TANITIM YAZILARI

AYRI GEÇEN SEVGİLİLER GÜNÜ

Ne zordur sevgilisi olan birinin, sevgililer gününü sevdiğinden ayrı geçirmesi. Birbirine aşık çiftlerle cıvıl cıvıl olan sokaklarda, caddelerde yalnız yürümek. Herkesin sevgilisine birbirinden güzel hediyeler aldığı, çeşitli sürprizler yaptığı o özel günde sevdiğiyle beraber olamamak hiçbir seven için kolay olmasa gerek.

Sevgililer gününde sevdiğinden ayrı kalmak zorunda olan her bir sevenin farklı farklı hikayeleri, nedenleri vardır elbette. Kimi işi gereği sevgililer gününü yaşadıkları şehirden farklı bir şehirde ya da farklı bir ülkede geçirmek zorunda kalmıştır. Kimi okuyordur eğitimi ve geleceği için başka bir şehre yerleşmek zorunda kalmıştır. Kimi vatani görevini yapmak üzere ülkesinin bir diğer ucundadır. Kimi de ailevi nedenlerden dolayı sevdiğinden ayrı yaşamaktadır.

İnsanın aşık olduğu, sevdiği insandan uzakta yaşaması zordur elbet. Bu sadece sevgililer günü, doğum günü gibi özel günler için ya da sırf bu günlerde yapılan özel kutlamalar, hediye alışverişleri ve sürprizler için geçerli değildir. Sevdiğinden uzakta geçen her gün zordur seven biri için. Ona sarılmak, dokunmak ve kokusunu her daim hissetmek varken uzağında olmak ya da onunla günlerini beraber geçirmek, gülüşmek, eğlenmek, sinemaya gitmek, yemek yemek ve bunun gibi daha birçok şey yapabilecekken sevdiğinden uzak yaşamak elbette insanı üzen bir durumdur. Çünkü sevgili bir insanın diğer yarısıdır ve o, yanında olmadığı müddetçe her insan biraz eksik ve azdır. Mesafelerin ilişkiler için iyi olduğu sözü ise tamamen bir yalandır. Mesafeler belki aşkı canlı tutabilir. Bunun sebebi de aşkın kalıcı olmayan bir duygu olmasındandır. Oysa gerçek sevginin buna hiç ihtiyacı yoktur. Sevgi, sevgiliyle can bulur.

fsdf

Sevgililer günü gibi özel bir günü tabi ki farklı sebeplerden ötürü sevgilinizden ayrı geçirmek zorunda kalmış olabilirsiniz. Ancak öyle de olsa bu özel gün kesinlikle birkaç basit sevgililer günü mesajlarıyla, telefonda kuru kuruya yapılan bir sevgililer günü kutlamasıyla geçiştirilmemelidir. Zaten bu sevgililer gününü, sizden uzakta olduğu için buruk geçirecek olan sevgilinizi, en güzel sevgililer günü sürprizleriyle mutlu etmelisiniz. Mesela ekonomik durumunuza göre; üzerinde mutlaka aşk sözlerinin olduğu bir çiçek buketi ya da takı gönderebilirsiniz. Ya da internette bulduğunuz güzel bir hediye sitesinde romantik hediyelerle dolu küçük bir hediye sepeti yapıp sevgilinizi mutlu edebilirsiniz. Eğer maddi durumunuz iyi ise sevgilinizin adresine postaladığınız; 14 Şubat tarihine alınmış sürpriz bir gidiş-dönüş uçak bileti, o günü beraber geçirmenizi sağlayacak ve sevgiliniz için asla unutulmayacak bir sevgililer günü hediyesi olacaktır.

Aldığınız güzel hediyeler, büyük jestler ve yaptığınız sürprizlerle o özel günde, sevgilinizin yokluğunuzda yaşadığı burukluğu en aza indirebilirsiniz. Ancak önceden de belirttiğim gibi gerçek sevgi, beraber geçirdiğiniz anların çokluğuyla büyür. Gerçekten seviyorsanız, aranızdaki engel; yollar, eğitiminiz, işiniz ya da diğer sebepler, her ne ise aşın o engelleri ve koşun sevgilinize…

Var mı aşktan öte?

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı