevgililer birbirleri için sevgilerini ifade eden sevgililer günü kartları hazırlamakta, birbirleri için özel hediyeler almaktadır. Bu yönü ile, ticari hayatta önemli bir gün haline gelen sevgililer günü kutlamalarına yönelik orijinal hediyelere yönelik değişik hediye fikirleri oluşturulmaya başlanmıştır.

Hemen her sevgili, duygularını ifade edebilmek için sevgilisine en güzel hediyeyi alabilmek için uğraşmaktadır. Sevgililer günü diğer yıldönümlerinden farklı olarak aşkı simgelediği için alınacak sevgililer günü hediyesine her zamankinden daha özen gösterilmesi kaçınılmazdır. Genel olarak erkekler sevgililer gününde sevgililerine çiçek göndererek kutlamaları başlatırlar. Özellikle iş yaşamında bayan çalışanların sevgililer gününde çiçek almalarının adeta bir prestij gösterisi haline gelmesi de ilginç bir noktayı gözler önüne sermektedir.

Hemen hemen tüm firmalar, sevgililerine en güzel ve en orijinal hediyeyi almak isteyen kişilere yönelik özel tasarımlar hazırlamakta, sadece 14 Şubat sevgililer gününe yönelik olarak hazırladıkları ürünleri 14 Şubat tarihinden kısa bir süre önce de piyasaya sürmektedir. Bunun haricinde 14 Şubat günü gönderilen çiçek ve alınan hediyenin teslimi sonrasında güzel bir akşam yemeği ve sonrasında gidilen romantik bir mekanda günü tamamlamak isteyen sevgililer için pek çok restaurant ve gece kulübü 14 Şubat sevgililer gününe yönelik menü ve özel programlar hazırlamaktadır. Yılbaşı kutlamaları dışında çok sayıda insanın kutlamalara katıldığı bir organizasyon haline gelen sevgililer günü kutlamaları artık toplumun vazgeçemeyeceği bir etkinlik haline gelmiştir.

Sevgililer gününde sevgilinize hoş sürprizler hazırlamak istiyorsanız gerek hediye seçimini, gerekse akşam yemeği ve sonrası için program belirlemeyi son ana bırakmamalısınız. Zira iş yoğunluğu veya programınızda olmayan beklenmedik etkinlikler nedeniyle sevgilinize özel bir hediye almak için zamanınız kalmayabilir. Bu durumda içinize sinmese de ya ilk gördüğünüz hediyeyi almanız, ya da elleriniz boş olarak buluştuğunuz sevgilinizden bu durumu telafi edebilmek için özürler dileyip pek çok vaatte bulunmanız gerekebilir. Aynı durumda, akşam yemeği ve sonrası için sevgilinizin beğeneceği tüm mekanların önceden yapılan rezervasyonları nedeniyle dolu olması da sizi çok zor durumda bırakabilir. Ne kadar haklı mazeretler öne sürseniz de sevgiliniz, kendisine yeterli önemin verilmediğini daha vahimi gelecekte de bu durumun devam edebileceğini düşünecektir.

Bu ve benzeri durumlarla karşılaşmamanın yolu, tarihi diğer yıldönümlerinde olduğu gibi çok önceden belli olan sevgililer gününden en bir iki hafta öncesinde sevgilinize alabileceğiniz en güzel ve en özel hediyeyi düşünmeye başlamanızdan ve aynı uygulamayı sevgilinizle gideceğiniz akşam yemeği ve sonrası için en uygun ve en romantik mekanı araştırmanızdan geçmektedir. Aksi takdirde ne sizin içinize sinecek bir hediye alabilir ne de özel bir program yapabilirsiniz. Internet çağında hem çok özel bir hediye bulmanız, hem de özel bir mekanı keşfetmeniz oldukça kolay. Bunun için arama motorlarında sihirli kelimeleri yazmanız yeterli. Şunu unutmamak gerekiyor, sevgililer günü anlam olarak doğum günü vb. etkinliklerden çok farklı, çünkü sevgililer gününü sadece aşık olduğunuz kişi için kutlarsınız, bir başkası için değil.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı