TANITIM YAZILARI

Aşk ve Yolculuk

Birbirlerinden farklı şeyler aşk ve yolculuk. Aşk, alışkanlık ve kimi zaman keskin bir bağımlılık iken yolculuk, kaçıp gitmektir çoğu zaman ve özgürlüktür en doğal haliyle. Fakat öyle zamanlar olur ki aşk ve yolculuk birbirlerine çok benzerler. Mesela yolculuk için gerekli özgürlüğü elde edebilmenin bir gereği olarak cesaret, aşk ile iç içedir çoğu zaman. Onu başlatır, ilerletir ve gerekirse bitirir. Bir de huzur vardır yolculuklar sırasında en derinden hissedilen. Aşkın en mutlu anlarında da hissedilen bu duygu adeta tüm sorunlardan kaçıp gitmektir yolculuklarda olduğu gibi. Ve gidecek çok yol vardır, aşkı yaşamak için ise çokça zaman…

Peki ya aşka yolculuk… Onu denizlere yapılan mavi yolculuklardan ayıran çok şey var mıdır? Pek sanmıyorum. Çünkü uçsuz bucaksız yollar ve denizler gibidir aşk. Sonu görülmez, nereye varılacağından emin olunamaz ama bir umut, bir beklenti vardır. Zaten bu umut değil midir bizleri yaşatan, aşka inandıran ve onun için çokça mücadeleler verdiren. Bugünlerin yarınları da olur her defasında. Nasıl ki karanlık gün ışığına teslim oluyorsa, hüzünler de mutluluğa dönebilir her gözyaşından sonra. Bu son ve başlangıçlar üzerine kurulu düzende yol hatıraları kalır insanın aklında. Gördüğünüz bir manzara, hoşunuza giden bir kır evi gibi hatırlatır kendini aşkın en özel kareleri. Bazen bir gülümseme olur bu, bazen ise bir aşk mesajı. Ama ne olursa olsun hep ilk aşkların tazeliğinde hatırlanır.

1

Aşk filmlerindeki yolculuk sahnelerinde görebileceğimiz gibi kalın bir çizgi çekmiştir hayat yalnız ve birlikte yapılan yolculuklar arasına. Yalnız yolculuklarda bolca düşünce, hatıra ve hayal mevcuttur. Yolu seyrederken dalınan hayallerden ibaret olamaz hayat derken anın gerçekliği sarar insanın zihnini. Kimi zaman ise nedensiz bir huzurla varlığının tek başınalığından keyif alır insan. Bu özgürlük hissi kısmen zihnin oynadığı bir oyun kısmen ise gerçektir. Ama birlikte yapılan yolculuklardaki gerçeklik kadar değil… Öyle ki tüm o kurulan hayallerin yanı başında, omzunda olduğu gerçeğine pek az gerçeklik yaklaşabilir bu hayatta. Dinlenen şarkılar, geçilen yollar ve paylaşılan uyku aşkın eşsizliğini gözlerin görebileceği netlikte beyne iletirken, iki aşığın bedeninin birleşmesi gibi aşkın ve yolculuğun huzuru birleşir.

2

O yüzden siz sevgililer, sevgiyi ve hayatı paylaşanlar birlikte yolculuk edin. Birlikte her anı paylaşın ve aşkınızı hayatın uzun yollarına teslim edin. Birlikte görün, birlikte duyun ve birlikte inanın. Yalnız kalmak zorunda olduğunuzda ise bunları hatırlayın. Zihninizde görüp, zihninizde duyun ve tüm benliğinizle inanın. Özgürlüğün hem aşkta hem de yolculukta var olduğunu bilin ve her adımı atarken cesur olun. Çünkü mutlu sonlar her zaman cesaret isteyen başlangıçlar ile atılır ve mutluluğun kalıcılığı göze alınan, ödenen bedellerin çokluğuna bağlıdır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı