TANITIM YAZILARI

Hediye Almanın İncelikleri

İnsanların sevdiklerine hediye alması oldukça eski bir gelenektir. Çok eski toplumlarda bile toplum içerisinde sevilen, saygı duyulan insanlara özel hediyelerin sunulması önem verilen sıkça karşılaşılan bir uygulamaydı. Günümüzde de insanların birbirlerine hediye almalarına vesile olan çok sayıda olaydan söz edebiliriz. Doğum günlerinde, anneler gününde, babalar gününde, sevgililer gününde evlenme yıl dönümlerinde, bir yakını ev satın aldığında da insanlar birbirlerine hediye alırlar.

Aslında birisine hediye almak başlı başına özel, zaman zaman da insanları tedirgin eden bir şeydir. Zira hediye aldığınız bir kişinin hediyeyi beğenmemesi bunu da size hissettirmesi doğal olarak arzu edilen bir durum değildir. Zaman zaman adeta göz çıkartır bir şekilde alınan hediyeler istenmeden de olsa bazı problemlere neden olabilir. Örneğin parfüme alerjisi olan bir kişiye alınan bir parfüm ister istemez bir sıkıntı yaratacaktır.

Elbette anneler günü veya babalar gününde aldığınız hediyelerde beğenilmeme gibi bir durumla karşılaşma olasılığınız oldukça düşüktür. Zira hem siz anne ve babanızı gayet iyi tanıdığınız için onların beğenebileceği bir hediyeyi seçmeniz çok kolaydır, hem de anne ve babalar sizi karşılıksız bir sevgiyle sevdikleri için hediyelerini beğenmeseler bile asla bunu size sezdirmezler.

Bu durumda henüz birlikte uzun bir zaman geçirmediğiniz bir kişiye hediye alacaksanız her şeyden önce çok daha titiz davranmanız gerekecektir. Bu nedenle hediye alınacak kişinin özellikleri iyi araştırılmalı, ihtiyaç duyduğu şeyleri keşfetmeye çalışılmalıdır. Genel olarak değerlendirdiğimizde bir erkeğe hediye alınması bir kadına hediye alınmasına göre her zaman daha kolaydır. Zira siz de bir erkekseniz bir erkeğe ne alınabileceğini gayet iyi biliyorsunuzdur ve büyük bir sürprizle karşılaşmazsınız. Bir kadının bir erkeğe hediye alması da benzer ölçüde kolaydır. Zira erkeklerin mutlu edilmesinin kadınlara göre çok daha kolay olduğu tüm dünyanın kabul ettiği bir olgudur.
tumblr_n7q55h8IMX1r2ye9wo1_500
Ancak, buna karşılık bir kadının mutlu edilebilmesi bir o kadar zor, zaman zaman da imkansız olarak değerlendirildiğinden, bir kadına hediye alacağınız zaman çok daha özenli ve dikkatli davranmanız zorunludur. Hele sevgilinize ya da eşinize hediye alacaksanız hediyenin gerçekten özel bir hediye olması, duygularınızı net bir şekilde ifade edebilmesi, hediyeyi verdiğiniz kadının kendisini gerçekten değer verilen ve özel bir kadın olarak hissetmesini sağlaması arzulanan sonucu almak açısından son derece önemlidir.

Bu nedenle beklenen etkiyi yaratabilmek için yaratıcı hediyelere yönelmek, alınan hediyenin kutusunun bile bir özellik arz edecek şekilde tasarlanmış olmasına dikkat etmek, uzun zamandır zihninizde olan ve en uygun zamanda vermeyi planladığınız bir hediye olduğu duygusunu yaratabilecek nitelikleri taşıması elbette size avantajlı kılacaktır.

Romantik bir gece için ince eleyip sık dokuyarak aldığınız bir hediyeye ilave olarak duygularınızı açık bir şekilde ifade ettiğiniz, kendi el yazınızla yazdığınız bir notu hediye paketinin içerisine koymanız hediye verdiğiniz kişiyi beklediğinizden daha fazla etkileyecektir. Bu şekilde karşınızdaki kişiye sizin için çok özel ve önemli bir kişi olduğunu rahatlıkla hissettirebilirsiniz.

Eğer duygularınızı ifade etmekte zorlandığınızı düşünüyorsanız titizlikle yapacağınız hazırlık sonrasında vereceğiniz özel bir hediye ile tüm zorlukları aşarak kendinizi en iyi şekilde ifade edebileceğinize şüpheniz olmasın. Önemli olan hem kendinizin hem de karşınızdaki kişinin ne istediğini bilmek, eğer biliyorsanız istediğiniz sonucu alacağınıza emin olabilirsiniz..

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı