TANITIM YAZILARI

İlan-ı Aşkta Yeni Dönem: Fotokitap Hediyeler

Sevgiliye duyulan sınırsız sevgiyi belli etmenin bin bir yolu vardır. Bazen birkaç güzel söz ve iltifat dile getirirken sevgiyi bazen ise yapılan bir fedakârlık anlatır içten gelen en derin hisleri. Sevginin manevi bir niteliği olması onun ifade biçimlerinden manevi özellikleri yüksek olanları ön plana çıkarır elbette. Fakat sevginin ispatı olabilecek elde avuçta tutulan ve kendini hatırlatan maddi göstergeler de yok değil. Bu şeyler karşılığını genellikle sevgiliye alınan hediyelerde kendini gösterirken bu hediyeleri özel günlerle sınırlı tutmak yukarıda bahsettiğim sevgi ifadesini daraltır ve bir zorunluluk haline sokar. Maddi hediyelerin ve sevgi gösterisinin anlamı ancak ve ancak içten gelen sıradan bir zamanda tam karşılığını bulur. Hem sizin hem de sevgilinizin gözünde içten içe bu böyledir.
Nasıl ki sevgilinizin fiziksel özelliklerini seviyorsanız ve bu sevgi onun manevi özellikleri ile birleşiyorsa, aşkınızın bir göstergesi olan hediye de benzer bir nitelik taşımalı. Yani hem dıştan vurmalı hem de içten (:

Hediye saati çaldığında toplarım bir hediye sepeti olur biter, hediyenin felsefesi mi olur demeyin. İlişkinizin başlangıçtan itibaren üstüne ufak şeyler koyarak büyüdüğünü ve ayrıntılarla geliştiğini hatırlayın. Özellikle de ilişkinizde henüz ne olduğunu anlayamadığınız belli belirsiz sorunlar varsa bunun ufak güzelliklerle düzeltilebileceğine inanmalısınız. Çünkü bazen bütünün içinde kendimizi o kadar kaybederiz ki o bütünü oluşturan ufak parçaların farkına bile varmayız. Ve bu bizim için büyük sorunlar oluşturabilir.
Ufak detaylara önem veren ve sevgilisine aşkını ilan edecek romantik arkadaşımız ne yapacağım diye düşünürken kendini bir hediye denizinde yüzerken bulabilir. İçlerinden biri seçilmelidir ama hangisi? Daha önce ne almıştım, yine onu mu alsam gibisinden üşengeç düşünceler zihni kurcalarken bu kararsızlıktan kurtulmanın yolunun Sevgili Kitabı’ndan geçtiğini bir şekilde sitemize ulaşmışsanız anlayacaksınızdır.
Biraz düşünecek olursak. Sevgiliniz veya sevdiğiniz ama henüz sevgiliniz olmayan kişi ile fotoğraflarınız vardır. Ve bu fotoğraflar sizin için oldukça büyük bir önem arz eder. Eski günlerdeki gibi hepsini bir fotoğraf albümünde toplamak istersiniz ama bilgisayarınızın dosyalarına her an yok olma tehlikesiyle dijital bir biçimde sıkışıp kalmıştır. Aynı zamanda gözle görülebilse de elle tutulur bir niteliği yoktur. Şimdi size bu değerli fotoğraflara hem elle tutulur bir özellik kazandırıp hem de sevdiğiniz kişiye romantik bir hediye sunarak aşkınızı gösterebileceğinizi söylesem bana kesinlikle inanırsınız! Çünkü Sevgili Kitabı’ndasınız.
1
Bazen aşkınızı bağıra bağıra söylemek yerine dolaylı yollardan anlatmak en güzelidir. Özellikle de ilişkinizin olgun bir evresinde veya her şeyin açıkça söylenmediği tatlı bir başlangıçtaysanız. Böyle durumlar en ideal hediye fotokitap olsa gerek. Öyle ki sadece fotoğrafla sınırlı kalmayan bu hediyenin içine romantik sözler, sempatik diyaloglar ekleyip sevdiğinize sizi her daim hatırlatacak bir armağan sunmuş olursunuz. Aşkınızı sonsuza dek yaşatak bir armağan (:

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı