TANITIM YAZILARI

Aşkın Döngüsü Yıldönümü

Aşkı ve sevgiyi içeren, bu duyguları dışa vurmak için birer fırsat olan Sevgililer Günü, doğum günleri gibi özel günlerin dışında ilişkinizin yıldönümü, aşkınızın başladığı tarih olarak özel bir nitelik taşır. Bir yıl boyunca yaşanan zorlukların, güzelliklerin, iyi kötü her şeyin yeni bir başlangıca devredildiği bir zamandır yıldönümü ve yılbaşlarında sıkça kullanılan “yeni yıla nasıl girilirse öyle gider” lafının daha bir anlam kazanmış halidir.

İlişkinizin taşıyıcısıdır. İlerlemişsinizdir ve doğal olarak bazı şeyleri arkada bırakmışsınızdır. Önünüzde ise aşkla beslemek istediğiniz çok daha uzun bir zaman vardır. Böyle bir günün değerini bilmek ve hakkını vermek her ilişki için gereklidir.

İster ilişkinizin ilk yıldönümü olsun, ister onlarca yıldönümü geçirmiş olun ya da evlilik yıldönümü kutlayın, sürprizleri ihmal edilmeyecek kadar önemlidir. Çünkü hayatın size armağan ettiği güzel bir aşk sürprizinin devamıdır mevzu bahis… Hangimiz hayatın güzel sürprizlerini reddedebilir ve bunun geldiği zamanı önemsemeyiz ki…

2

Aşka dair ne varsa değeri bilinmeli ve önemsemeli. Çünkü en iyi siz biliyorsunuz bu aşk için neler yaşadığınızı, ne fedakârlıklarda bulunup ne kadar mutlu olduğunuzu. Bahsi geçen bu günü özel bir yemekle ve hediye ile kutlamak, aşkınızı tazelemek ve belki de geçmişin acı tatlı yaşantılarını yâd edip geleceğe daha emin bakabilmek için gereklidir.

Hayatta başarılı olmanın yolu geçmişin farkında olmaktan geçer. Doğruları yanlışları belirlemek, bunlardan gerekli tecrübeleri elde etmek ve daha iyisi için çabalamak. Aynı şey aşk ilişkilerinde ve aşkın ulaşabileceği en güzel noktalardan biri olan evliliklerde de geçerlidir. İlişkinizin ve evlilik yıldönümü aşkınızın farkındalığını arttırarak sevdiğinizin değerini pekiştirir. Aynı zamanda özel bir günü ve geceyi hak eder. Öyle ki sadece baş başa romantik bir yemek veya bir çiçek ile geçiştirilemeyecek kadar da şaşırtıcı ve tazeleyici olmalıdır.

3

İki kişinin de birbirine karşı duyduğu sevgiyi tabiri caizse teste tabi tuttuğu özel günlerinde sevgiliye verilecek hediyenin alınmış olmaktan ziyade hazırlanmış olması daha değerlidir. Çünkü bu sevdiğinize karşı, aşkınıza karşı göstermiş olduğunuz emeğin ve değerin bir ispatıdır. Hediyenin farklılığı ve orijinalliği de buradan kaynaklanır.

İlişkinizin yıldönümü için Sevgili Kitabı’na bir göz atmak hediye ufkunuzu açacaktır. Nitekim bir yıldönümü hediyesinde bulunması gereken yazılarıyla gerekli mesajlarıverebilir, yaratıcılığınızı konuşturduğunuz bir ilginç hediye ile sevgilinizi şaşırtabilirsiniz.

Unutmayın ki yıldönümü aşkınızın kutsal günüdür. Birlikte geçirdiğiniz bir senenin sonu ve birlikte geçirmek istediğiniz onlarca yılın başlangıcıdır. Bu güne dair hediye seçerken hediyenin kalıcı bir niteliğe sahip olması, hayatın getirebileceği sürprizlere karşı sevgilinizin gözünde ilişkinizi savunacak bir mekanizmayı sağlar. O nedenle vereceğiniz hediyenin ilişkinize verdiğiniz değeri yansıtması ve sevgilinizin gözünden kaçıramayacağı bir şey olması gerekir.

Sevgili Kitabı’yla aşkınızın döngüsü sonsuz olsun…

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı