TANITIM YAZILARI

Sevgililer Günü İçin Üç Film Birden!

Yaklaşmakta olan 14 Şubat Sevgililer Günü için yapılan planlarda, en az sevgilinize alacağınız hediye ve ona söyleyeceğiniz tatlı sözler kadar önemli olan partnerinizle baş başa vakit geçirmektir. Öyle ki bu günün anlamını yakalayabilmeniz için sevgilinizle birlikte gideceğiniz romantik bir yemek, birlikte izleyeceğiniz bir sevgililer günü filmi oldukça hoş vakit geçirmenizi sağlayacaktır.

Sevgililer Günü’nde izlenecek filmin seçiminde ise sevgilinize alacağınız hediye kadar seçici olmakta fayda var. Hatta sevgilinizin çok beğeneceği bir aşk filmini birlikte izlemeniz ona aldığınız hediyenin yanında oldukça özel bir hediye daha niteliğinde olabilir.

Siz sevgililer için seçtiğim sevgililer günü filmlerine gelirsek… ‘Before Sunrise’, ‘Before Sunset’ ve ‘Before Midnight’ isimli bu üçleme aşkın zaman içinde aldığı üç farklı hali, aşkın insanların hayatlarını değiştirme gücünü oldukça romantik ve özgün bir sohbet biçiminde sunuyor.  Sevgililer Günü’nde partnerinizle izlemek için birebir olan bu seri sevgililer günü mesajları kadar etkili olacak ve içinizi aşkla dolduracak kadar etkili.

 before sunrise

Doğru yer ve doğru zaman gibi tanımlamaların varlığını düşünmeye iten, hepimizin günlük hayatından, ilişkilerinden anlar, cümleler ve yaşantılar taşıyan serinin ilk filmi ‘Before Sunrise’ Viyana şehrinde geçiyor. Karakterlerimiz Jesse ve Celine Viyana’ya giden bir trende tesadüfen tanışıyorlar. Devamında bir günü birlikte geçiren karakterlerimiz,  uzun bir süre boyunca eğlenceli ve romantik dakikaların yanı sıra, yaşlarının getirdiği zorluklardan, hayatlarındaki sorunlara kadar birçok konuda duygu ve düşüncelerini paylaşıyorlar. Birbirlerinden oldukça etkilendikleri günün sonunda çiftimiz birbirlerine bir yıl sonra aynı tarihte buluşma sözü vererek ayrılıyorlar.

before sunset

Doğal aşk hikayemizin devamı olan ‘Before Sunset’ ise ilk filmde bahsi geçen buluşmanın gerçekleşmediği ve Jesse ve Celine’nin birbirlerini dokuz yıldır görmediği bir zamana götürüyor bizleri. Fransa’nın romantizm kokan şehri Paris’te geçen ‘Before Sunset’ kitabının tanıtımı için Paris’e gelen Jesse’nin, burada Celine ile karşılaşmasıyla başlıyor. Aşkın tesadüflerle olan ilişkisini tekrar anımsatan bu sahnedeki romantizm görülmeye değer. Karşılaştıktan sonra günün bir bölümünü birlikte geçirip hayatlarında gerçekleşen değişiklikleri birbirleriyle paylaşırken geçen dokuz yıl boyunca Jesse’nin evlenip çocuk sahibi olması izleyiciyi oldukça şaşırtıyor fakat bu durum çiftimizin içten içe yaşadığı aşkı gerçeğe dönüştürmesini engelleyemiyor. Asıl şaşkınlık ise serinin son filmi ‘Before Midnight’ta.

 before midnight

Oldukça gerçekçi, hayatın içinden diyalog ve yaşantılarıyla Viyana ve Paris’teki buluşmalarını izlediğimiz karakterlerimiz 18 yıllık tutkulu aşklarını yaşarken 40’lı yaşlarında Yunanistan’da karşımıza çıkıyor. Hayatlarındaki tüm sorunlara ve değişikliklere rağmen, değişmeyen tek şey birbirlerine duydukları naif aşk olan çiftimizin Yunanistan’da geçirdikleri bir tatil gününü izlerken Jesse’nin eşinden boşandığını, gerçek aşkı Celine ile evlendiğini ve ikiz kız çocukları olduğunu öğreniyoruz. Aynı zamanda gerçekleşen yaş değişiminin insan hayatında yarattığı değişim ve dönüşümü, aşka bakışın gelişimini son filmde de görmek mümkün.

Birçok ödül sahibi bu aşk üçlemesiyle ilgili verdiğim ufak bilgilerden sonra sizlere hikâyenin arasındaki boşlukları tamamlamak ve şimdiden sevgililer günü filminize ulaşmanın yollarını aramak düşüyor (:

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı