TANITIM YAZILARI

Doğum Günü Hediyeleri: Yeniden Doğmuş Gibi

Ne kadar inkâr etmeye meyilli olsak da her birimiz içten içe doğum günümüze önem veririz. Geldiğimiz yaşı düşünür, geçmiş yılların çeteresini çıkarırız kafamızda. Hayatımıza girenler, çıkanlar, kazandığımız başarılar veya kaybettiğimiz şeyler kendini hatırlatır. Sonrasında hem zorunluluktan hem de avuntu bulmak için günümüze yani doğum günümüze döneriz. Karşımızda göreceğimiz şey çok önemlidir. Kendimizi yalnız, terk edilmiş ve umutsuz hissedebiliriz ya da tam tersi umutlu ve hiç olmadığı kadar enerjik. İçinde bulunduğumuz hissiyatı belirleyecek olan büyük ölçüde hayatımızdaki insanlar ve onların bize verdikleri değerdir. Aynı şey hayatımızdaki insanlar için de geçerli. Onlara daha iyi hissettirmek, yanlarında olduğumuzu göstermek ve doğum günlerinde yeniden doğmuş gibi hissetmeleri için onları mutlu etmek hayatımızdaki insanlara karşı görevimiz…

Sevdiğimiz birinin doğum gününde aklımıza ilk gelen şey ona hediye almak oluyor tabii ki. Ona verdiğimiz değeri belli etmenin yollarından birisidir hediye almak. Fakat hediye almaktan da öte alacağımız hediyenin, yazacağımız doğum günü mesajları ve doğum günü sözlerinin hediye ile bütünleşmesi yani maddi ve manevi değeri birlikte yansıtmasıdır. Çünkü hiçbir hediye tek başına bir değer taşımaz. Hediye, değerini sizin ona yüklediğiniz anlamda bulur. Bu nedenle hediye seçiminde klişelerden uzak durmak ve doğum günü hediyesi arayışında önceliği bizim içimizden bir şeyleri bulunduran hediyelere vermeliyiz. Bu tarz bir hediyenin en güzel biçimleri ise Sevgili Kitabı’nda (:

22

Doğum günü olan kişiye karşı hissettiğiniz sevgi, bağlılık ve daha nice güzel duyguyu sempatik karakterler eşliğinde kelimelere ve hikâyeye dökmek veya onun en güzel anılarının yer aldığı fotoğrafları barındıran bir fotokitap yeterince sempatik değil mi (: Eminim hem güldüren hem de manevi değer taşıyan bu kalıcı hediyeyi doğum günü çocuğu çok sevecektir!

Bir de bazı arkadaşlar vardır ki ilişkiniz arkadaşlıktan daha ileridir onlarla. Dostluktan da öte olan bu hislerin adına kimi zaman hoşlantı deriz. Çoğu zaman mutlu ve istikrarlı bir ilişkinin temelini atan bu durumu yaşamak, hissetmek ve anlatmak zordur. Karşı tarafa sıklıkla ince mesajlar ulaştırmak gerekir ki bu kişinin doğum günü daha da önemlidir. Ona alacağınız doğum günü hediyesi ve yazacağınız doğum günü mesajları içinizdeki sevgiden bir değil birçok parça taşımalıdır. Yani hislerinizi kolayca yansıtmak için çok fazla düşünmenize gerek yok (:

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı