TANITIM YAZILARI

Sev, Sevil, Aşık Ol!

Günümüzde şu ya da bu nedenden dolayı kendine uygun birisini bulmak, aşkı tatmak ve dahası bu aşkı devam ettirmek zorlu bir süreç. Bunun için başta teknoloji olmak üzere birçok gerekçe sunabiliriz fakat ne olursa olsun, içte başlayan ve biterse de içte biten bir meseledir. Böyle olduğundan dolayı sahip olduğunuz sevgiyi korumak ve güçlendirmek çiftlerin birbirlerine karşı en önemli görevi olsa gerek. Bir sorun olduğunda en basitinden yalnız geçirdiğiniz, aşkı özlediğiniz ve ‘o’nu aradığınız zamanları düşünün… Bunlar sizi sevdiğiniz insana ve ilişkinize tekrar motive ederek sorunları çözmenizi sağlayacaktır. Aksi takdirde yalnızlık dipsiz bir kuyu şeklinde sizi bekliyor olacak!
Sevgili sevgi kuşlarına gerekli hatırlatmaları yaptıktan sonra yalnızlığın pençesine düşmüş olması muhtemel arkadaşları unutmamak gerek. Bugünün yalnızları geleceğin aşıkları olacak sonuçta. Bu cümle bile yalnızlara moral olmaya yetecek nitelikte (: Yalnızlık belirli bir süre sonra aşılması gereken bir şey olarak görülmüyor farkındayım. Fakat aşkın güzelliğini unutturmuyor veya onu telafi de etmiyor aynı zamanda. Hal böyle iken zaman zaman moralin düşmesi, yazılan yazıların yalnızlık sözleri içermesi ve dinlenen şarkıların buruk olması muhtemel. Böyle zamanlarda insan sorunu kendinde arama yanlışına da düşebilir. Bu yanılgıdan uzak durun derim. Çünkü olması gereken ne ise o oluyordur. Görmeniz gereken şeyler, tanımanız gereken kişiler ve olması gereken olaylar silsilesinde şans sizin yüzünüze de gülecek!
istock_000007951394medium
Boğucu bir yalnızlık insanı bazı zamanlar tatmin eder. Sorumluluk yoktur, düşünecek birisi de. Sadece kendinlesindir ve kafana ne eserse yapabilirsin. Bu süreç öğrenip gelişme açısından oldukça önemlidir. Nitekim aşk sözleri üretmek illa yaşanan tecrübeler ve hissedilmiş duygular kalbe ve zihne kazınmıştır bir kere. Bu özgürlük hali aynı zamanda gelecekteki muhtemel bir ilişkide neyin olması ve neyin olmaması gerektiğini de telkin eder insana. Çünkü yalnızlık, insana gözlem yeteneği kazandırır ve etraftaki çiftler ya da ilişkisi olan arkadaşlarınızı daha farklı değerlendirme imkânına sahip olursunuz. Bir ilişkiye hazırlanmak tam anlamıyla bu olsa gerek.

Yeterince hazır olduğunuzda o kişi karşınıza çıkacak olsa da siz yine de içinizdeki sevgi ihtiyacını umutsuzluğa veya nefrete dönüştürmeyin. Çünkü sevgi, tetikleyicidir. Sizi doğru yere, doğru zamanda, doğru kişiye ulaştıracaktır. Herkeste bir eksik, bir kusur veya fazlalık vardır. O kişi ister aranızın bozuk olduğu bir arkadaşınız ister uzun zamandır konuşmadığınız bir dostunuz olsun tüm kendine has özellikleriyle değer verilmeyi hak ettiğine eminim. Bu sevgi anlayışı geliştirildikçe daha farklı bakmaya başlayacaksınız. Ezbere bir şekilde üzerine kurduğumuz dogmalardan kurtarıp en orijinal biçimde yaşama fırsatına da ancak böyle erişebilirsiniz ki zaten bu aşamada sizin insanlardan beklediğiniz şeyler ile onun size verdiği şeyler arasında güzel bir ayrıma giderek size sunulan içten bir sevginin birçok şeyden daha önemli olduğunu göreceksinizdir.
Unutmayın ki hiçbir şey hayallerdeki gibi olmaz ama en azından gerçek olabilir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı