TANITIM YAZILARI

Özel Günler İçin Özel Hediyeler Seçin

Hemen hemen herkesin yaşamında bazı özel günler vardır. Sevgililer günü, yılbaşı gibi herkes için özel olan günlerin haricinde doğum günleri, yıldönümleri gibi sadece kişilere  özel olan günler de mevcuttur.

Özel günlerin önemli bir ortak noktası hediye alımıdır. Sevgililer günü, yılbaşı, yıldönümü gibi günlerde insanlar birbirlerine hediye alırken, doğum günlerinde ise  doğum günü olan kişiye hediye alırlar. Peki, sizce özel günlerde alınan hediyeler ne derece o günün anlamına uygun olarak seçilebiliyor?

Normal olarak değerlendirildiğinde özel günler için alınan hediyelerin kişiye özel nitelikte, diğer hediyelerden farklı nitelikte anlam taşıyan hediyeler olması gerekir. Bugüne kadar sevdiklerinize özel günler için aldığınız hediyelerin ne kadarlık kısmının, kişiye özel nitelikte hediyeler olduğunu hiç düşünmüş müydünüz?

Umarım bu soruya verdiğiniz cevap en azından her zaman olmasa bile çoğu zaman özel günlerde sevdiklerinize kişiye özel hediyeler aldığınız yönündedir. Ancak, cevabınız bu yönde değil ise bugünden itibaren hediye seçiminizi ciddi olarak gözden geçirmeniz gerekir. Kişiye özel hediyeyi tanımlarken ,kastedileninin maddi değeri çok fazla olan hediyeler olduğu düşüncesi, tamamen bir yanılgıdır.

Kişiye özel hediyelerin elbette ki belirli bir maddi değeri olacaktır. Ancak, amaçlanan husus hediye alınacak kişinin yaşamına anlam kazandırabilecek, onun için diğer insanlardan farklı bir değere sahip, uzun zamandır sahip olmayı planladığı bir hediyeyi ona sunabilmektir. Böyle bir hediyeyi seçebilmenizdeki en önemli hususlardan bir tanesi hediye alacağınız kişiye olan yakınlık derecenizdir.

Örneğin bir iş arkadaşına özel bir gün için hediye alacaksanız gün içerisinde onunla yaptığınız konuşmaları değerlendirip, nasıl bir ürüne ihtiyaç duyduğunu belirleyebilirsiniz. Hediye alacağınız kişi anneniz, babanız ya da kardeşiniz gibi bir aile ferdi ise, doğal olarak onlar hakkında pek çok şeyi bildiğiniz için onlara yönelik kişiye özel hediyeyi belirlemeniz çok daha kolay olacaktır.

Ancak, hediye alacağınız kişi aşık olduğunuz, beraberlik yaşadığınız sevgiliniz ya da eşiniz ise doğal olarak onun için seçeceğiniz kişiye özel hediyeyi belirlemenizde çok daha hassas davranmanız gerekmektedir. Zira bu derece yakın olduğunuz bir kişiye özel günler için hediye alırken, karşınızdaki kişi büyük bir beklenti içerisinde olabilir. Hatta bazı kişiler, özel günler için kendilerine alınan hediyelerin ilişkilerinin aynası olduğunu bile düşünebilir.

Kendisine doğum günü, yıl dönümü gibi özel bir gün için standart nitelikte bir hediye sunulan kişi sevgilisinin ya da eşinin ona yeterince özen göstermediğini, hediye seçimi yaparken üzerinde fazla düşünmeden hareket ettiğini düşünerek; sevgilisinin ya da eşinin yaşamındaki en önemli ve en özel kişinin kendisi olmadığı kanısına kapılabilir.

Gerçekte böyle bir durum olmadığı halde hediye seçimindeki özensiz hareketiniz sizi ciddi anlamda sıkıntıya sokabilir.

Özellikle bir erkekseniz ve sevgilinize ya da eşinize özel bir gün için hediye alacaksanız ;çok ama çok dikkatli hareket ederek sevdiğiniz kadın için hissettiğiniz özel duyguları ifade edebilen bir hediyeyi sevdiğiniz kadına sunmanız, ilişkinizin seyri açısından önemli bir husus olacaktır.

Sevdiklerinize özel günlerde hediye alırken bunu bir görev olarak değil, duygularınızı ifade etmek için güzel bir fırsat olarak değerlendirin. Aksi takdirde oluşan olumsuz durumu telafi edebilmek için çok daha fazla çaba göstermek zorunda kalabilirsiniz, aman dikkat.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı