TANITIM YAZILARI

Yaz Mevsimi: Aşkı Gerçeğe Dönüştürme Zamanı

Bir yaz mevsimine daha girdik ve ister bunaltıcı sıcaklar olsun ister yüzümüze esen ılık bir rüzgâr, yazın değerini yazın içerisinde anlamak için nefes almanın ve kalbimizi kışın koyu karanlığından sıyırıp yazın uzun aydınlığına teslim etmenin tam zamanı! Bu yazı aşk mevsimine dönüştürmek için sevmenin ve sevilmenin de öyle!
Aşkın mevsimi mi olur diyebilirsiniz fakat bu düşünceniz, etraftaki sevgililerin daha fazla dikkatinizi çekmesini engellemez. Bunun sonunda eğer sevgiliniz yoksa yavaş yavaş hayatınızdaki insanlara bir göz atma veya yeni insanlarla tanışma ihtiyacı duyabilirsiniz. Aşka ve ilişkiye sahip insanlarda ise ilişkilerine daha bir önem gösterme, beraber geçirilen zamanı arttırma isteği söz konusu olacaktır. Çünkü havaların ısınması içimizdeki duygusal tarafı canlandırır. Tepemizdeki mavi gökyüzünün ve güneşin hakkını vermek adına daha mutlu olmak ve daha çok paylaşmak isteriz. Aşk şarkıları ise hüzün verici olmaktan çok umut aşılayıcı ve yol gösterici olur bizlere…
1
Yaz aşkları bambaşkadır elbet. Fakat burada sadece yazın başlayan ve kısa ömürlü aşklardan söz etmiyoruz. Bir ilişkinin yaz dönemi de olabilir, uzun uzadıya yol alacak olan gerçek bir aşkın başlangıcı da. Hangisi olursa olsun unutulmaz yaz hatıralarına damga vurabilecek bir aşk olması, yüzünüzü kesinlikle güldürecektir. Sevdiğinizle gideceğiniz bir tatil veya ılık yaz akşamlarında beraber geçireceğiniz vakit, sizleri aşk mesajlarına biraz ara verip aşk sözlerine odaklandırmalı. Nitekim teknolojinin hayatımızı ele geçirdiği günümüzde tanıdığımız tüm insanlarla olduğu gibi sevgilimizle de oldukça ‘teknolojik’ bir iletişim kuruyoruz. Hatta ilişkilerin bu yolla başladığı ve bittiği bile oluyor. Öyleyse yaz mevsimi için bir not daha ekleyelim: aşkı gerçeğe dönüştürme zamanı!
Sevgiliniz olsun ya da olmasın aşkı, aşkın nasıl yaşandığını bilirsiniz. Sevdiğinizin kokusu, ona dokunduğunuzda hissettikleriniz, gözleri ve gülüşüyle apayrı bir anlamı vardır. Tüm bunlar aşkı aşk yapan ve onu gerçek kılan şeylerdir. Ne zaman ki sevdiğimizi göremeyiz, ona ulaşmakta zorluk çeker ve ayrı kalırız işte o zaman içimizdeki mevsim bir kış kadar soğuk olur. Ve bu uzaklık çoğu ilişkiyi zedeleyip sorunların kucağına atarken bazılarının da sonunu hazırlar. Yani sevgiliyle yan yana olmak onu tamamen hissetmek gibisi yoktur. Neyse ki bizleri bilgisayar ve telefon ekranlarından uzaklaştıracak bir yaz mevsimi var ve bunu iyi değerlendirmek sizin elinizde.
2
Vakit, zamanı biraz kendimize biraz da sevdiğimize ayırma vaktidir ey aşıklar ve aşık olmak isteyenler. Uzun gündüzlerin ve ılık rüzgârların hakimiyetindeki akşamların tadı ancak sevgiyle, sevgiliyle çıkar. Bir aşk hikayesi yazmanın ve onu yaşamanın zamanı geldiğinde treni kaçırmadan hareket etmek gerekir ki kaybolan zamanı sonbaharda hüzün ile anmayasınız…
Bu yaz sevgilinizle bolca güzel anılar biriktirmeniz ve bu anıları Sevgili Kitabı’nda anlatarak kalıcı bir hale getirmeniz dileğiyle (:

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı