TANITIM YAZILARI

İstanbul’da Sevgililer Günü

Aşk ve romantizm ile özdeşleşmiş bazı şehirler vardır. Bu şehirlerden en çok dikkat çekeni ve bilineni Paris olsa da İstanbul’un da Paris’ten aşağı kalır bir yanı yoktur. Yeter ki İstanbul’da nereye gideceğimizi ve ne yapabileceğimizi iyi bilelim. Özellikle yaklaşan Sevgililer Günü’nde İstanbul’da olacak olan şanslı çiftler için İstanbul’un sunduğu romantik imkanları bilmek Sevgililer Günü planlarını şekillendirmeleri ve partnerlerini memnun etmeleri açısından oldukça önemli. Bunun yanında İstanbul’u seven fakat 14 Şubat Sevgililer Günü’nde İstanbul’da olmayacak olan çiftler için de ufukta gözükecek bir İstanbul yolculuğu olduğunda akıllarına gelmesi gereken bazı temel ipuçları bulunuyor.

Gerek kalabalığı gerekse tarihi ve kültürel dokusuyla adeta bir ülkeye bedel olan İstanbul’da romantizmi yaşamanın koşullarından birisi denize yakın olmak olsa gerek. Çünkü şehrin o sıkı dokusunda denizi ve boşluğu görmeden çok fazla bulunmak boğucu olabilir. Yapıların oluşturduğu sıkı dokuya insan kalabalığı da eklenince denize ne kadar yakın olursanız o kadar diyebiliriz. Ayrıca İstanbul gezilecek yerler bakımından oldukça zengin olsa da ulaşımın bir sorun olması sizi yine denize çekecek ve deniz yolunu kullanmanız sizin için her bakımdan iyi olacaktır.

İstanbul’da Sevgililer Günü’nde insanlardan olabildiğince uzak kalmak şaşırtıcı bir şekilde mümkün. Aynı zamanda romantizm yaşamakta… Bunun için ise yapmanız gereken kış aylarında olmamıza aldırmadan güzel bir ada seyahati yapmak. Yaz aylarında insanlarla dolup taşan Büyükada ve Heybeliada kış aylarında oldukça sakin ve huzurlu yerlere dönüşüyor. Buralardaki mekanların ve sahilin gerek romantik bir yemek gerekse el ele bir yürüyüş için oldukça ideal olduğunu da söyleyebiliriz. Eğer 14 Şubat Sevgililer Günü’nde sevgilinize bütün bir gününüzü ayırabilecekseniz, sevgilinize hazırlayacağınız hediyenin yanına bu seyahati eklemek sizin için ideal olacaktır. Yapacağınız bu yolculukta zaman zaman kendinizi bir Sevgililer Günü filmindeymiş gibi bile hissedebilirsiniz (:

istanbulda sevgililer günü (1)

Eğer ki zaman sorununuz varsa veya Ada seyahati size çok uzun bir yol gibi geliyorsa İstanbul Anadolu Yakası’nda bulunan Kadıköy, Moda’yı düşünmenizde fayda var. Öyle ki şehrin kalabalığından bir nebze olsun uzak, denize yakın ve sakin bir ortam sunan Moda, hem sahilde yapılacak bir yürüyüş hem de sıcak ortamlar sunan kafeleriyle Sevgililer Günü’nü geçirmek için ideal yerlerden birisi.

istanbulda sevgililer günü (3)

Bu yıl 14 Şubat Sevgililer Günü’nün Cuma gününe denk geldiğini ve ertesi gününde Cumartesi olduğunu göz önüne alarak çoğu çift için en ideal seçenek olduğunu düşündüğüm yere yani Beyoğlu Cezayir Sokağı’na geldi sıra. İstiklal Caddesi yolundaki Galatasaray Lisesi tarafından dönülerek ulaşmanın oldukça kolay olduğu bu sokağın mimarisi insana Paris sokaklarını anımsatırken sokakta yer alan mekanların sevimliliği, kalabalık içinde bile olsa huzuru yakalamanızı ve Sevgililer Günü’nde partnerinizle harika bir akşam geçirmenizi vaat ediyor. Aynı zamanda bu sokakta çıkacağınız bir akşam yemeği veya yudumlayacağınız içki, sevgilinize hazırladığınız 14 Şubat Sevgililer Günü hediyesini vermek ve ona Sevgililer Günü sözlerinizi sunmak için yakalayabileceğiniz en uygun ortamı sizlere sunacaktır.

istanbulda sevgililer günü (2)

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı