TANITIM YAZILARI

Doğumgünü Hediye Rehberi

Her yıl yaşlanıyoruz; yılbaşı geliyor geçiyor; 30 yaş, 40 yaş diye diye hep bir sonraki doğumgünü kapıyı çalıyor; elbette bunun karşılığında bizi mutlu edecek bir şeylere ihtiyacımız var: Facebookta görünse de hatırlanmak, bir mesajla da olsa kutlanmak, hediye almak, sürpriz doğum günü partisinde bulunmak, pasta mumlarını üflemek, dilek dilemek gibi, balonlar, süsler… Aslında her şey sevdiklerinizle bir arada olmakla ilgili. Asıl mutluluk veren şey o ve belki bir öpücük bir gülüş bile dünyaları hediye edebiliyor size. Ama hepimizin itiraf etmesi gerekir ki; süslü hediye pakedini açma süreci gerçekten de heyecan verici. Çoğu zaman pakedin içinde ne olduğu bile önemsiz hale gelse de bazı hediyeler var ki mutluluktan ayaklarınızı yerden kesip ‘gerçekten de iyi ki doğmuşum!’ dedirtiyor. Bu hediyeyi bulmak için sıkı bir araştırma yapmak, iyi hediye fikirleri bulmak gerekiyor.

1

 

Öncelikle doğumgünü çocuğunu saptıyoruz: Anneniz mi, babanız mı, sevgiliniz mi, ablanız ağabeyiniz,en yakın arkadaşınız, kızınız oğlunuz mu, yoksa en sevdiğiniz öğretmeniniz mi? Erkeğe ne hediye alınır, kadına ne hediye alınır diye iki gruba ayırmıyoruz. Genel olarak neye ihtiyacı olduğu üzerinde odaklanıyor, alınabilecek hediyeleri saptıyoruz. Elbette ki hediye, kişinin ihtiyaçlarını karşılamak için değildir, bir küçük hediyelik eşya, ilginç orijinal bir kart bile yeterince iyi ve güzeldir. Hem, önemli olan hatırlamaktır. Ama şu da bir gerçek ki; bizim için en mutluluk verici şey ihtiyacımızın ortadan kalkmasıdır.  Bu yüzden annelere ev- mutfak eşyası, babalara evrak çantası almalısınız demiyoruz elbette; ama annenizin yeni bir ayakkabıya (çünkü tüm kadınların her zaman ayakkabıya ihtiyaçları vardır) ihtiyacı olabilir ya da babanızın, üzerinde adının yazdığı güzel, tasarım bir ajandaya… Sevgilinizin belki sıradışı bir takıya (örneğin tek taş pırlanta) ihtiyacı vardır, arkadaşınızın ise o çok beğendiği güneş gözlüğüne… Bunlara bütçeniz yetmiyorsa ucuz ama yine ihtiyaca yönelik hediyeler alabilir, daha doğrusu hazırlayabilirsiniz. Bu da el yapımı olacağından daha değerli olacaktır. El emeği göz nuru, ama hangi ihtiyacı giderecek diye düşünüyorsanız; söyleyelim: Banyo lifi! Evet istediğiniz renklerde banyo lifi örebilir ve doğumgünü çocuğunun yeni yaşında mis gibi olmasını sağlayabilirsiniz. Bu kadar ekstrem bir hediyeye gerek yok diyorsanız, kazaklar, atkılar, patikler örebilirsiniz. Hem kalıcı hem sevimli bir hediye olacaktır bu.

 

2

Seçenek çok! Hediye siteleri size onlarca fikir sunacaktır. Örneğin hediye sepetleri… Onlar her zaman bir ihtiyacı karşılarlar: Sepetteki çikolatalar mutluluk ihtiyacını giderirler, çiçekler hayatın renksizliğini giderirler; kitaplar yeni dünyalar açar, sıkıştığımız alandan bizi çıkarırlar. Bu yüzden ihtiyaçları iyi saptamak gerekiyor. Üzgün sevgiliye çikolata çiçek, bir süredir uyuyamayan arkadaşa tepe ışıklı uyku lambası, sinirli babaya komik bir hediye almak da ihtiyaçları karşılayacaktır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı