TANITIM YAZILARI

Anneler Günü Hediye Seçenekleri

Önce öğretmenler günü geldi: 24 Kasım’da ikinci ailenizin biricik üyesi olan öğretmenlerinize hediye seçtiniz: Rengarenk tebeşirler, kişiye özel dolma kalem hediyeler, üzerinde Atatürk imzası olan fincan takımları, çiçekler, süslü hediyelik eşyalar, çikolatalar… Ardından yılbaşı geldi; günler öncesinden sevgiliye, anneye babaya, en iyi arkadaşa hediye aranmaya başlandı. Kar küreleri, kırmızılı yeşilli mumlar, çam ağacı süsleri, çoraplar, çamaşırlar… Ardından 14 Şubat Sevgililer günü… haftalar öncesinden erkek için/ bayan için en güzel en özel hediyeyi aradınız. Hediye sitelerinde saatlerce sörf yapıp romantik, ince hediye fikirleri bulmaya çabaladınız. Güller, çikolatalar, mumlar, aşk mesajları, süslü sofralar, foto- kitap hediyeler… Bir de bu tarihler arasında doğumgünü hediyesi almak vardı elbette: Sevgilinizin/ eşinizin, annenizin- babanızın, en iyi arkadaşın… Sürpriz doğum günü partileri düzenlendi, etraf balonlarla süslendi. Eğlenceli fotoğraflar pastaya bastırıldı. Facebooktan, whatsapp’tan doğum günü mesajları gönderildi. O kutlu günler için de öteki özel günlerin dışında daha orijinal, değişik, alınabilecek en güzel hediyeyi bulma arayışına girdiniz. Aynı zamanda komik, esprili, ilginç bir hediye olmasını istediniz.

1

 

Ve şimdi sırada anneler günü var. Anneler günü hediyesi arayışı çoktan başlandı. Kimi harika yemek listesine dünya yemeklerini de katmak için annelerine yemek kitabı almayı planlıyor, kimi ev hediyesi (elektronik ya da hediyelik eşya) hediye etmeyi düşünüyor. Bunlar oldukça ‘gerekli’ araçlar ama ‘anneler günü’nü yemek kitapları- ev eşyaları ile sınırlandırmamak gerek. Üstelik bazı anneler bu hediyeleri kendilerine hediye edilmiş bile görmüyorlar. Kendilerine özel bir hediye bekliyorlar haklı olarak. Mutfak robotu, süpürge yemek kitabı eve alınan hediyelerdir. Tıpkı babalar gününde babanıza aldığınız gömlek, kıravat, parfüm, ayakkabı gibi yalnızca kendilerine ait bir hediye beklentisi içindeler. Çünkü anneler, anneden önce kadınlar. Ve kadınların nelerden hoşlandıkları da az çok bilinmekte; örneğin ayakkabı, parfüm, takı (mümkünse mücevher) çiçek… Aynı zamanda çalışan annelerin de olduğunu unutmayalım. Annenize ofis için fotoğrafınızın basılı olduğu güzel bir kupa alabilirsiniz. Böylece her an elinin altında olacaktır. Şık bir dolmakalem, güzel bir takım elbise de annenizi mutlu edecek hediyelerdir. Araba kullanıyorsa orijinal, fresh bir araba kokusu alabilirsiniz.

 2

 

Yine de ardarda gelen doğum günleri- yılbaşı, sevgililer günü, nisan hediyesi, yıldönümü derken bütçeniz epey sarsılmış olabilir. Bu yüzden de ucuz bir hediye bulma arayışında olabilirsiniz. Ve gerçekten de o ucuz ama manevi değeri pahalı hediyeyi bulabilirsiniz. Ya da daha da iyisi; hediye yaratabilirsiniz: Annenizle çekilmiş fotoğrafları derleyerek birbirine ekleyerek kitap ayracı hazırlayabilirsiniz. Teknolojiye düşkün anneler için (en sevilen oyun candy crush) telefon kılıfı ya da tablet kılıfı hazırlayabilirsiniz. Hem el yapımı hediyeler annenizi daha da mutlu edebilir. Tek ihtiyacınız; biraz kumaş makas ve iğne- iplik. Yaratıcılığınızı zorlayın aklınıza gelen hediye fikirlerine siz de şaşıracaksınız.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı