TANITIM YAZILARI

Marjinal Annelere Orjinal Hediyeler

Geçtiğimiz aylarda bir çok badire atlattınız: Önce yılbaşı konseptine uygun yeniyıl hediyeleri arayışındaydınız. Hediyelik eşyalardan küçük, el emeği hediyelerine kadar bir çok hediye önerisini değerlendirip uygununu aldınız. Yeni yıl telaşı bitti ardından eşinize/ sevgiliye hediye etmek üzere evlilik yıldönümü hediyeleri hakkında araştırma yaptınız. Yıldönümü hediye fikirleri için google’a hediye yarat, hediye bul gibi kelime grupları girerek çeşitli hediye sitelerine ulaştınız. Erkeklere hediye ne alınır sorusunun cevabını da aldınız, kadınlara ne alınır sorusunun cevabını da erkeklere hediye önerileri kategorilerinde rahatça buldunuz. Bu şekilde eşime/ karıma/ kocama en güzel hediye olarak ne olabilir sorusunun cevabını internet üzerinden en özel hediye fikirlerini alıp hediye alternatiflerini eleyerek kendinizce sevgiliye en özel hediyeleri en anlamlı hediyeyi aldınız. Tam yıldönümü sona ermişken sevgililer günü, doğum günleri ard arda geldi. Yalnız eşinizin değil, anne- babanızın, eşinizin annesinin babasının doğum günleri geldi geçti. Çocuğunuz varsa yine aynı hediye siteleri imdadınıza koştu ve sevgililer günü hediyeleri, doğum günü hediyeleri, çocuk- bebek hediyeleri gibi kategorilerden yine ilginç, şaşırtan, sürprizli, sıradışı, gülümseten hediyeler aldınız.

Ve bu ay yüzünü güldürmemiz gereken de annelerimizdi. Anneler çoğunlukla, sadece hatırlanıp öpüldüğünde ve günü kutlandığında dahi mutlu olurlar; bu yüzden belki de sevgilimize yaptığımız kadar hediye araştırması yapmadık. Reklamlar bize zaten onlarca hediye önerileri sunuyordu. Ev eşyalarında çokça indirim yapıldı. Belki siz de ona küçük ev aleti almaya karar verdiniz. Zaten ihtiyacı da vardı…

Fakat bazı anneler, ev hediyelerinden çok hoşlanırken bazılarının bir kadın olduğunun farkedilmesinin ve ona göre hediye alınmasın beklentisi içindedirler. Bu yüzden ona çiçek alarak dünyaları hediye edebilirsiniz. Yine de anneniz ‘buna niye para verdin? Solup gidecek’ diye düşünebilir. Öyleyse siz de daha kalıcı bir hediye düşünmelisiniz. Örneğin bir saksı çiçeği… Bu çiçek seçiminde dahi orijinalliğinizi koruyabilirsiniz. tropikalfidan.com adresinden çok sıradışı bitkilerin tohumlarını bulabilirsiniz. Bu bir çiçek tohumu olabileceği gibi meyve tohumu da olabilir. Böylece anneniz bahçesinden ya da balkonundaki saksısından mis gibi Japon salatalığı ya da bordo çileklerinden koparıp taze taze yiyebilir.
Çiçek, meyve dışında daha orijinal bir hediye vermek isterseniz annenize gidiş dönüş bir uçak bileti ile birlikte bir tatil köyünde dört beş günlüğüne tatil hediye edebilirsiniz. Üstelik bu hediyeden büyük ihtimalle babanız da istifade edecektir. (Babalar günü hediyesi’ne de uygundur)
Başka bir hediye fikri; anneye takı almaktır. Örneğin tek taş pırlanta… Öyle ya, tek taş yüzükler yalnız nişanlıya, eşe alınmaz. Anneler de kadındır ve takı (özellikle pırlanta) her zaman gönlü hoş eden naif bir hediyedir.
Bir diğer marijinal hediye fikri ise; anneye bir günlük bakım/ masaj günü… Anneniz tüm yılın yorgunluğunu atacak ve eve döndüğünde yenilenmiş, mutlu ve sakin olacaktır.
Bu yılki anneler günü hediyeniz neydi bilmiyoruz, ama önümüzdeki sene ev hediyeleri ile birlikte annenizin karakterine özgü başka bir hediye daha almayı unutmayın.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı