TANITIM YAZILARI

AŞK YENİLİK İSTEMİYOR

İnsan farkında olmadan kim bilir kaç kez aşkı ıska geçmiştir. Kim bilir kaç kez hak etmeyen biri için gözyaşı dökerken gözlerinin önünde duran gerçek aşkı görememiştir. Ve kim bilir kaç kez ayağına kadar gelen aşk fırsatını, türlü sebeplerle geri tepmiştir.

İnsanoğlu günümüzde hep gerçek aşkı bulamadığından, o destansı, büyük aşkların hep mazide kaldığından bahseder. Aslında bir bakıma da doğrudur bu. Değişen, modernleşen günümüz dünyası her şeyi olduğu gibi aşkı da hızla tüketmek üzerine programlanmıştır sanki. Her alanda yaşanan büyük gelişmeler, aşkın da gelişip evrim geçirmesine, eski saflığını ve sadeliğini yitirmesine yol açmıştır maalesef. Günümüzde internet üzerinden yapılan flörtleşmelerle aşk online ortama taşınmıştır adeta. Aşk videoları, fotoğraf beğenmeler ve daha nicesi. Çünkü artık insanlar, modernleşen dünyayla beraber gittikçe yalnızlaşmaktalar. Arkadaşlığın dostluğun, mutluluğun hüznün, eğlencenin, kederin ve sevginin hızla tüketildiği bir ortamda, insanlar kendi kabuklarına çekilmektedirler. Bu yüzden günümüzde kime sorsak; aşk bir hayal…

1

Kim istemez ki güzel bir aşk hikayesi olsun. Deliler gibi sevsin, aşık olsun. Herkes ister aşk filmlerindeki gibi mutlu olsun. Gerçek aşkı günümüzde yaşayabilmek her ne kadar zor olsa da eğer insanlar gerçekten çaba gösterirse günümüz olumsuz şartlarından biraz olsun sıyrılıp aşka fırsat tanıyabilir. Aşkı yaşamak için kişinin öncelikle ne istediğini iyi bilmesi gerekir. Bir yerlerde onun gibi düşünen, aşkı anlayan ve aşkı yaşamak isteyen birinin olduğuna yürekten inanması gerekir. Çevresini iyi gözlemlemeli çok uzaklarda aradığı aşkın, belki çok da yakınında olabileceğine her zaman ihtimal vermelidir. Aradığı aşk için bir fırsat doğduğunda ise düşünmeyi, aklını bir kenara bırakıp yüreğiyle hareket edebilmelidir. Eğer birine aşkını ifade edecekse güzel aşk sözleri, etkileyici aşk mesajları gibi ayrıntıları bir kenara bırakıp yüreğindekileri oldukça sade ve açık bir şekilde dile getirmelidir. Tüm bu aşamalardan sonra aradığı aşkı yakaladıysa eğer mücadelesini verdiği aşk savaşının henüz bitmediğini kesinlikle unutmamalıdır. Çünkü günümüzün bir diğer sorunu ise çiftlerin ilişkiye başladıktan sonra yaşadığı problemlerdir. Belki yoğun çabalarınız ve yürekten arayışınız sonunda aşkı bulmuş olabilirsiniz. Ancak sonraki süreçte bu, günümüz teknolojisinin aşkınıza zarar vermemesi için bir takım önlemler almak şart. Bu önlemlerin başında da sosyal medya gelmektedir. Artık birçok yerde yapılan araştırmalarda sosyal medyanın, ilişkileri ve evlilikleri bitiren en önemli etken olduğu kanısına varılmıştır. Tüm kıskançlıklar, şüpheler sosyal medya sayesinde tavan yapıyor ve bu mecra ilişkilerde ciddi bir güven sorunu yaşanmasına yol açıyor. Aşk online ortamlar var olduğu sürece maalesef sağlıklı ilerlemiyor. Kısacası aşk, teknolojiyi pek sevmiyor. Çünkü aşk, doğanın özünde yer alan katışıksız bir duygu; su gibi, hava gibi… Teknoloji ise çok karmaşık ve yapay.

Birine sahip olmak için diğerinden vazgeçmek gerekecek. Belki biraz zor ama gerçek aşk için bu, tek yol…

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı