TANITIM YAZILARI

Gerçek Doğum Günü Hediyesi

Doğum günü; insanların koskoca bir yıl ve 365 gün içerisinde, kendilerini en az bir kere özel hissettikleri anlamlı bir gündür. Doğduğunuz, bu hayata merhaba dediğiniz ve iyisiyle kötüsüyle geçireceğiniz bir ömrün başlangıç noktasıdır. Her insan biraz özel olmak, kendin özel hissetmek ister. Bu, en doğal hakkıdır. Çünkü her insan apayrı bir dünyadır. Bu dünyaya sunulan bir armağandır. Sevip sevilecek, bilip öğrenecek ve yaşadığı dünyaya fayda sağlayacaktır. En azından bazı insanlar… Hal böyle olunca, senede bir kez de olsa bu kutlu varlığa ait bir günün olmasından daha doğal ne olabilir.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de doğum günü kutlamalarına büyük önem verilir. İnsanlar doğum günü mesajları, doğum günü sözleri ve doğum günü hediyeleriyle birbirlerinin doğum gününü kutlarlar. Herkes hayatında değer verdiği yakınlarının ve ailelerinin doğum gününü ezberinde tutar ve zamanı geldiğinde hiçbir şey yapmasa bile gönderdiği doğum günü mesajları ile bu özel günlerini kutlarlar. İnsanların çoğu ise doğum gününü çeşitli etkinliklerle kutlamakta ve sevdikleriyle doyasıya eğlenmektedir. Doğum günü olan birinin bu özel gününü yalnız geçirmesi mümkün değildir. Doğum günü ya aile ve akrabalar arasında, evde küçük bir doğum günü pastası eşliğinde ya da arkadaşlarla güzel bir mekanda hoş sohbet eşliğinde kutlanır. Doğum günü hediyeleri ise doğum günlerinin olmazsa olmazıdır. Her ne kadar hediyenin ikinci planda olduğu söylense de küçük de olsa bir doğum günü hediyesi her zaman alınmalıdır.

asfgh

Önceleri doğum günleri aile, akrabalar ve gerçekten yakın arkadaşlar arasında hatırlanan özel bir gün iken günümüzde özellikle Facebook’un etkisiyle, normal hayatta hiç karşılaşılmayan biri tarafından bile doğum günleri kutlanır olmuştur. Facebook’un hatırlatmasıyla doğum günü olduğu öğrenilen birinin profil sayfası hemen doğum günü mesajları ile dolup taşar. Kişinin, normalde selam bile vermediği birinin doğum gününü facebook üzerinden kutlama nedeni ise kendi doğum gününde profil sayfasının doğum günü mesajları ile dolup taşması isteğinden kaynaklandığı, yapılan araştırmalarla sabittir. Tabi böyle olunca kutlamaların da ne kadar samimiyetsiz ve içtenlikten uzak olduğu yazılan her mesajdan anlaşılabilmektedir.

Bir doğum günü kutlamasının en makul olanı, gerçekten sevip değer verdiğiniz kişilerle samimi bir ortamda, hoş sohbet eşliğinde geçirilen vakitlerdir. Bu doğum günü kutlamalarının en klasik özelliği yapılan sürprizlerdir. Daha doğrusu sürpriz yapmaya çalışılmasıdır. Doğum günü olan kişi; sanki öylesine bir buluşmaymış gibi bir mekana çağırılır, alınan tüm doğum günü hediyeleri bir yere gizlenerek doğum gününden hiç bahsedilmeden sohbet edilmeye çalışılır. Tabi doğum günü olan kişi bunu biliyordur ama o da onların sürprizini bozmamak adına bilmiyormuş gibi davranır. Sonrasında doğum günü pastası gelir, herkes coşkuyla “iyi ki doğdun” diye bağırmaya başlar. Doğum günü dilekleri de dilendikten sonra mumlar üflenir. Sonra herkes doğum günü hediyelerini vermeye başlar ve kişiyi tebrik eder. İşte tüm bu tebrikleşmeler ve kutlama çalışmaları kısa bir süre içinde bitiverir. Doğum gününü kutlayan kişiye verilen gerçek doğum günü hediyesi ise tüm sevdiklerinin bir ortamda aynı anda bulunmasıdır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı