TANITIM YAZILARI

SEVGİNİN GÜNÜ; SEVGİLİLER GÜNÜ

Klişeleşmiş tabirler vardır; sevgilinin ve sevmenin günü mü olur diye. Öyle ki bu sözler sevgililer gününü sıradanlıkla eleştirmesine rağmen kendisi oldukça sıradan bir hale gelmiştir. Evet, sevmenin günü olmaz, çünkü sadece bir gün sevilmez ve aynı şekilde sevgili de bir günlük sevgili değildir fakat hem sevmenin hem de sevgilinin anlamını arttıran, verilen değeri karşılıklı olarak pekiştiren bir gündür sevgililer günü. Ayrıca ilişkilerdeki sorun ve problemleri gerek hazırlanacak romantik bir hediye ile gerekse birlikte yapılacak güzel bir aktivite ile çözmenin en ideal zamanlarından birisidir.

Günümüzde 14 Şubat Sevgililer Günü; atılan sevgililer günü mesajları, alınan romantik hediyeler doğrultusunda sevginin pekiştirilmesi şeklinde yaşanmaktadır. Peki bu günü ‘sevgili günü’ yapan ve aşkı, sevgiyi yücelten ne olmuştur?

9-SEVGİNİN GÜNÜ_ SEVGİLİLER GÜNÜ

Bir Zamanlar Sevgililer Günü

Sevgililer Günü’nün varlığı ve Şubat ayının aşk ile ilişkisi tam olarak bugünkü karşılığında olmasa bile Antik Yunan dönemine kadar uzanmaktadır. O dönemde Ocak ayı ortası ile Şubat ayı ortasının arasında kalan zaman Antik Yunan takviminde Zeus ve Hera’nın evliliklerine adanmış ve Gamelyon ayı olarak belirtilmiştir.

Antik Roma’da ise 14 Şubat tarihi bereket tanrısının onuruna kutlanan bir bayramın arife günüydü. Bu günde genç erkekler ve genç kızların isimleri kurada çekilerek bayram boyunca çift olmaları sağlanırdı. Bu kura geleneği daha sonraları Hristiyanlık döneminde de devam etmiştir.

Romantik aşkın 14 Şubat ile bağlantısı ise ilk olarak Orta Çağ’da görülmüştür. Bu dönemde 14 Şubat Fransa ve İngiltere’de kuşların çiftleşme günü olarak bilinmekteydi ve bundan dolayı sevgililer birbirlerine romantik ve güzel sözler yazan notlar verirlerdi. Bir bakıma günümüzün sevgililer günü mesajları ve sözleri gibi.

Sevgililer Günü’nün günümüzdeki anlamıyla başlangıcı ise 14 Şubat 1800 yılında ilk Sevgililer Günü kartının yollanmasıyla olmuştur. Yani ilk 14 Şubat Sevgililer Günü hediyesi yazılı bir karttır. Buradan anlaşılacağı üzere 14 Şubat hediyeleri içinden en anlamlısı romantik Sevgililer Günü mesajları içeren yazılı ve çizili bir hediyedir (:

Sevenlere Tavsiyeler

Öncelikle Sevgililer Günü’nün eskimiş bir klişe değil sevginin paylaşımının arttığı geleneksel bir gün olduğunu bilmenizde yarar var. Ayrıca yeni yılın bu ilk günlerinden sevgilinize hediye etmek için ne yazıp çizeceğinizi düşünmeye başlasanız iyi olur! Malum sevgiyi anlatmak, içi dökmek zor zanaat (:

Sevgilinizle baş başa olmaya bakın çünkü sevginin günü ancak sevdiğinizle paylaşılabilir. Onu çıkaracağınız güzel bir yemek, ayarlayacağınız bir seyahat veya izlenecek romantik bir Sevgililer Günü filmi sizin için ideal olacaktır.

Hediye için ise ‘en orijinal hediye ne olur?’ diye düşünüyorsanız çok uzaklara gitmenize gerek yok. En orijinal hediye içinizden geleni en iyi yansıttığınız hediyedir. Bunun için ise sevginizin özgünlüğünden daha güzeli olamaz. O yüzden aşkınızı en iyi yansıtacak hikâyeyi Sevgili Kitabı’na nasıl yazacağınıza şimdiden karar vermeye çalışıp sevgiyle kalın!

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı