TANITIM YAZILARI

Tam Bir Sevgililer Günü Filmi: Valentine’s Day

Yeni bir yıla daha girdik.  14 Şubat’a şurada çok az bir zaman kaldı. Sevgili olanlar için, eşleri olanlar için bir heyecan başladı, başlayacak.  Sevgililer gününde ne hediye alacağız? Sevdiceğimize, yârimize bu özel günde nasıl sevgililer günü mesajları atacağız? O gün acaba hediye sepeti yollasak mı? Baştan, sevgili ile buluşmadan. Ona, sevgililer günü sürprizleri yapsak. Özel hediyeler alsak. Hatta en ilginç hediyeleri biz bulsak diye düşünür dururuz.

Eğer sevgililer gününde sevgiliniz ile çok özel baş başa bir şeyler yapmak isterseniz, bunlardan biri de sevgililer günü filmi izlemek olabilir. Dışarıda sevgilinizle yiyeceğiniz yemek sonrasında, evinize geçip, ikiniz günün anlam ve önemine uygun DVD’den bir film izleyebilirsiniz. Aşkınıza, sevgililer gününe yakışan cinsten. Veya sevgilinize kendi ellerinizle yaptığınız o muhteşem yemek sonrası, koltuğa gömülüp, DVD’den film izleyebilirsiniz. Bu sizi romantizmin doruğuna ulaştıracak ve sevgililer gününüzü çok özel kılacaktır.

Araştırdığınızda göreceksiniz ki sevgililer günü için çok fazla sevgililer günü filmi mevcut.  Size en uygun filmi bulmanız mümkün. Burada bahsedeceğimiz film de bunlardan biri, adı: Valentine’s Day. Türkçesi:  Sevgililer Günü. Film 2010 yılı yapımlarından. Yani, yakın tarihli sayılabilir. Amerikan filmi  ve romantik komedi türünde doğal olarak. Film’de Jessica Alba, Katy Bates,  Bradley Cooper, Ashton Kutcher Patrick Demsey gibi bir çok ünlü Amerikalı aktör ve aktris var.  Film, Los Angeles Kentinde, içinde birbirinden bağımsız gibi görünen 10 farklı hikâyeden oluşuyor. Bu öyküler filmin ilerleyen süreçlerinde birbiri ile kesişmeye başlıyor ve bağlantıları yavaş yavaş ortaya çıkıyor.  Film, tamamen sevgililer günü odaklı. Yönetmeni Garry Marshall bu tarz filmlerde yetkinliğini kanıtlamış bir yönetmen.

2

Filmin imdb puanı 10 üzerinden 6, yani sanatsal açıdan bakıldığında ortalama bir film.  Ama yine de sevgililer gününde bu filmi izlemek için pek çok neden bulmak mümkün. Öncelikle 10 farklı aşk öyküsü içeriyor ki, içinden birini kendinize yakın hissetmeniz mümkün. Yönetmen koltuğunda oturan filmin yönetmeni , daha önce Julia Roberts’ın Richard Gere ile  oynadığı Pretty Women ( Özel Bir Kadın ) filmiyle,  zaten bu konularda yeteneğini kanıtlamış biri. Film izleyenlere, umut veriyor.  Aşkın hala var olduğunu, sevgili olmanın güzelliğini ortaya koyması açısından ayrı bir anlam taşıyor. Son derece iyimser bir film. Filmin müzikleri dinlendirici ve rahatlatıcı türden. Amerikan müzik dünyasının sağlam müzik direktörleri ile çalışılmış. Sakin, dingin, sevgililer gününde sevgiliniz ile evde  rahat ve  hoş vakit geçirilecek filmlerden. Sıkmıyor, boğmuyor ve konusu tamamen sevgililer günü.  O gün ve öncesinde o güne dair, beklentileri, hediyeleri, mesajları içeriyor.  Yani aslında sevgililer gününde baştan söylediğimiz konulara, 10 farklı öykü üzerinden yorumlar getiriyor. Sevgilisi olmayanlara aşkın her zaman, her yerde karşınıza çıkabileceğine dair örnekler sunuyor.  Aşkın hep var olacağını, umudun bitmemesi gerektiğini yeniden anımsatıyor. Unuttuysanız tabi. Ama bunu bilenlere de çok şeyler söylüyor hem de böylesi bir günde. Üstelik sevgiliniz yanındayken bu film çok daha güzel ve özel. Valentine’s Day bir 14 Şubat filmi.  Bir sevgililer günü filmi. Bu Sizin filminiz olabilir. İzleyin kararınızı verin.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı