TANITIM YAZILARI

Bir Aşk Hikayesinin Olmazsa Olmazları: Şüphe ve Kıskançlık

Kıskançlık ve şüphe aşkın tadı tuzudur denir. Aslında bir bakıma öyledir de fakat bazı durumlarda en azap verici şeyi de olabilir. Hatta ilişkinin sonlanması ve aşkın kıskançlığa kurban edilmesi gibi durumlar bile söz konusudur kimi zaman.
Oldukça doğal hisler olan kıskançlık ve şüphe duyma aşırıya kaçtığı takdirde bu doğallığını kaybeder ve her iki tarafa da zarar vermeye başlar. Biliriz ki kıskançlık sevgiden gelir ve seven insan kıskanır. Kıskanmadaki mantık ise o kişinin sadece sizin olduğuna emin olmak, onu kötü şeylerden korumaya çalışmak veya ilişkinizin devamı için almanız gereken sorumluluğu üstlenmek cinsinden şeyler olabilir. Bunların hepsinde doğruluk ve geçerlilik payı vardır ama kuruntu haline gelmiş bir kıskançlık sevgiyi ve ilişkiyi zedeler. Çünkü bu tür bir kıskançlık karşı tarafa bir baskı ve kısıtlama olarak yansır. Böyle olunca da sevgilinizin sizden soğuması neredeyse kaçınılmazdır. Sonunda ise aşk sözleri eski etkileyiciliğini taşımaz olur ve bir aşk hikayesi büyük bir darbe yer…
1
Aşkınız güzel bir hoşlanma döneminden sonra gerçek bir ilişki halini aldığında muhtemelen uyum mükemmeldir. Bu ilk ayların kendine özgü bir özelliğidir ve bir süre devam eder. Elbette bu uyumu hiç kaybetmeyen çiftler vardır ki onlar şanslı olanlardır. Fakat o ilk havanın güzelliğinden biraz ayrılınca ilişkilerde ilk ortaya çıkan sorun genellikle kıskançlık olur. Öncelikle duyulan bir şüphe aşk mesajlarının arasına dolaylı yollardan serpiştirilirken laf arama mücadelesi verilir. Gerekli güven inşa edilmemişse içine düşebileceğiniz bu şüphe durumunun giderilmesi için içinizin bir şekilde rahatlatılması şarttır. Böyle bir durumda olayı ileriye götürerek aşırı sahiplenme duygusuna kaptırılmamalı. En ideal olan şüpheyi fazla belli etmeden gözlem yaparak ilişkiyi sorunsuz yürütmek ki büyük ihtimalle biraz akışına bıraktığınızda şüpheniz geçecek, içiniz rahatlayacak veya elinize şüphenizi haklı çıkarak somut bir şeyler geçecektir. Her halükarda içten içe kendinizi yememiş olacaksınız.
Aşk ve kıskançlık birbirlerinden ayrı düşünülemez olsa da bunu abartmak, sevgilinizin özgürlüğüne müdahale etmek ve arkadaşlarına karışmak gibi şeylerin ilişkinize zarar vereceğini söylemiştik. Buna ek olarak kıskançlığın karşı tarafın sizi sevdiğinden emin olmanız gibi bir artısı da var. Bir aşk hikayesi düşünün ki içinde kıskançlık olmasın. Neredeyse imkansız. Kafanızı kurcalayan bir şeylerden sonra sevgilinizin bu düşüncenizi bertaraf edecek güven verici sözleri en tatlı hatıralarından birini oluşturur ve romantizmi yükseltir. Birbirinizi kaybetme riskini hissetmek ise sizi birbirinize daha çok bağlar.
2
İşin özü kıskanmaktan veya kıskanılmaktan nefret etmeyin. Sadece bunu abartmayın ve kıskanç bir sevgiliniz varsa ona yeterince açık olmaya çalışın. Kapalı olmak, sır saklamak ki bu ona sevginizi yeterince belli etmemeniz bile olabilir kıskançlığın en büyük nedenidir. Her şey ayarında güzeldir ve ayarında bir kıskançlık da aşkınızın tadı tuzu olabilir. Bunu bir zehir haline getirmemek sizin elinizde…

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı