TANITIM YAZILARI

SEVGİLİLER GÜNÜ DİYALOGLARI-2

Sevgililer gününün yaklaştığı şu günlerde, gün geçmiyor ki çarşıda, sokakta, vapurda, otobüste, okulda, işte ve daha birçok yerde çiftlerin aralarında geçen sevgililer günü ile ilgili diyaloglara rastlamayalım. Bu diyaloglar ise genelde komik ve eğlenceli oluyor. Sevgililer gününde alınacak hediyelerin ve yapılacak sürprizlerin küçük bir kritiği yapılıyor. Sevgililer birbirini hediye konusunda uyarıyor ve hatta fikir veriyor.

Bu da bir belediye otobüsünde denk gelinen; aşk yaşamanın en güzel çağlarında, birbirini seven iki lise öğrencisinin sevgililer günü diyalogları:

Erkek: Sınavın nasıl geçti?

Kız: Seni düşünmekten sınava konsantre olamadım ki? Sana yüz defa söyledim bana haber vermeden uyuma merak ediyorum diye. Sabah ilk derste de yoktun zaten.

Erkek: Ne yapayım aşkım gece en son senle mesajlaşıyorduk sonra uyuyakalmışım. Sabah da geç kalmışım işte.

Kız: Offf!  Ne yapacağım ben senle ya. Bak, bana bu sevgililer gününde güzel bir hediye almazsan ayrılırız söyleyeyim.

Erkek: Hiç merak etme bebeğim. Hediyen bende, rahat ol.

Kız: Ben rahatım ama sen güzel bir hediye almazsan bir daha hiç rahat olamayacaksın! Bak, Cansu’nun erkek arkadaşı var ya, Mertcan. Cansu’ya geçen yıl güllerden örülmüş kalp şeklinde bir sevgililer günü çiçeği almış. Her gülün üstüne de aşk sözlerinin olduğu küçük notlar yapıştırmış.

Erkek: Ne var bunda. Ben de bir şey sandım. Ben de Şule’yi geçen yılki sevgililer gününde tanıdığım bir abinin mekanına götürmüştüm. Oradaki abiyle anlaştım, bizim oturacağımız masayı çiçeklerle donattı. Gelen menünün arasında da böyle içinde isimlerimizin yazdığı sevgililer günü yüzükleri vardı. O sırada da bizim abiye Şuleyle ikimizin şarkısını çaldırdım ve yüzüğü parmağına takarken bir haftada ezberlediğim aşk şiirlerini okudum. Ne haber kızım! Mertcan’ın aklına gelir miymiş böyle orijinal fikirler sor bakalım Cansuya. Sevgilinin kıymetini bil!

13

Delikanlı bir anda, tabiri caizse gaza gelerek eski kız arkadaşıyla sevgililer gününde yaptıklarını anlatıvermiş kıza. Kız arkadaşı şok olmuş tabi. İlk başlarda bir şey diyememiş. Şimdi kızın gönlünü alması bir dert. Hadi gönlünü aldı diyelim. Bu yaşlarda çabuk barışır gençler ama artık geçen sevgililer gününde o kıza yaptıklarından daha iyisini, aldığı hediyelerden daha güzelini almak zorunda bu da ayrı bir dert. Ama başka çaresi yok.

Delikanlı kırdığı potu fark etmiş ve “Aşkım Şule’ye bunları yaptım ama hiçbir karşılık veremedi bön bön baktı yüzüme, ona değmezmiş sonrasında çok pişman oldum aldığım hediyelere, o kadar uğraştığıma.” İşte ne bileyim “sen başkasın, o aldığım hediyelerden çok daha iyilerine layıksın, bak gör bu sevgililer gününde sana ne sürprizler yapacağım” gibilerinden bir sürü laflar etmiş ama zor tabi durumu hemen düzeltmek.

Tam o sırada kızın ineceği durağa gelirler. Kız otobüsten inerken şaşkın ve gücenmiş bir ses tonuyla:

-İyi ben iniyorum. Bu sene de yine Şule’ye yaparsın artık o sürprizleri!

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı