TANITIM YAZILARI

Yine Bir Yıldönümü, Yine Hediye Telaşı

Yıllar ne kadar hızlı geçiyor değil mi? On sekiz yaşınıza kadar geçmek bilmedi ve şimdi bir önceki yıl, sanki bir hafta uzaklığındaymış gibi.  Sanki bir hafta önce sevgilinize en ilginç en orijinal hediyeyi bulma telaşına düştünüz. Eşe dosta ‘ kocama, erkek arkadaşıma, karıma, eşime, nişanlıya, sevgilime ne alsam?‘ diye sordunuz.  Tavsiyeler, çeşitli fikirler aldınız. Farklı hediye sitelerine  baktınız. Hem romantik olsun hem özel olsun; hem doğum günü hediyesine benzemesin hem o kadar özenli olsun; hem manevi değeri olsun hem de hediyelik eşyadan fazlası olsun; enteresan olsun ama saçma olmasın; hem nişanlıya yaraşır değerde olsun ama bütçeye de uysun; ev- araba olmasın da o kadar şaşırtan bir şey olsun;  çok kocaman olmasa da küçük bir hediye de olmasın; 1. evlilik yıl dönümü hediyeniz nasıl güzelse bu da öyle güzel olsun; yılbaşı hediyesi gibi sürprizli olsun, kişiye özel olsun, tasarım olsun, her an yanında olsun mümkünse evde de ofiste de kullanabilsin; saat, gözlük, ayakkabı olmasın ama ihtiyacı da olan bir hediye olsun… gibi yüzlerce özellik aradınız hediyelerde.

1

Sonuç olarak ya hayalinizdeki hediyeyi buldunuz ya da hayal kırıklığı oldu. Ama gördünüz ki hediye seçenekleri kısıtlı. Erkeğe alınabilecek hediyeler ve bayana alınabilecek hediyeler maalesef ki belli. Ve tüm aradığınız özellikleri tek bir hediyede bulmak çok zor, neredeyse imkansız. Bu yüzden de özellikle kadınların hoşuna gidebileceği bir öneri sunabiliriz:

Bir hediye yetmiyorsa iki tane hediye alın! Ya da üç! ‘Yok daha neler’ demeyin. ‘Çok masraflı olur!’ diye düşünmeyin. Mutlaka bir yolu vardır. Şaşırtmak mı istiyorsunuz? Öyleyse şaşırtın! Sevgilinize içinden hediye çıkan bir hediye alın. Tıpkı matruşka bebekleri gibi: Tam hediye pakedini açıp hediyesini almışken bir hediye daha bulsun içinde.

Güzel bir fotokitap alın mesela (Ayrıntılı bilgi için sevgilikitabi.com) Kitabın son sayfasında bir ipucu bırakın: ‘Dolabına bak!’ gibi. Dolabına ulaştığında başka bir hediye bulsun orada. Bol sürprizli, romantik, orijinal, çok pahalı olmayan, bütçeye uygun, naif, gülümseten, şaşırtan bir hediye olacaktır bu. Orada küçük bir kutu bulsun mesela. İçinde kendi adının ve sizin adınızın olduğu bir kolye olabilir. Bu hem özel hem de tasarım bir hediye olacaktır. Kutuya romantik bir not da iliştirirseniz ve onu mesela mutfak masasına yönlendirirseniz ve orada, erkek için örneğin beğendiği arabanın anahtarlığını, kadın için güzel, hoş kokulu güller bulursa bu yılın en iyi hediye ödülünü siz kapabilirsiniz!

2

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı