TANITIM YAZILARI

AŞKI ANLAMAK, AŞKI ANLATMAK

İnsanlar aşık oldular mı yaşadıkları o yoğun duyguyu bir şekilde belli etmek istiyor ve kontrol edilemez bir şekilde aşık olduğu kişiye duygularını anlatma ihtiyacı duyuyorlar. Geçmişten günümüze de insanlar sevdiklerine aşkını anlatmak için  birçok yol denemişler. Kimi sevdiğinin adını dağlara, ağaçlara kazımış, kimi birbirinden güzel aşk sözleri ve duygu dolu aşk mektupları yazmış, kimi de karşısındaki aşkını anlasın diye dövüşmüş, savaşmış.

Tabi yaşanılan aşkı anlatabilmek için önce aşkı anlamak gerekiyor. Daha doğrusu kişinin kendine göre anlamlandırması gerekiyor aşkı. Kendi aşk hikayesini oluşturması gerekiyor kısaca. Aşkın, o insanın yaşamındaki önem derecesi ne? Bir tutku mu? Yalnızlıktan kurtulma düşüncesi mi? Bir heyecan mı sadece aşk? Ya da ömür boyu sürecek sevginin ilk adımı mı?

Önce bu sorulardan kendine en uygun yanıtı seçmesi gerekiyor aşkını gerçekten doğru bir şekilde anlatabilmesi için. Peki, iş bu kadarıyla bitiyor mu? Tabi ki hayır.  Sonrasında aşık olduğu kişiyi biraz tanıması gerekiyor. Bu sebepten ötürü karşı cinsi tam tanımadan yapılan coşkulu ilanı aşklar genellikle hüsranla sonuçlanıyor. Çünkü sevdiğiniz kişinin karakterini tam bilmediğinizde nelerden hoşlanıp, nelere sinirlenebileceğini de tam olarak bilmiyorsunuz. Mesela hoşlandığınız birine bir gün, aşkınızı ifade etmek için internetten bulduğunuz aşk mesajlarını yolladınız diyelim. Eğer karşınızdaki kişi bu tarz aşırı duygusal ve ezberlenmiş aşk mesajlarından hoşlanmıyorsa ilişkiye 1-0 yenik başladınız demektir. Ya da hiç başlamayacak bir ilişkinin kaybedeni olmuşsunuzdur. Beğendiğiniz birinin doğum günü için o meşhur aşk videolarından hazırladınız diyelim. Bir de bunun üzerine, aşkınıza herkesin şahit olmasını isteyerek gittiğiniz doğum gününde aşk videonuzu ona verip hemen izlemesini rica ettiniz. Eğer hoşlandığınız kişi böyle ulu orta yapılan ilanı aşklardan rahatsız oluyor, bunun üzerine bir de aşk videoları gibi klasikleşmiş hediyeleri hiç yaratıcı bulmuyorsa bu durumda, zaten sonunu kestiremediğiniz aşk yolculuğunuz tamamen imkansız hale gelecektir.

a

Bunların yerine gerçekten aşık olduğunuz birine duygularınızı ifade etmeyi düşünürken biraz daha sabırlı olup öncelikle, az da olsa karşınızdaki insanı tanımaya çalışırsanız, onun nelerden hoşlanıp nelerden hoşlanmadığını, ilgilendiği alanları, etkilendiği konuları öğrenmeye çalışırsanız, sonrasında yapacağınız bir ilanı aşkın karşılık bulma oranı daha yüksek olacaktır. Tabi bu bahsedilen konuları öğrenmeye çalışırken karşınızdakine niyetinizi kesinlikle belli etmemelisiniz ki işin sürprizi, ilanı aşkın büyüsü kaçmasın.

Sonrası ise tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış. İster özellikle seçtiğiniz aşk filmlerini beraber izlemenin yolunu arar, ister büyük emeklerle hazırladığınız bir aşk videosunu ona izlettirir, ister güzel aşk sözleriyle kalbini çalmaya çalışır, isterseniz de eski zaman insanlarının yaptığı gibi sevdiğinizin adını ağaçlara, duvarlara kazıyıp, penceresinden içeri aşk mektupları atabilirsiniz.

Önce yaşadığınız aşkı kavrar, sonra aşık olduğunuz kişiyi anlar ve son olarak da aşkınızı anlatmanın en güzel yolunu seçerseniz, aşkın kör talihi size de gülebilir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı