TANITIM YAZILARI

Söz Konusu Hediye

İnsanları mutlu etmenin en basit yoludur hediyeler. Hayatınızda değer verdiğiniz kişilere zaman zaman alacağınız küçük sürpriz hediyelerle aranızdaki bağı ve sevgiyi daha da güçlendirirsiniz. Hediyeler zaten kültürümüzün de bir parçası olmuştur artık. Bu yüzden her an gerekli olabilecek durumlar için bir hediye sepeti bulundurmanızda fayda var. Mesela yeni doğum yapan bir aileyi ziyaret ettiğinizde, çocuk için hediye almanız gerekir. Bu hediye de genellikle hediye altın şeklinde olup ziyaretinizle, ailenin hem doğumlarını kutlamış olur hem de yeni gelen bebekle artacak olan masrafları için küçük bir destek sağlamış olursunuz. Bunun dışında sizi besleyip büyüten, bugünlere getiren ve bir derdiniz olduğunda imdadınıza ilk koşan anne ve babalar için hediye almak, onları sevindirmek boynunuzun borcudur her zaman. Sevdiklerinizi mutlu etmek adına hediye almak için en uygun zaman olan doğum günü hediyesini de unutmamak gerek tabi. Bir tanıdığınızın doğum günü kutlamasına giderken yanınızda götürdüğünüz küçük ama özenilerek alınmış bir hediye, karşınızdakini mutlu etmeye fazlasıyla yetecektir. Hediye alınan zamanlar sadece bunlar mı? Tabi ki değil. İnsanlar adeta birbirine hediye alıp, gönüllerini hoş tutmak için neredeyse her olaya bir hediye alır olmuşlar. Yeni evlenenlere, yeni ev alanlara, iş kuranlara, hastalara, yaşlılara ve daha birçok olay ve duruma alınan küçük hediyeler, en güzel adetlerimizden biri olmuştur. Burada hediyenin niceliğinden çok yapılan ziyaretler önemlidir. Bu yüzden bu tip durumlar için hazırladığınız küçük hediyelik eşyalarla dolu bir hediye sepeti evinizin bir köşesinde daima durmalıdır.

Söz konusu hediye olunca sevgiliye alınan aşk hediyelerini saymadan olmaz tabi ki. İki insan sevgili olmaya başladığı andan itibaren hediye konusu hayatlarına dahil olmuş demektir. İlişkilerde özellikle sevgiliye ilk hediye çok önemlidir. Birbirini yavaş yavaş tanımaya başlayan çiftler, doğru seçilerek alınan ilk hediyenin verdiği mutluluk ve hoşnutlukla birbirlerine iyice ısınabilmekte ve ilişkileri sağlam bir temelin üzerinde ilerleyebilmektedir. Zaten bu aşamadan sonra düzenli bir hediyeleşme süreci de başlamış olacaktır. İlişkilerinin ay dönümü hediyesi, yıl dönümü hediyesi, sevgililer günü hediyesi, doğum günü hediyesi şeklinde devam eden bir hediyeleşme süreci…

İlişkilerinde bir iki yılı devirmeyi başaran çiftlerde ise çok farklı bir hediye seçeneği oluşabilmektedir. Birlikte geçirilen onca zaman, yaşanan iyi, kötü günler, olaylar ve hikayeler… İlişkilerinde yılları geride bıraktıkça paylaştıkları şeyler çoğalan ve artık her şeyiyle bir olan çiftler; aşklarını, sevgilerini ve yaşanmış güzel anlarını ifade etmenin yolunu aramaktadırlar. Bu istediklerini ifade etmenin en güzel ve yaratıcı yollarından biri de sevgili kitabıdır. Birlikte geçirdikleri, eğlendikleri, güldükleri, üzüldükleri her şeyi tekrar hatırlamak isteyen çiftler birbirlerine sevgili kitabı hediye etmektedirler. Adından da anlaşılacağı üzere sevgiliyi anlatan sevgili kitabında; ilk tanışmalarından ilk buluşmalarına, birlikte yaşadıkları güzel olaylardan ona olan hislerine kadar, aşklarını anlatan bir kitap hazırlarlar. Sonra hazırladıkları bu kitabı sevdiklerine hediye ettiklerinde, bir ömür saklayabilecekleri bir hediyeye sahip olurlar.

Görüldüğü üzere hediyeler gerçekten de hayatımızın her alanında var. İyi ki de var. İnsanların birbirini sevindirmesine olanak sağlayan, karşımızdakini bu kadar küçük bir jestle mutlu etmemize yarayan bir şeyin varlığını kim istemez ki?

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı