TANITIM YAZILARI

Aşkın Ömrü Ne Kadardır?

Başlıktaki sorunun yanıtı sizin aşktan ne beklediğinize bağlı olarak değişir. Tıpkı ilişkinizin yürüyüp yürümemesinin de bu beklentilere bağlı olduğu gibi. Beklentilerin karşılıklı olarak kesiştiği bir ilişkide aşk üstüne sürekli koyarak büyür ve gelişir. Aşk mesajları silinmez, aşk sözleri zihinden ayrılmaz olur. Araya ne kadar hasret girerse girsin bu hasret sadece ve sadece aradaki bağı kuvvetlendirir ve hiçbir zararı dokunmaz. Kuvvetlenen bu aşk bağı sayesinde özel günler heyecanla beklenir ve çoğu zamanda sevgiliye en güzel hatıraları oluşturan hediyeler bu özel günlere has olmaktan çıkar ve gönül ne zaman isterse sevgiliye ulaşan en değerli şeyler olurlar. Önemli olan sevgilinin yanında olmak ve onun da sizinle olduğunu bilmektir. Geçmişin bu denli önemsiz kılındığı gerçek aşka kim ömür biçebilir? Ortak beklenti ve ortak hissiyatla birbirlerine bağlanmış bu kişiler, tüm hayatlarını beraber geçirmeye adeta kendilerini adamışlardır. Acıyı tatlıyı beraber göğüsleyecekler, aşklarının meyvelerini oluşturacaklar ve birlikte yaşlanacaklardır. İşte güzel aşk sözleri böyle aşıklar için ve onlar tarafından yazılmıştır. Fakat herkesin böyle bir aşka sahip olmadığı da üzüntü verici bir gerçektir. Zaten aşka ömür biçmek de ancak sonu olan veya olabileceği düşünülen aşklar içindir değil mi?
1
Aşk hakkında karamsarlığa yer yoktur. İsteyen herkesin gerçek aşka ulaşabileceğini ve aşk resimlerindeki kusursuz tabloyu yaratabileceklerine inanırım. Fakat bunun için yeterince aşk ve ceza oyunu oynamaları gerekmektedir. Çünkü havadan gelen bir gerçek aşka sahip olabilecek kadar şanslı değillerdir. Onun için mücadele etmeli ve sürekli denemelidirler. Bu kişilerin aşk mücadelesinde deneme yanılma olduğu gibi aşk mesajlarını silmek, bazı kişileri unutmaya çalışmak ve sürekli yeniden başlayacak gücü aramak da söz konusudur. Bir aşk hikayesi yazmak her zaman kolay olmaz. Fakat böyle kişiler gerçek aşka ulaştıklarına en iyi aşk yazarı olacaklardır. Onların her aşkı neredeyse ilk aşk gibidir. Çünkü yaşananlar ve hissedilenler unutulmaz, hatırlanır. Yüksek bir romantizm dozu kimi zaman üzse de mücadeleden hiçbir zaman vazgeçmemek mutluluğun anahtarı olacaktır.
2
İşte böylesi durumlarda aşkın bir ömrü olur. Sonsuz aşka uzanana kadar, öğrenmeniz gereken şeyler varsa aşkınızın ömrü sizin bazı dersleri alacağınız vakte kadardır. Bu dikkat edilmesi gereken şeyler aşkın içinden ve sizin en derininizden gelir. O sebeple kolay kolay tanımlanamaz fakat geçmiş aşklarınıza bir yolculuğa çıkmak gerçek aşka ulaşma yolunda size en iyi rehber olacaktır. Unutmayın ki gerçek aşkınız da sizin gibi bir yerlerde sizi bekliyor…

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı