TANITIM YAZILARI

Nişan Ve Düğün Davetiyeleri

Günümüzde pek çok toplum, hayattaki tekdüzeliklerden kurtulmak adına hemen hemen her alanda yaratıcı fikirlere önem vermektedir. Gerek yaşamı renklendirme adına, gerekse standart hale gelen uygulamalara son vererek daha öznel, hatta çizgi dışı bir yaşama yelken açmayı sağlayabilecek yeniliklere, özellikle sosyal yaşamda çok daha yoğun olarak yer verildiği gözlenmektedir. İlişkilerin resmiyet kazandığı özel törenler için hazırlanan davetiyelerde de, yepyeni fikirlerin egemen olmaya başladığı rahatlıkla görülebilmektedir. Önceki yıllarda konusu ne olursa olsun, sosyal yaşama konu hemen hemen tüm davetiye; gerek şekil, gerekse içerik olarak birbirine benzer şekilde hazırlanmaktaydı. Öyle ki, bir düğün davetiyesi ile herhangi bir toplantı için hazırlanan bir davetiyeyi karşılaştırdığımızda gerek ifade biçimi, gerekse şekil olarak birbirinden farklı özellikleri; aynı olan özelliklere göre çok daha az sayıda idi.

Oysa özellikle bir insanın yaşamındaki en özel anlardan bir tanesi olan nişan, düğün gibi önem derecesi diğer günlere göre çok daha yüksek olan özel günlere yönelik olarak hazırlanacak davetiyelerin, hem içerik, hem de şekil itibariyle söz konusu özel günlerin ruhunu yansıtabilmesi gerekmektedir. Bu ihtiyacın giderilebilmesi için bu konuda faaliyet gösteren pek çok firma; nişan, düğün gibi cemiyet hayatını önemli derecede ilgilendiren törenlere yönelik olarak özel tasarım davetiyeleri, nişanlanacak ya da evlenecek olan çiftlerin beğenisine sunmaktadır. Özellikle sanal dünyada hizmet veren özel kuruluşlar, birlikteliklerin resmiyet kazanacağı bu özel günleri simgeleyen  nişan ya da düğün töreni hazırlıkları içerisinde bulunan çiftlerin beğenisine sunmaktadırlar.

Günümüzde düğün organizasyonu bulunan pek çok çift, birlikte paylaşacakları uzun bir hayatın başlangıcını sevdiklerine duyurmak için gerek kendi yaratıcılıklarını kullanarak, gerekse profesyonel sanatçıların yarattığı eserlerden esinlenerek kendi nişan ya da düğün davetiyelerinin tasarımını yapmaktadırlar. Eski yıllarda genel olarak beyaz zemin üzerine sadece yazı ile belirtilen ifadelerin yerine, günümüzde pek çok renkli davetiyeler, fotoğraflı davetiyeler gibi ilginç davetiyeler tercih edilmektedir.

Siz de nişan ya da düğün gibi özel bir tören için hazırlık yapmaktaysanız; işe öncelikle sizin ve sevdiğiniz insanın duygularını en güzel şekilde yansıtabilecek bir davetiye tasarlayarak başlamalısınız. Bu konuda ihtiyaç duyduğunuz yaratıcı davetiye örneklerine internet üzerinde yapacağınız bir inceleme ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bu doğrultuda hem sizin hem de  birlikte olduğunuz insanın duygularını ifade edebilecek kişiye özel bir davetiye hazırlayarak, nişan ya da düğün töreninize davet edeceğiniz kişilere özel bir çağrı yapmış olursunuz.Nişan töreninizden sonra düğün töreniniz ile ilgili olarak nişan töreniniz için hazırlamış olduğunuz kişiye özel davetiyede yer verdiğiniz hususlardan ilham alarak özel tasarım bir düğün davetiyesi de hazırlayabilirsiniz. Yıllar sonra nişan ve düğün davetiyelerinize yeniden baktığınızda, mutluluğa giden bu özel yolculuğa nasıl çıktığınızı hatırlayacak, bu özel törenler için kişiye özel davetiyeler hazırladığınız için kendinizle gurur duyacaksınız.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı