TANITIM YAZILARI

Aşktan Beklentiler: Sadakat

İnsan doğadaki nadir tek eşli canlılardandır fakat bizleri tek eşli yapan şey herhangi bir dürtü veya zorunluluk değil duygularımızdır. Duygularımız bizlere sevmemizi, aşık olmamızı ve sadece bir kişinin yani “o”nun olmamızı söylüyor. Bu hislerimiz bizi tek eşli yaparken bizler bunun adına aşk diyoruz ve aşka yönelik duygu ve eylemlerimizi sadece tek bir kişiye açmaya ise sadakat.

1

Her ne kadar tek eşli canlılar olsak da ve duygularımız bizi bu şekilde yönlendirse de çevremizde bolca görebileceğimiz aldatma vakaları bu durumun sorgulanmasına neden oluyor. Bu konuda ise bilmemiz gereken ilk şey aldatmanın gerçekleştiği bir ilişkide gerçek aşk yaşanmıyordur ve o sebeple sadakat beklenemez. Eğer sadakat duyulan bir ilişkide aldatma gerçekleşmişse hiçbir cinsel arzu veya duygusal boşluk bunu tanımlayamaz. Bu sadece kandırılmaktır.

Gerçek bir aşk ilişkisinde iki tarafın birbirinden beklediği en önemli şeylerden biridir sadakat. Öyle ki çiftlerin birbirlerine karşı sadakat duygusu beslediklerine inanması için güven gereklidir. Güven için ise zaman. Yani bir kişiye hızlıca güvenip onun sadık bir sevgili olacağına inanmanın sonu çoğu zaman hüsrandır.

İki taraf da gerçek bir aşk ilişkisi yürütmeye istekli olduklarını zaman içinde birbirlerine gösterirler. Flirt aşamasından itibaren gözlerini ve kulaklarını başka kişilere kapatıp tek bir kişiye; sevdikleri, sevecekleri insana odaklanırlar. Aşk mesajlarıyla kurulan iletişim gerçekleştiğinde ise sadakat beklentisi daha da artar ve “seninim” dendiğinde “ben de” cevabını almak, sanıyorum “seni seviyorum” cümlesine verilecek cevaptan sonra en önemli cevaplardan birisidir.

Sadakat beklentisi genel olarak başka kızlarla/erkeklerle arkadaşlık ve dostluk ötesi bir yakınlık kurmamak ve kurmaktan kaçınmak, kişinin bir aşk ilişkisinde bulunduğunun çevresindeki insanlar tarafından bilinmesi şeklindedir. Fakat bunlara ek olarak en önemli sadakat göstergesi cinsel sadakattir. Aşkın, en güzel duygu ve tutkuların bir meyvesi olarak yüceltilebilecek cinsellik, sadakatin temelini oluşturur. Evlilik dışı cinsel ilişkiye karşı olunsun veya olunmasın iki taraf da bu yolla birbirlerine sadakatlerini göstermelidirler.

Bir de ufak triplere neden olan göz kaçamakları mevcuttur. Bunlar çok fazla ciddiye alınmaması gereken ve çoğu zaman istemsizce gerçekleşen şeylerdir. Mesela sevgiliyle birlikteyken tesadüfen karşı cinsten biriyle göz kontağına girmek, fark edildiği takdirde süresi sevgilinize bağlı olarak yiyebileceğiniz bir triple noktalanacaktır. Aşka keyif katan bu ufak tefek kıskançlıklar, sevgilinizin sizi sahiplendiğini hissetmenize yol açarak ilişkinizi daha değerli kılar.

2

Birlikte aşk filmleri izleyip, zaman zaman romantizmin doruklarına çıktığınız hayatınızın aşkına yeterince sadık bir sevgili olduğunuzu göstermekte zorlanıyor olabilirsiniz. Nitekim birine güvenmek oldukça zaman alan bir süreçtir. Bu yüzden ona, içinizden geleni en iyi anlatabileceğiniz bir Sevgili Kitabı’yla sadakatinizi gösterebilirsiniz. Kuru bir “ben seninim” yerine sadakatinizi dolaylı yollardan, güzel fotoğraflarla ve sözlerle anlatmanız, herhangi bir durumda sevgilinizin içine kurt düştüğünde bakıp rahatlaması için birebir olacaktır (:

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı