TANITIM YAZILARI

Yıldönümlerinin Yaşamımızdaki Önemi

İnsan yaşamında unutulamayan acı tatlı pek çok an vardır. Bu anların bir kısmı ise tüm yaşamı etkileyebilecek dönüm noktalarıdır. Temenni edilen acı olan anların hafızadan silinmesi, tatlı anların ise tüm yaşam boyunca zihinde tutulmasıdır. Tanışma, evlilik, mezuniyet, vb. çok sayıda insanları mutlu eden olayların yıldönümleri adeta bu anların yeniden yaşanmasına vesile olurken, belki de unutulmayan tek acı yıldönümü sevdiğiniz bir insanı kaybettiğiniz yıldönümleridir.

Özellikle sevgiliniz varsa, evliyseniz birlikte yaşadığınız önemli günlerin yıldönümlerini asla unutma şansınız yoktur. Aksi halde bunu telafi etmeniz hiç de kolay olmayacaktır. Önceki yıllarda çiftler evliyseler sadece evlilik yıldönümlerini, sevgili iseler de tanışma ya da birlikte olmaya başladıkları günün yıldönümünü kutlarken, günümüzde yıldönümü kutlamaları tanışılan gün, birlikte olunmaya başlanılan gün, ailelerle tanışılan gün, nişanlanılan gün, evlilik yıldönümü vb. pek çok özel anın yıldönümünü içermektedir. Bütün bu kişiye özel tarihlerde mutlaka kutlanması beklenilen yıldönümleri haricinde, son yıllarda kutlanmaya dünya genelinde kutlanmaya başlanılan sevgililer günü de mutlaka önemli bir kutlama programı yapılması beklenilen yıldönümlerinden biri olmuştur.

Özellikle yıldönümlerinin kutlanmasında kadınlardan çok erkeklere önemli bir görev düşmektedir. Zira her ne olursa olsun kadınlar kendileri için özel olarak kabul ettikleri yıldönümlerini asla unutmadıkları gibi, yıldönümlerinde birlikte oldukları kişilerden mutlaka yıldönümlerini hatırlamalarını, hatırlamakla da kalmayıp kendileri için özel bir şeylerin yapılmasını beklerler. Bu nedenle kutlamaların yıldönümü sürprizlerini içermesi oldukça etkileyicidir. Etkileyici bir yıldönümü sürprizi yapabilmek için, her şeyden önce kutlanılacak yıldönümüne yönelik ince detayların hatırlanarak değerlendirilmesi, yıllar öncesine ilişkin bir anın, bir olayın alınacak yıldönümü hediyesinde hatırlanması güzel bir jest olacaktır.
45b0f45831c6dfeabbee42bd9536234e

Özellikle yıldönümlerine ilişkin duygusal, romantik bir yıldönümü mesajı hazırlanması, karşı tarafı oldukça etkileyecektir. Eğer uzun yıllardır birlikte olduğunuz sevgilinize yıldönümü mesajı yazacaksanız mutlaka onun çok özel ve sizin tarafınızdan çok sevildiğini hissettirecek cümleleri içeren bir yıldönümü mesajı hazırlamanız gerekir. Evli çiftler için de evlilik yıldönümün kutlanmasında hazırlanacak yıldönümü mesajı ve yıldönümü hediyesinin ayrı bir önemi vardır. Yıllar süren bir evlilikte özellikle kadınlarda eşlerinin kendilerine ilk yıllarda oluğu gibi aşık olmadıkları kaygısı, hissedilen o güçlü heyecanların artık çok azaldığı yönünde bazı kaygılar olabilir. Evlilik yıldönümü için hazırlayacağınız yıldönümü mesajınızda yer alacak ifadeler, onu bu kaygılardan uzaklaştıracağı gibi, size olan sevgisini de daha da kuvvetlendirecektir.

Yıldönümü kutlamalarında alınacak yıldönümü hediyesi dışında, sevgilinizi ya da eşinize heyecanlandıracak ve mutlu edecek küçük büyük bir yıldönümü sürprizi yapmanız yıldönümü kutlamasını daha da eşsiz kılacaktır. Örneğin, sevgilinizin ya da eşinizin uzun zamandır sahip olmak istediği özel bir şeyi alabilirisiniz. Uzun zamandır planlanan ancak fırsat bulunamayan bir seyahat organizasyonu yapabilirsiniz. Evlilik yıldönümünüzde evden limuzin ile alınma, romantik bir akşam yemeği, yemek sonrasında daha önce gittiğiniz ve hoş anılarınızın bulunduğu bir gece kulübünde geçireceğiniz anlardan oluşan birçok aktiviteyi içeren sürpriz bir program yapabilirsiniz.

Kadınlarda elbette birlikte oldukları erkekleri mutlu edecek yıldönümü hediyeleri hazırlayabilirler. Örneğin sevgililerin ya da eşlerinin fanatiği olduğu futbol takımlarının önemli bir maçı için bilet almak size çok anlamlı gelmemekle birlikte onlar için hoş bir yıldönümü sürprizi olabilir.

Sizi mutlu eden anların yıldönümleri mutlaka birlikte o anları paylaştığınız kişileri de mutlu edecektir. Bu nedenle mutlaka ajandanıza kutlanılacak yıldönümlerini yılın başında not edip, sonrasında unutup riske girmeyin. Özellikle yıldönümlerinden belli bir süre öncesine hatırlatma mesajları koymanız size yıldönümü kutlamalarına yönelik özel hazırlık yapabilmeniz için zaman kazandıracaktır. Emin olun bu yöntem yıldönümü kutlamalarını en iyi şekilde gerçekleştirmenizde size inanılmaz katkı sağlayacaktır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı