TANITIM YAZILARI

Aşkın Güzelliği Dışta Değil İçtedir: Angel-A

Yaz mevsimi yaklaşırken film izlemeye çok düşkün biri değilseniz film sezonu sizin için kapanıyor demektir. Çünkü çoğu kişi sıcak havada sinemaya veya eve kapanarak film izlemekten hoşlanmaz.
Film izlemenin vakti zamanı olmadığını düşünen film düşkünü aşk kuşları için acil tavsiye, havalar ısındıkça sosyalliği artan çiftler için ise yaz öncesi ideal bir aşk filmi niteliğinde olan ‘Angel-A’yı bir kenara not edin ve en kısa sürede temin edin. Çünkü bu film aşka dair anılarınızdan çıkmayacak derecede etkili!
Fransa’nın o ünlü romantik şehri Paris’te geçen ‘Angel-A’ baştan sona siyah beyaz. Bu durum filme apayrı bir güzellik katmış. Buram buram aşk kokmasa da birçok sahnesinden aşkı hissedebileceğiniz ve özellikle de bir aşkın başlangıcına tanık olabileceğiniz filmin öyküsü biraz da sıra dışı.
1
Maddi ve manevi anlamda çökmüş durumda olan Andre, Fransa’da yaşayan bir Kuzey Afrikalı göçmen. Fiziksel görünümü ise izlediğimiz birçok romantik filme nazaran çok daha gerçekçi. Yani ekstra bir yakışıklılığı bulunmamakta. Bu noktada bizler böyle bir adamın aşk hayatının pek güzel gitmeyeceğini gitse bile ancak kendi dengiyle aşk yaşayabileceğini düşünüyoruz fakat filmin senaryosu bu düşüncemizi yerle bir etmekte.
Karakterimiz Andre içinde bulunduğu zor koşullardan bunalarak intihar etmeye karar verir. İntihar girişimi ise bir köprüden atlamak olacaktır. Bu düşüncesini gerçekleştirmek için zor da olsa mücadele eden Andre’nin hayatı tam kendisi intihar edecekken aynı yerde ve zamanda köprüden atlayan çok güzel bir kadın ile karşılaşır. Bu noktada intihar düşüncesini kafasından silerek kadını kurtarmak için uğraş verir…
Film ilerledikçe gizemli kadın Angel-A’nın gökten düşen ‘cezalı’ bir melek olduğunu öğrenen Andre, bu kadına aşık olur. Filmin devamı ise mutlu mesut bir aşk hikayesi şeklinde geçmiyor elbet. Fiziksel açıdan birbirlerine hiç uymayan iki insan hatta biri melek (: İşler git gide farklı bir boyut kazanırken aşkın imkan ve imkansızlıklarının fizikten ve maddiyattan bağımsız olduğu gerçeği gözler önüne seriliyor. Tanımak, tanışmak ve hayata eşlik etmek için kendimizi sınırladığımız önyargılar ise aşkın içinde olması gerektiği gibi yani hiç yer bulmuyor.
22
Filmi izlerken romantizmin doruğuna varmayacaksınız fakat ister tek başınıza izleyin ister sevgilinizle, size aşk hakkında çok şey düşündüreceği kesin. İçinde ucundan, kıyısından romantizm barındıran arkadaşların aşk sözleri üretmesi için ilham kaynağı olabilecek fantastik öğelere de sahip (: Bir ipucu vermek gerekirse sizin sevgiliniz de sizin için gökten düşen bir melektir değil mi?
Son olarak aşk hayatınızın iyi veya kötü gitmesi ya da yalnızlığınız üzerine kişisel mesajlar gizli Angel-A’da. İçinde bulunduğumuz zamanda her şeyin görünüşe bağlı olması ve bundan da öte kendini olduğu gibi kabul ederek özgüven oluşturamamak aşk hayatında ciddi sorunlara yol açabiliyor. Bu açıdan filmden kişisel anlamda da çok şey çıkarabileceğinize emin olabilirsiniz. Şimdiden iyi seyirler! (:
Sevgilikitabi.com

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı