TANITIM YAZILARI

Aşkta Hediyenin Yeri ve Mantığı

Aşkı tamamen maneviyata bağlayacak kadar romantik olmaya gerek yok. Aynı zamanda aşkta dış görünüşün hiç önemi yoktur demeye de. Aşkın oluşumunda mutlaka maddi unsurlar da mevcuttur. Zaten önemli olan bu maddi unsurları ön plana koymamaktır. Ek olarak manevi uyum gerçekleştiği takdirde sevdiğimiz insan bize güzel gözükmeye başlar. Yani işin temeli herkes sevdiğine güzel ve özeldir. Bu doğrultuda hediyenin olmadığı veya önemsenmediği bir ilişki elbette düşünülemez. Zaten burada mühim olan hediyenin ne kadar pahalı veya gösterişli olduğu değil onun maddi görünüşünün manevi bir değer taşımasıdır.
Hediye, aşkın elle tutulur halidir. Sürekli göz önündedir ve kendini sıklıkla hatırlatır. İlişki sonlanmış olsa bile hediyeleri yok etmek zordur. Her yerde o hediyeyi alan sevgili vardır ve anılar yüklüdür onda. Bu duygu yüklü armağanı herhangi bir ilişkinin özellikle de aşk ilişkisinin dışına atmak ne mümkün…

Sevgililer bilir ki hediye saati olmaz ve sadece özel günlerle sınırlanamaz. İçten ne zaman gelirse o zaman hediye vaktidir. Ek olarak koca bir hediye sepetine ihtiyaç yoktur sevgiliyi mutlu etmek için. Kimi zaman gönülden kopan ufak bir şey veya anlık gelişen bir durumda alınan bir hediye çok daha önemli, anlamlı ve unutulmazdır. Aşk sözlerinin unutulabildiği, aşk mesajlarının silinebildiği bir devirde siz düşünün hediyelerin ne kadar kalıcı ve aşkınızı temsil edici nitelikte olduğunu.
Aşk ilişkisinde hediyenin yerine vurgu yaptıktan sonra gelelim hediyenin niteliğine. Yukarıda hediyenin illa ki pahalı ve gösterişli olması gerekmediğini söylemiştim. Bunun yanında manevi bütünlük sağlaması gerektiğini de.
Hediyenin en önemli özelliği aşkınızın bir nevi temsilcisi olması ve göz önünde bulunmasıdır. İlişkinizin en fırtınalı zamanlarında bile güzel günleri hatırlatması, kuvvet vermesi ve sevgilileri birbirine bağlayabilmesi de cabası. Tüm bunların farkında olarak sevgilinize hediye almak istediğinizde karşınızda seçeneklerle dolu bir hediye denizi bulacaksınız. Aşkınızı en iyi yansıtacak, en unutulmaz ve biraz da farklı bir hediye ararken kararsızlıktan boğulabilirsiniz. Fakat bu seçenek fazlalığı aşkınıza en değerli hediyeyi sunmak için de bir fırsattır aynı zamanda. Bunun için ise hediye modasını biraz takip etmeniz yeterli. Burada kastım yeni çıkan ürünler veya son markalar değil. Sevginizi ve duygularınızı içine en iyi katabileceğiniz hediyeler. Mesela bir Sevgili Kitabı! (:

İçinizden gelen hatta sözlerle söyleyemediğiniz tüm sevgiyi yansıtabileceğiniz, sevgilinizi hem güldürecek hem de mutlu edecek bir hediye olarak Sevgili Kitabı yeni nesil hediyelerde ilk sırada. Aşkınızın apaçık olmasını sağlayacak ve en zorlu koşullarda bile ona, sizin sevginizi hatırlatacak bir hediye için sevgilinize bir kitap yazın! Aşk sözleri ve aşk mesajlarının en kalıcı hali onun için yazdığınız kitapta yer alsın. Aşkınız göz önünden hiçbir yere kaybolmasın! (:

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı