TANITIM YAZILARI

BAYANLARA HEDİYE ALMAK NEDEN ZORDUR?

Hemen hemen her erkek sevgilisi ya da eşi için hediye alması gerektiğinde, zaman zaman sıkıntı yaşamıştır. Birlikte olduğu kadınlar için en uygun hediyeyi seçebilmek erkekler için ciddi bir zaman ve emek harcanması gereken bir uğraş olmuştur. Bu yazımızda bayanlara hediye almak neden zordur onu irdeleyeceğiz.

Yapı olarak kadınların erkeklerden çok farklı özelliklerinin bulunması, onlara alınacak hediyelerin seçiminde de etkili olmaktadır. Kadınların erkeklerden olan farklılıkları elbette ki sadece fiziksel farklılıklardan kaynaklanmamaktadır. Erkeklere göre, çok farklı bir duygu dünyasına sahip olan kadınların hayata bakış açıları tamamen farklıdır. Genel olarak değerlendirildiğinde erkeklerin birbirlerine benzeyen çok sayıda özellikleri mevcut iken, kadınların en önemli ortak özellikleri birbirlerinden çok farklı olan düşünsel dünyalarıdır. Bu nedenle sürpriz hediyeler sunarak mutlu edebilmek ve ona olan duygularını ifade edebilmek isteyen erkeklerin, hediye seçiminde titiz davranmaları ve birlikte oldukları kadınların özelinde hareket etmeleri gerekmektedir.

Özellikle doğum günü, yıldönümü vb. özel günler için hediye seçimini yaparken bu hususa dikkat etmeksizin standart nitelikteki hediyelere yönelmek, beklenen etkiyi yaratamama sonucunu doğurabildiği gibi, kadınların birlikte oldukları erkekler tarafından yeterince önemsenmedikleri duygusuna kapılmalarına neden olabilir.

Bir bayan hediye seçeneklerine bakmadan önce, hediye alınacak kadının genel özelliklerinin yanı sıra, hediye alınacak dönemdeki ruhsal dünyasının da ayrıca değerlendirilmesi gerekmektedir. Örneğin, evliyseniz ve eşiniz hamileyse bu durumun onun hemen hemen bütün tercihlerine ciddi olarak etki edeceğini düşünerek hareket etmeniz olmazsa olmaz bir husus olarak göze çarpmaktadır. Hamilelik sürecini yaşayan bir kadın fiziksel olduğu kadar, ruhsal olarak da önemli bir değişim yaşamaktadır. Bu nedenle hediyenizi ondaki bu değişime dikkat ederek seçmeniz, eşinizi mutlu etmeniz için önemli bir kriter olacaktır. Mesela o özel günü beklerken takvim hediye edebilirsiniz.

Sevgiliye el yapımı hediye almak arzusunda iseniz, bu durumda sıklıkla yaratıcı hediyelere yönelmeniz sizin için bir avantaj olacaktır. Doğum günlerinin doğası gereği sürpriz hediyelerin beklentisi her zamankinden çok daha fazla olacaktır. Bunu göz önünde bulundurarak sevdiğiniz kadının doğum günü için sunacağınız hediyeyi seçerken ona tatlı bir sürpriz yapmayı da amaçlarsanız doğru bir seçim yapmış olursunuz. Günümüzde insanların standart nitelikli hediyelerin dar kalıplarından çıkarak orijinal hediye fikirlerinden yararlanarak birbirlerine yaratıcı, kişiye özel hediyeler sunmaları, yoğun olarak gözlenen bir özellik olarak dikkat çekmektedir. Siz de sevdiğiniz kadının doğum günü için bu tarz bir hediye seçerek ona değişik duygular yaşatabilirsiniz.

Özel günlerin dışında bir zaman diliminde sevgiliye sıradışı hediye sunarak ona güzel bir sürpriz yapmak arzusunda iseniz, aynı şekilde hareket edebilirsiniz. Sevdiğiniz kadın için hazırlayacağınız kişiye özel bir hediye ile ona ne kadar çok değer verdiğinizi, onun yaşamınızda yer alan en önemli ve özel kişiler arasında olduğunu hissettirebilmeniz de oldukça önem taşıyan konulardan biridir.

Bir erkekseniz sevdiğiniz kıza hediye seçerken onun duygu dünyasını ön plana alarak seçiminizi yapmanız gerektiğini sakın unutmayın. Pek çok kadının yaratıcı, kendini yenileyen erkeklerden hoşlandıklarını düşünürseniz sizin de bu tarz bir erkek olduğunuzu ona gösterebilmenizde ona sunacağınız kişiye özel hediyeler ciddi bir avantaj sağlayacaktır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı