SEVGİLİYE HEDİYE

Hediye Almanın İncelikleri

hediye almak

Hediye almak; çok kolay bir iş gibi görünmekle birlikte, zaman zaman birçok kişi için dünyanın en zor işlerinden biri haline gelebilir. Gerek doğum günü, yıldönümü gibi özel günlerde, gerekse bu günlerin dışında herhangi bir gün sevdiğiniz insanlara hediye alırken bazı önemli noktalara dikkat ederek tercihte bulunmak, doğru hediyenin sunulması açısından çok önemlidir.

Örneğin hediye alınacak kişiyle olan yakınlık durumunuz, kişinin yaşı, cinsiyeti, sosyal durumu vb. kriterler göz önüne alınmadan yapılan hediye tercihleri, amaçlanan hedefe varılmasında zaman zaman istenilen sonucun alınamamasına neden olabilir.

Evliyseniz ve eşinize evlilik yıldönümü hediyesi alacaksanız öncelikle son yıllarda aldığınız hediyeleri değerlendirmenizde ve tekrar düşünmenizde büyük bir fayda vardır. Yıllar geçtikçe her sene benzer hediyelerin tercih edilmesi, eşiniz nezdinde hediyelerin yaratacağı etkiyi mutlaka olumsuz olarak etkileyecektir. İster özel günlerde, isterse bu günlerin dışında sevdiğiniz kişilere hediye verecekseniz, her şeyden önemlisi hediyenizin sürpriz yaratacak bir etkisinin bulunmasına önem vermeniz ve hediyeyi vereceğiniz kişiyi mutlu etmeniz önemli bir husustur.

Sürpriz etkisi yaratan tüm hediyeler her ne olursa olsun hediyenin sunulduğu kişi nezdinde önemli bir etki yaratabilir. Özel günlerin dışındaki bir gün, sevdiğiniz kişiye hediye vererek ona yaptığınız sürprizi, hediyenizin tercihinde de belirleyici olarak öngörürseniz, verdiğiniz hediyeye önemli ölçüde anlam ve değer katmış olursunuz.

Hediye verilen kişinin yaşı ve yaşam tarzı, hediye seçimindeki bir diğer önemli kriterdir. İnsanların doğası gereği, yıllar ilerledikçe tercihleri ve yaşam tarzları değişmektedir. Dolayısıyla, belirli yaşlarda bulunan insanların, diğer yaş gruplarınca özel bulunan hediyelerden pek fazla etkilenmemeleri sıkça görülen bir durumdur. Zira, benzer hediyeleri geçen yıllarda pek çok defa almış olabilirler, bu nedenle sunulan hediye onlar için sürpriz niteliğini de kaybetmiş olur.Bu durum dikkat edilmesi gereken önemli bir husustur.

Hediye verilecek kişinin gerek sosyal yaşam biçimi, gerekse kültürel tercihleri göz önünde bulundurulmadan yapılan bir hediye tercihinde de benzer bir durumun gözlenmesi doğaldır. Yaşam biçimi, eğitim ve kültür durumu, insanları mutlu eden şeylerin belirlenmesinde önemli etkenlerdir. Belirli bir yaşam tarzına sahip bir insana, o tarza hiç uygun olmayan bir hediyenin verilmesi kişiyi mutlu etmenin tam tersine, kendisi için yeterince özen gösterilmeksizin bir tercihte bulunulduğu hissini yaşamasına neden olabilir.

Ayrıca, hediye alacağınız kişi ile olan yakınlık derecenizde hediye alımı için belirleyici bir kriterdir. Hediye alacağınız kişi ailenizin bir ferdi ya da yakın bir arkadaşınız ise, onun kişisel tercihlerini bilmek gibi önemli bir avantajınız var demektir. Bu durumda söz konusu kişinin almaktan çok mutlu olabileceği bir hediyeyi seçmeniz çok önemlidir.

Zira, size çok yakın olan bir kişi için hiçbir zaman sahip olmak istemeyeceği bir ürünü hediye olarak tercih etmeniz, söz konusu kişide, yeterli özeni göstermediğiniz ve hediye alımının çok da istenmeksizin adeta bir zorunluluk nedeniyle yapıldığı şeklinde bir düşüncenin uyanmasına neden olabilir.

Hediye alırken amacınız hediyenizi sunduğunuz kişiyi mutlu etmek olduğuna göre, mutlaka titizlikle hareket ederek hediye alacağınız kişi için en uygun hediyeyi seçmeniz gerekir. Aksi takdirde ne yazık ki onları mutlu etmek yerine mutsuz dahi edebilirsiniz.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı