TANITIM YAZILARI

Doğum Günü Hediyelerinin Sihirli Gücü

İnsan yaşamında en önemli günlerden bir tanesi doğum günleri, doğum günlerini taçlandıran en önemli şeylerden bir tanesi de doğum günü hediyeleridir. Elbette ki işe öncelikle doğum gününün hatırlanması ile başlanması gerekiyor. Zamanımızda özellikle sosyal paylaşım siteleri bu anlamda bizlere fazlası ile yardımcı oluyor. Zira sevdiğiniz bir kişinin doğum gününü unutmanız, sizi telafisi zor durumlarda bırakabilir.

Doğum günü hediyesi alımında belli kriterlere göre hareket etmek, size en doğru ve en uygun hediyeyi seçmenizde yardımcı olacaktır. Örneğin, hediye alacağınız kişiyle olan yakınlığınız, hediye seçimindeki ilk kriteriniz olabilir. Anne baba gibi aile bireylerinden bir tanesine alınacak hediye ile yakın bir arkadaşınıza, sevgilinize, eşinize alacağınız hediye aynı olmayacaktır

Özellikle hediye alınacak kişiyi iyi tanımak, onun hoşlandığı, uzun zamandır sahip olmak istediği, ihtiyaç duyduğu bir hediyeyi seçmek onu ziyadesi ile mutlu edecektir. Anne, baba ve aile bireylerine hediye seçimi bu doğrultuda sevgiliye ya da eşe hediye alımından daha kolay olacaktır. Yaşları ilerledikçe insanların daha temel şeylere ihtiyaç duymaları örneğin babanıza en çok giydiği tarzda bir gömlek, t-shirt, vb. annenize en sevdiği renkte bir giyim eşyası, tercih ettiği bir parfüm, bunların dışında özellikle günlük işlerinde ihtiyaç duyduğu mutfak robotu vb. bir eşyayı almak, onu mutlu etmeye yetecektir.

Sevgilinize ya da eşinize hediye alırken tercih ettiğiniz şeyler onu ne kadar tanıdığınızın en önemli göstergelerinden bir olarak değerlendirilebileceği için dikkatli bir tercih yapmak gereklidir. Doğum günü belli olduğuna göre, sevgilinizi ya da eşinizi doğum gününe belli bir zaman kala; özellikle son dönemde hoşlandığı, ihtiyaç duyduğu şeyler açısından izlemeniz size yol gösterecektir.

Hediye seçimini gerçekleştirdikten sonra hediyenizi sunuş şekliniz de seçtiğiniz hediye kadar önemlidir. Örneğin, doğum günü için aldığınız hediye paketinin içerisine, o kişin varlığının sizin için ne kadar önemli olduğunu vurgulayan bir mesaj yazmanız da, onu en az aldığınız hediye kadar etkileyecektir. Doğum günü mesajları bu açıdan insanları en çok mutlu hissettiren mesajlardan bir tanesidir. Sevgilinize ya da eşinize doğum gününde aldığınız hediyeye ekleyeceğiniz romantik ifadeleri içeren bir mesaj, yaşamınızda olmasının sizin için ne derece önemli olduğunu derinden hissettirecektir.

Eşlere alınan doğum günü hediyelerinde yıllar geçtikçe değişkenlikler olduğu gözlenmektedir. Örneğin, evliliğin ilk yıllarında çoğu erkek eşine onun duygularına daha çok hitap eden hediyeler alırken ilerleyen yıllarda özellikle çocuklar olduktan sonra daha ziyade anne örneğinde olduğu gibi ihtiyaç doğrultusunda hediye tercih edebilmektedir. Belki de kadınları erkeklerden ayıran en önemli farklardan biri budur. Yıllar geçse de kadınlar duygusal dünyalarında erkeklerin sandığı gibi değişimlere uğramazlar. Dolayısıyla, bir erkeğin eşine doğum günü hediyesi alırken onu kendisi gibi düşünmesi vahim bir sonuç doğurabilir. Bu nedenle evli erkeklerin eşlerine doğum günü hediyesi alırken bu önemli ayrıntıyı atlamamaları gerekir.

Siz siz olun, öncelikle sevdiklerinizin doğum günlerini hatırlamanın onlar için ne kadar önemli bir şey olduğunuzu unutmayın. Hediye seçiminde duyarlı davranmanız emin olun ki beklediğinizden çok daha fazla, hediye aldığınız kişileri mutlu edecektir. Sevdiklerinizi mutlu etmek sandığınız gibi zor değil. Yeter ki onun sizin için ne kadar değerli ve önemli olduğunu onlara hissettirebilin. Gerisi kendiliğinden gelecektir zaten.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı