TANITIM YAZILARI

14 ŞUBAT’TA TATİLDE Mİ OLSAK AŞKIM?

Herkes tatili sever değil mi? Buna itirazı olacak birini düşünemiyorum. (Belki işkolikler) Peki bu tatil, 14 Şubat’ta sevgilinizle gerçekleşse buna ne dersiniz? Bazılarınızın bas gaza aşkım bas gaza! diye mırıldandığını duyar gibiyim. Ama illa arabayla ya da otobüsle gitmenize gerek yok. Şu sıralar, acele ettiğiniz takdirde uçak ücretleri epey düşük. Ayrıca oteller içinde (iyi araştırırsanız) bütçeye uygun olabilecek seçenekler de mevcut. Ve kendinizi illa bir otele gitmek üzere sınırlandırmayın: Antalya Olympos’ta ağaç evlerde kalabilirsiniz örneğin. Ve bu gerçekten çok romantik olur. Deniz kıyısına iner, ateş yakar, sevgilinize sarılır ona şarkılar mırıldanırsınız: Sonsuz aşkım… Bu şehirden gizli mekanda, sizi yalnız sevgiliniz, kumsala vuran deniz, yıldızlar, ayışığı ve bir şişe kırmızı şarabınız dinler. Bu oldukça romantik bir tatil seçeneğidir. (Bir düşünün derim!) Ve hatta (neden olmasın) bir çadır alın ve sırt çantalarınızla yola çıkın. Yolda karşınıza ne gibi alternatifler çıkacağını bilemezsiniz.

Ama belki istediğiniz şey gül yapraklarıyla süslü bir oda, kapalı havuz ya da masajdır; işte o zaman uzakta bir otele kaçabilirsiniz. İnternette biraz gezinin; sonsuz seçenek var: nihayetinde bütçenize uygun bir otel mutlaka bulacaksınız. Sevgililer Günü kış mevsiminde diye illa Uludağ’a, Palandöken’e gidip kayak yapmak gerekmiyor. Antalya Side’de el ele Titreyen Gölü’de gezebilirsiniz. Ve çok daha başka bir seçenek: Mardin! O taşı toprağı gizem, kına kokan taş evlerde, konaklarda kalabilir üstüne bir de baylar, sevgilinize  telkari takılar armağan edebilirsiniz. (Telkari=  Mardin kültürüne ait bir gümüş işleme sanatıdır)Bir başka seçenek İstanbul’da yaşayan çiftler için: Şehre yakın ama huzurlu tatil mekanları… Örneğin Büyükada. Ulaşım gayet kolay ve sessiz sakin bir tatil düşünen çiftler için de ideal… (Büyükada’yı tercih edecekseniz atkınızı şapkasınızı eksik etmeyin. Sonrasını rüzgara bırakın. Sevgilinizle sizi nasıl da sıkı sıkı sarıltacaktır)

Bir başka seçenek de yurtdışı turları… Bir çok kadının Sevgililer Günü’nü Paris’te geçirmek için can attığını tahmin edebiliriz. ‘Fakat bu yurtdışı, gitmek öyle kolay değil’ diye mi düşünüyorsunuz? Aslında sandığınız kadar zor olmayabilir. Bir tur şirketiyle antlaştığınız takdirde vize pasaport işlemleri daha kolay hallediliyor ve örneğin üç gece dört gün (13 Şubat- 16 Şubat) çok uçuk olmayan fiyatlarla Fransa’ya gitme olanağı buluyorsunuz. (Aşkım yapma, gitmeyelim, masraf olmasın, zor olur şimdi sıkışmayalım gibi cümlelere kanıp da dediklerini okeylemeyin. Peki deyip bilgisayarınıza dönüp de video izlemeye devam etmeyin. Konu kapanmadı! Bir kadın bunları samimi olarak söylese de içinde bir yerlerde sizinle Eyfel’in önünde el ele fotoğraf çektirme özlemi vardır. Bu yüzden ‘benim herşeyimsin sen aşkım ve her şeyin en iyisini, en güzelini hak ediyorsun!’ diyin ve yollara düşün. (Aslında bu cümleniz bile onun size yeniden aşık olmasını sağlayacaktır)

Ayrıca, Sevgililer Günü+ yurtdışı= Paris denkleminde sonucu değiştirebilirsiniz yani çözüm Paris olmak zorunda değil. 14 Şubat’ı sevgilinizle sımsıcak bir yerlerde geçirebilirsiniz örneğin; Gambiya! (Afrika kıtasının en küçük batısındaki devlet. Ayrıntılı bilgi için Bkz. Vikipedi: http://tr.wikipedia.org/wiki/Gambiya ) Egzotik, farklı, renkli bir tatil seçeneği… Sevgilinizle palmiye ağaçları altında meyve suyunuzu yudumlayıp altın kumların üzerinde keyif çatabilirsiniz. Ya da Yeni Karayipler diye adlandırılan Boa Vista’yı görmelisiniz. Az sayıdaki otellerden birinde kalabilir ve sevgilinizle turlara katılabilir, yeni deneyimler yaşayabilirsiniz.

Alternatifler sevgilinizle sizin tatilden beklentilerinize göre artabilir.  Özel bir şey düşünmediğiniz ve evde geçirmeyi planladığınız geceye hoşçakal diyin ve bu kez bu gününüzü özel kılın. Kendiniz için değilse bile sevgilinizi mutlu etmek adına…

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı