TANITIM YAZILARI

Aşkta Keşke Olmaz

Okuduğumuz kitaplarda, dinlediğimiz müziklerde, televizyonda ve internette birçok aşk hikayesine denk geliriz. Her aşk hikayesinin ayrı bir anlamı, farklı bir konusu olsa da bıraktığı etki hep aynıdır insanda: Hüzün… Çünkü aşkın özünde mutluluk yoktur, özlem vardır. Kişi, birini sevip de kavuşamıyorsa adı aşktır. Bu yüzden aşk hikayelerinin çoğunun hüzünlü olması son derece doğaldır. Tıpkı bir aşk videosu kadar hüzünlü bu hikaye gibi:

1

Deliler gibi aşık olduğu kadın tarafından reddedilen bir adam tüm çabalarına rağmen aşkını kadına anlatamamış, ona hissettiklerini söyleyememiştir. Adamı asıl üzen aşkına karşılık bulamaması değildir aslında. Asıl üzüldüğü; müthiş bir duygu yoğunluğu ile aşk tutulması yaşadığı bu kadınla ortak bir geleceğinin olamayacak olmasıdır.  Artık aşka küsmüştür adam. Bir daha hiç sevemeyeceğini, aşık olamayacağını düşünür ve benim için artık aşk bir hayal demektedir. Keşke der adam, keşke bu kadar çok sevmeseydim ve keşke yeniden aşık olabilsem ama nafile. Öte yandan kadın ise adamı reddettiğinden ötürü hiçbir pişmanlık hissetmez o an. Aksine kendisini böylesine seven bir adam olması ve onu reddedebiliyor olmak kadını fazlasıyla mutlu etmiştir. Online ortamlardan gönderilen aşk mesajları, cep telefonuna gelen onca aşk smsi ve kadının gurunu okşayan sayısız iltifat, güzel aşk sözleri kadının kendine olan güvenini de oldukça artırmıştır. Kendisinin daha da iyilerine layık olduğunu düşünen kadın, bu adama bir şans vermek yerine kendisine daha büyük aşklar ve imkanlar sunacak olan bir başkasını beklemeyi tercih eder. Ne de olsa her şeyin en güzeline layıktır ve çok daha iyi fırsatlar karşısına mutlaka çıkacaktır. Böylece seneler geçmeye başlar. Kadın bir türlü beklediği, layık olduğunu düşündüğü değer ve önemi karşı taraftan bulamıyordur. Karşısına çıkan insanlar onu yeterince sevmiyor, gereken önem ve çabayı göstermiyordur. O, hayalini kurduğu aşk filmleri kadar kusursuz bir aşk, kapısını nedense bir türlü çalmıyordur. Hiç kimse onu, o adam gibi sevmiyordur. Kadın; o adamın değerini ve aşkının büyüklüğünü ancak aradan seneler geçtikten sonra kavrayabilmiş, o an yaşadığı ayrıcalığın insanın karşısına çok fazla çıkmadığını iş işten geçtikten sonra fark etmiştir. Keşke der, keşke beni gerçekten seven o adamın kıymetini bilseydim. Adam ise aradan onca yıl geçmesine rağmen o kadına duyduğu aşkı henüz başka hiçbir kadına karşı duyamamıştır ve hiçbir zaman yeterince mutlu değildir. Ve o da keşke der, keşke onu ikna edebilmek adına bir şansım olsaydı.

Bu aşk hikayesi gibi hikayelerin anlatıldığı birçok aşk videosu ve aşk filmleri vardır. Her film, her video aşkta yaşanan en büyük sorunu anlatır: Keşke… Bazen aşk mesajları, güzel aşk sözleri tek başına yetmez aşkınıza. Ya da önüne gökyüzündeki yıldızlar, dünyanın en büyük aşkı ve sevgisi serilse bazen görmek istemez insan bu büyük fırsatı. Keşkelerle yaşamamak ve keşkelerle yaşlanmamak dileğiyle…

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı