TANITIM YAZILARI

Kadınlar, Erkekler Ve Hediyeler

Diyelim ki çok sevdiğiniz bir arkadaşınıza, can dostunuza bir doğum günü hediyesi alacaksınız. Ona hediye alırken güzel bir seçim yapmak için ne kadar çaba sarf edersiniz? Gerçekten arkadaşınızın çok beğeneceği, kullanışlı ve pahalı bir hediye mi alırsınız yoksa ona klasik, ucuz hediyelerden birini almayı mı tercih edersiniz?

Aslında bu soruların cevabı genellikle kadınlar ve erkeklere göre farklılık göstermektedir. Kadınlar, yakın arkadaşlarına hediye alırken oldukça titiz davranırlar. Klasik bir hediyelik eşyadan ziyade arkadaşlarını mutlu edecek, onun gündelik yaşamında işine yarayacak bir hediye almaya özen gösterirler. Bunun için belki günlerce düşünür, hediye fikirleri araştırırlar. Arkadaşlarının gerçekten beğeneceğini düşündükleri bir hediye bulduklarında ise fiyatını dahi pek önemsemeden o hediyeyi hemen satın alırlar. Çünkü ince ruhlu, zarif varlıklardır kadınlar. Değer verdiği bir arkadaşını gerçekten mutlu etmek isterler. Tabi bu doğrultuda hediye alacak olan kadın da aynı beklenti içindedir doğal olarak.  Arkadaşlıklarına verilen değeri ölçmek için alınacak doğum günü hediyesi önemli bir kriter olmaktadır. Geçerli bir bahane gösterilmeksizin hediye alınmadan gelinen bir doğum günü partisi; arkadaşlıklarının samimiyeti hakkında önemli bir ipucu olabilmektedir kadınlar için. Erkeklerde ise durum biraz daha farklıdır. Yakın dostlarına, kankalarına hediye alırken pek de detaylı düşünmez erkekler. Arkadaşlarının, ihtiyacı olabilecek ya da gündelik yaşamında da işine yarayabilecek bir hediye seçmektense her doğum gününde alınan, bilindik bir hediyelik eşya alıverirler. Önemli olan arkadaşının doğum gününü hatırlayıp bir de üzerine gidip hediye almış olmaktır erkekler için. Tabi o da, eğer bir doğum günü kutlaması yapılacaksa. Aksi takdirde bir “doğum günün kutlu olsun kardeşim” mesajı yeterlidir. Hele arkadaşa pahalı hediyeler almak mı? Bu, kolay kolay mümkün olmaz. Çünkü bu tarz düşünülerek ve bol para verilen hediyeler sevgililer içindir. Zaten sevgiliye alınan hediyelerde bile özenle seçilmiş ve pahalı hediye gibi konularda oldukça güçlük çeken bir erkeğin bir de kankası için bu zorluklara girmesi olur şey değildir. Zaten arkadaşı da benzer sorunlarla karşı karşıya kaldığı için halden anlar. Bir hediye alınmış veya alınmamış, hiç önemli değildir erkekler için.

i

Gelgelelim hediye konusunda kadın ve erkeğe göre değişen bu durumlar, söz konusu sevgiliye alınan hediye olduğunda her iki cins için de benzerdir. Alınacak hediye; doğum günü hediyesi veya yıldönümü hediyesi olsun hiç fark etmez. Piyasada yer alan yüzlerce hediye denizinden en değerli incileri çıkarmak için uğraşır her iki cins. Bu tarz özel günler yaklaştı mı, sevgiliye hediye fikirleri gündemlerinin bir numaralı maddesini oluşturur kadınlar ve erkeklerin. Ne de olsa insanın, hayatının en önemli noktasında yer alan en değerli varlığıdır sevgili. İnsanın hayat yolculuğunun bir durağında rastladığı bu hayat arkadaşı, belki de tüm yolculuk esnasında ona eşlik edecek kişidir. Elbette hediyelerin en güzeli onun içindir…

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı