TANITIM YAZILARI

SEVGİLİLER GÜNÜ YAKLAŞIYOR

Yine, yeni bir sevgililer gününe daha yaklaşmaktayız. Gün sevgililer günü, en özelimizin günü olunca o günün telaşı, heyecanı ister istemez şimdiden başlıyor. Sevgilime nasıl bir hediye almalıyım, onu nereye götürmeliyim, o gün nasıl giyinmeliyim ve buna benzer daha birçok şeyi şimdiden düşünmeye başlıyoruz. Mesela hemen internete girip sevgiliye hediye fikirleri araştırıyoruz. En önemlisi o özel günde alınacak hediye çünkü. Ama karşımıza o kadar çok seçenek çıkıyor ki kafamız iyice karışıyor; hiçbir hediyeyi o her şeyden değerli gördüğümüz sevgilimize layık bulamıyoruz. Güzel bir kolye mi alsam acaba? Yoksa bir oyuncak ayı mı alsam? Tarkan konserine iki bilet etkileyici olur mu ki? Yoksa sadece aşkımıza özel bir hediye mi almalıyım? Gibi sorular uzar gider, karar vermek zordur. Ama unutmamak lazım ki son gün 14 Şubat.  Eğer hediye alma işini o son güne bırakırsanız yandınız demektir. Doğru hediye seçimini yapamama ihtimaliniz yüksektir. O yüzden en az birkaç hafta önceden alacağınız hediyeyi en azından kafanızda belirlemeniz şarttır.

2.makale

Hediye seçmenin en zor yanlarından biri de sevgilinizin size ne hediye alacağını bilmemenizdir. Eğer sevgilinizin size alacağı hediyeyi öğrenme şansınız varsa mutlaka öğreniniz. Hatta şansınızı zorlayıp size almayı düşündüğü hediyeyi bir şekilde öğrenmeye çalışmanızı şiddetle tavsiye ederim. Artık ağzını mı ararsınız, telefonunu mu karıştırırsınız, sevgilinizin arkadaşlarına mı sorarsınız bilemem. Orası size kalmış. Ve eğer öğrenebilirseniz sevgilinizin sürprizini bozmamak için kesinlikle bildiğinizi belli etmemelisiniz. Sevgilinizin size alacağı hediyeyi öğrendiğinizde sizin de hediye seçme işiniz büyük ölçüde kolaylaşacaktır. Çünkü sevgilinizin size ne hediye alacağını bilirseniz siz de o ölçüde bir hediye alıp o 14 şubat günü gelip çattığında sevgilinize karşı mahcup olmazsınız. Düşünsenize sevgiliniz; sevgililer günü hediyesi olarak size o çok sevdiğiniz konsol oyununu almış, siz ise hediye olarak sadece bir buket gül almışsınız. Zor durumda kalırsınız ister istemez.  Aynı zor durum kadınlar için de geçerli; sevgilinizin size aldığı hediye büyük emek verilerek hazırlanmış aşkınıza özel bir tasarım diyelim. Siz ise ona bir kravat almışsınız. Ona aldığınız kravatı gösterip: “Al aşkım bu da benim hediyem, bak hem her gömleğe uyar bu” demek o an pek hoşunuza gitmez sanırım. Tabi ki aşkınız hediyelerinizden önce gelir, ama bazen böyle küçük ayrıntılar da son derece önemlidir.

Mutlaka pahalı ya da gösterişli bir hediye almanıza gerek yoktur. Önemli olan birbirinizi bu özel günde anlamlı bir hediye ile mutlu edebilmektir aslında. Çünkü sevgililer gününde yapılan hediye seçimi ilişkiniz için büyük bir sınavdır aynı zamanda. Özenilmeden, düşünülmeden alınmış bir hediye kendini mutlaka belli eder. Sevgiliniz için hediyenin fiyatı değil, içeriği önemlidir daha çok. Onu ne kadar tanıyıp ne kadar tanımadığınızı belli eder aldığınız bir küçük hediye. Onun zevklerini, hobilerini ya da zaman geçirmekten keyif aldığı, onu mutlu eden şeyleri ne kadar iyi bildiğiniz alacağınız hediyede gizlidir mesela. Yine de hediye konusunda emin olamıyorsanız, sevgilinizi tanıyor ama özellikle sevebileceği bir hediye olduğunu düşünmüyor benden daha çok neyi sevebilir ki diyorsanız ya da daha yeni sevgiliyseniz, izleyeceğiniz tek bir yol var; aşkınızı simgeleyen bir hediye almak. Ya da mutlaka aldığınız hediyenin bir köşesine ona yazdığınız güzel sözleri, etkileyici mesajları iliştirmek. İşte o zaman aldığınız hediye gerçek anlamını bulacaktır.

Umarım verdiğim küçük hediye fikirleri, sevgililer gününün hediye telaşının yavaş yavaş artmaya başladığı şu günlerde size biraz olsun yardımcı olur. Sevgilinize vereceğiniz en büyük hediyenin sonsuz sevginiz olacağını unutmadan; ona layık en güzel hediyeyi bulup daha nice sevgililer gününü sevdiğinizle beraber geçirmeniz dileğiyle.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı