TANITIM YAZILARI

Çocuklara Hediye Almak

çocuklara hediye

Çocuklarımız, hepimizin umudu ve geleceğidir. Hayatlarımıza anlam katan yegane varlıklardır. Onları en iyi şekilde yetiştirmeye çalışırken, diğer tarafta yüzlerini güldürmek ve onları mutlu etmek için elimizden gelenin fazlasını yaparız. Özellikle çocuklar için ayrı bir anlam ifade eden doğum günü gibi özel günlerde, hediye alarak onları sevindirmeye çalışır ve seçim yaparken daha da özen gösteririz. Ancak çocuklar sadece özel günlerde değil, gündelik yaşam içinde de hediye almaktan çok mutlu olurlar. Ufacık bir hediye ile onların mutlu olmalarını sağlayabilir ve o güzel yüzlerini kolaylıkla güldürebiliriz.

Çocuklara hediye alırken, bir yetişkin için hediye aldığımız zamandan çok daha fazla titizlenir, onlar için güzel olduğu kadar en uygun olan hediyeyi de seçmeye özellikle özen gösteririz. Her ne amaç için olursa olsun, çocuklara hediye alacağımız zaman, onların ufkunu, hayal dünyalarını genişletebilen, onlar için en güzel dost olan kitaplardan vazgeçmemeliyiz.

Kitaplar , çocukların dünyayı keşfederken yararlanabildikleri en hakiki ve güzel yol göstericilerdir. Kitap seçimi yaparken dikkat etmemiz gereken bazı önemli hususlar vardır. Özellikle her yaş grubuna özel olan, o yaşın özellikleri ve ihtiyaçları dahilinde özenle hazırlanan çocuk kitapları, çocukların zihinsel gelişiminde önemli bir katkı sağlamaktadır.

Öncelikle bulunduğu çevreyi keşfetmeye başlayan çocuklar için, her gördüğü yeni varlığı ya da tanık olduğu olayları irdelemelerinde yardımcı olacak özel olarak hazırlanmış bulunan hikaye kitaplarının da hayatlarında önemli bir yeri vardır.Hikayelerde geçen olaylar ve kahramanlar çocukları çok etkiler.Hele ki kişiye özel hazırlanan hikaye kitabının kahramanı kendileri olurlarsa. Okuma alışkanlığını küçük yaşlarda edinen çocukların ilerleyen yaşlarda algılarının yaşıtlarına göre çok daha gelişmiş seviyede olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bir hususdur.

Hem masal kitapları, hem de hikaye kitapları sadece çevrelerini keşfetmeye başlayan çocukların değil, biraz daha büyümüş yaş grubundaki çocuklarında kendi dünyalarını farkında olmadan yaratmaya başlamalarında önemli bir yer tutmaktadır.

Çocuklarımıza kitap hediye ederken, öncelikle bulundukları yaş seviyeleri gibi kriterleri titizlikle değerlendirerek seçim yapmamız, onların uygun yaşta kendileri için en yararlı bilgileri edinmelerinde rol oynayacaktır. Doğru zamanda doğru kitabı seçerek onlara hediye etmek çocukların gelişimleri için anne babaların mutlaka özen göstermeleri gereken önemli bir husustur. Eğer uzun zamandır çocuğunuza kitap hediye etmediyseniz zaman yitirmeksizin , ona uygun bir kitap hediye edin ve bunu her fırsatta tekrarlayın.
Kişiye özel olarak hazırlanan kitaplar, çocuklar için de hazırlanabilmektedir.Kişisel çocuk kitapları; çocuğunuzun kendisini yansıtacak şekilde hazırlanabilmektedir.Örneğin yaş dönemine ait olan ve çocuğunuzun kendi yapmış olduğu resimlerin de eklenebileceği, ilk kelimelerinin de ilave edilebileceği özel bir kitap oluşturulabilir. Böylelikle çocuğunuzu anlatan çok özel bir hediye hazırlamış olursunuz. Bu hediye sadece o an çocuğunuzu mutlu etmekle kalmaz, ilerleyen yaşlarda çok güzel bir anı olarak da hayatında kalır.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı