TANITIM YAZILARI

Hangi Hediyeyi Alacağım? Beğenir mi Acaba?

Hangi hediyeyi alacağım? Acaba aldığım hediyeyi beğenir mi? Her zaman zor bir sürecin başladığına haber veren soruların başıdır.  Sevgililer günü, doğum günü, evlilik yıldönümü, yılbaşı ve birçok çift için önemli yıldönümü tarihleri her zaman çok manalı olmuştur. Ancak gel gelelim herkes kabul eder ki hediye konusu tam bir çıkmaz olmuştur. Hediyeye karar verirken elbette ki onu etkilemek başlıca amacınız olacaktır ve bunu düşünmek için kabul edelim ki oldukça zamana ihtiyacınız vardır.  Arkadaş fikirleri bu konuda size yardımcı olabilir. Onu etkileyecek romantik, anlamlı, yaratıcı ve aynı zamanda kalıcı bir hediye bulmak istediğinize eminim. Birçok arkadaşlık sitesinde yapılan anketler kadınların hediye seçiminde erkeklerden daha iyi olduğunu gösteriyor. Günümüz teknolojisi de göze alındığında hediye seçimi bir nebze de olsa kolaylaşmıştır. Genel hediyelerdense kişiye özel sadece onda olabilecek hediyeler aşk konusunda karşı tarafı etkileyen başlıca unsurlardan biridir. Bu konuda internette göze çarpan en güzel hediyelerden birisi; ona özel bir kitap yapmak!

Aşk kitabı! Oldukça ilginç olan bu fikir; çok anlamlı ve orijinal.

Beraber çekildiğiniz fotoğraflarla süslenmiş, duygu ve düşüncelerinizin yer aldığı bir kitap düşünün. Unutulmaz bir hediye olacağı ve karşı tarafı etkileyeceği kesin. Romantik düşkünü sevgiliye alınabilecek en farklı hediyelerden biri olan kişiye özel kitap sadece sevgiliye değil bir arkadaşa da alınacak, düzenlenecek en güzel hediyelerden biridir.

Hediyeler dünyası alabildiğine uçsuz bucaksız bir dünya. Karşınızdaki kişiyi biraz da iyi tanımaktan geçen bu süreçte kimisi sadece bir gül ile mutlu olup mutlu edebilirken, kimisi için tam bir eziyete dönüşüyor. Hediye seçerken farklı yollara başvurulabilir. Astroloji bu konuda yardımcı yöntemlerden biridir. Kişinin yıldız takvimi ve buradan yola çıkarak oluşan karakteristik özellikleri doğrultusunda hediye önerileri burçlara göre listelenmiş durumda. Her ne kadar astrolojiye bir bilim olarak bakılsa da birçok insan sadece bir pazarlama aracı olarak görüyor.

Hediye Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Hediye seçimi konusu hiçbir zaman kolay iş olmamıştır. Hediye alırken bakılacak birçok kriter vardır. Hediyeyi kime aldığınız, alacağınız hediyenin rengi, hediyeyi alma amacınız, ve alacağınız kişinin cinsiyeti çok önemli konulardır.  Erkeklere alınacak hediye seçenekleri çok az olduğundan dolayı bayanlara kocaman bir geçmiş olsun diyerek konuyu irdelemeye devam ediyoruz.

Alacağınız kişinin yakınlık derecesi nedir?

Birinci dereceden akraba olduğunda hediye seçimi her zaman daha kolaydır çünkü bu kişinin zevklerinden ve ihtiyaçlarından bihaber değilsinizdir.

Yakın bir arkadaşınız olduğunda ciddi hediyelerden kaçınıp, sempatik, komik, şakacı hediyeleri tercih edebilirsiniz.

Evlilik sonrası alınacak hediyeler genelde kalıplaşmış olup eve dekor amaçlı alınabilecek şeyler ilk tercihiniz olacaktır. Renk konusu bu durumda hassas bir nokta olduğundan her renk tonuna uyacak ve sırıtmayacak hediye almak; hem hediye alan kişiyi hem de hediyeyi alan tarafı zor bir durumdan kurtaracaktır.

Sevgiliye alınacak hediyeler özel olmalıdır ve hediyelere baktıkça sizi ona hatırlatmalıdır. Bu konuda değişik hediye seçimleriyle onu şaşırtacaktır. Kalıcılık özellikle sevgiliye alınan hediyede çok önemlidir. Unutulmaz bir hediye almak istediğinizde aşk kitabı ilk sıradaki tavsiyem olacaktır.

Sonuç olarak hediye kısmı uzunca ele alınabilecek bir konudur. Bahsettiğimiz gibi hediyede dikkat edilecek unsurlar çoğaltılabilmekle beraber, hediyeleri mutluluk aracı olarak da görebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı