TANITIM YAZILARI

Masrafsız Doğumgünü Hediyeleri

Kimin doğum günü kapıda? Sevgilinizin mi, annenizin- babanızın mı, kardeşiniz ya da arkadaşınız mı? Bu sorunun cevabı önemli. Çünkü doğum günü çocuğu sevgiliniz ise ona alabileceğiniz hediye ile babanıza ya da arkadaşınıza alacağınız hediye tamamen farklı olacaktır.
Eşe/ nişanlıya/ sevgiliye alınacak hediye sevgililer günü ya da yıldönümü hediyesine benzer olabilir. Böylece daha önce yüzlerce kez çeşitli özel günlerce kendinize sorduğunuz ‘sevgiliye ne hediye alınır, bayanlara alınabilecek hediyeler nelerdir , erkeklere hediye fikirleri nelerdir’ gibi soruları ekarte edebilirsiniz. Alacağınız hediye aşk dolu doğum günü mesajları içeren güzel, naif bir hediye olsun yeter. Orijinal, ilginç bir hediye arıyorsanız da imdadınıza yine internet yetişecek ve sizi hediye sitelerine yönlendirecektir.
Komik hediyeler de bazen sevgiliye verilecek en güzel hediyeye dönüşebilir. Onu güldürmek alabileceğiniz en güzel hediye olur. Bu yüzden sevgilikitabi.com adresinden sevgiliniz ve size özel bir kitap yaratabilirsiniz. Orijinal, romantik, enteresan, esprili ve kalıcı bir hediye seçimi… Belki de en anlamlı doğum günü hediyelerinden biri olacaktır.
Doğum günü annenizin ya da babanızın ise, anneler günü ya da babalar günü hediyenizden kopya çekebilirsiniz. ”Yok benzer hediyeler olmasın tamamen değişik bir hediye vermek istiyorum, bir gömlek alarak geçiştirmek istemiyorum” diyorsanız hediyenizi orijinal hale getirmek için yine aynı hediye sitelerinden hediyenizi daha kişiye özel hale getirmeniz mümkün. Örneğin gömleğe babanızın adını işletebilirsiniz. Klasik anne hediyelerinden almak istemiyorum. Ev eşyası, hediyelik eşya ya da küçük mutfak aletleri almak istemiyorum diye düşünerek annenize örneğin, bir cüzdan almayı düşünüyorsanız bunu yine aynı hediye sitelerinde, online olarak üzerine annenizin ismini baskılatarak daha özel daha keyifli bir hediye haline getirebilir, kişiye özel farklı bir doğum günü hediyesi gönderebilirsiniz.
Arkadaşınızın doğum günü ise, yine ona mağaza mağaza gezmeden bir tıklamayla yüzlerce ürünü görerek, ona en uygun, en esprili, en naif hediyeyi alabilirsiniz.
Aslında, tüm bunların dışında masrafsız doğum günü hediye seçenekleriniz de mevcuttur. Bu hediyeler için hediye edilecek kişinin kim olduğu önemli olmaktan çıkar. Anneniz mi, babanız mı, eşiniz ya da arkadaşınız mı? Cevap ne olursa olsun, tek bir gerçek vardır: Bu kişi her kimse sizin için değerlidir. Ve hepsine yakışan hediye sıkı sıkı sarılma ve bol bol öpmektir. Bunun klişe olduğunu düşünenleriniz vardır, elbette. Belki bir akıllı telefon, bir tablet ya da çok daha iyisi, ev araba hediyeleri bekleyenleriniz vardır. Bunlar elbette ki güzeldir. Ama araç olmak için tasarlanan şeylerin amacımız haline gelmesi de üzücüdür.
1
Yarın başımıza ne geleceğini bilmeden yaşarken telefonlarımızı çizilmekten koruyoruz; kendi yaralarımız üzerinde pek fazla düşünmeden. Sevdiklerimize sarılmak yerine sosyal medyadan onlara mesaj atıyoruz: Gülen suratlar, öpücük gönderen ifadeler… Konuşacak pek bir şey kalmamış gibi…

Bu kez, doğum günü çocuğu her kimse onu bol bol kucaklayın ve birlikte yürüyüşe çıkın, piknik yapın, eski albümlerinize bakın, bol bol gülün ve yönetmenliğini Mike Leigh’in yaptığı Happy-Go-Lucky filmini izleyin.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı