TANITIM YAZILARI

Suskun Sevgilileri Konuşturan Kitap

–  Son zamanlarda ikimiz de tek başımıza vakit geçirir olduk.

– Eskiden saatlerce sohbet ederdik.

– Buluştuğumuzda konuşacak bir şey bulamıyoruz.

– Benim için doğru insan olduğundan artık emin değilim.

– Bazen bir yabancıyla evli olduğumu hissediyorum.

– Artık ona hissettiklerimi anlatma heyecanı duymuyorum

Uzun zamandır devam eden bir ilişkiniz varsa ve yukarıdaki serzenişleri sıklıkla dile getirir olduysanız ilişkiniz için tehlike çanları çalmaya başlamış olabilir. Uzun süren ilişkilerde sevgililer birbirine alıştıkça paylaşımların ilk günkü coşkusunu yitirmesi, artık birçok çift için kabullenilen bir durum haline geldi. Ancak sohbet edememek, paylaşımların azalması, çiftlerin ortak aktivitelere dahil olmaması gibi sorunlar, çiftlerin içinden çıkılamayan iletişim problemleri yaşamalarına sebep olabiliyor.

Tüm dünyada kitapları yayınlanan ve sayısız televizyon programına katılan modern çağın ilişki gurularından Michael Webb, sevgililerin ve evli çiftlerin iletişim sorunlarını çözmeye yardımcı olmak amacıyla “Çiftlere 1000 Soru” isimli bir kitap yazdı. Her geçen gün yan yana fakat tek başına oturan çiftleri daha fazla görmeye başladığını söyleyen Michael Webb, ilişkilerde konuşmanın önemini vurguluyor ve size mutluluğunuzu kurtaracak ufak sohbet önerileri sunuyor.

Sorular derken aklınıza “Bir renk olsaydın hangisi olmak isterdin?” veya “Hayatının en utanç verici anı neydi?” gibi klişe sorular gelmesin. Kitapta yer alan sorular çiftlerin ortak paylaşımlarını arttırmak ve sorunlarını tartışmadan çözebilecekleri sohbet fırsatları yaratmak için titizlikle ve aile terapistlerinin önerileri doğrultusunda seçildi. Kitapta yer alan konu başlıklarından bazıları şöyle:

– Karakter özellikleri, hisler ve duygular

– Kişisel zevkler

– Evcil hayvanlar

– Sağlık, yemek ve sağlıklı yaşam

– Motivasyon kaynakları

– İnançlar, manevi değerler

– Tatiller, kutlamalar, özel günler

– Eve dair tercihler, evde yaşam alışkanlıkları

– Geçmiş ve geleceğe dair konular

– Aşk, romantizm ve ilişkiler

– Arkadaşlık

– Aile değerleri, aile ilişkileri

– İletişim

– Kariyer hedefleri ve eğitim

– Para hakkında düşünceler

– Geçmiş ilişkiler, gelecek planları

– Çocuklar ve çocuk yetiştirme üzerine

– Evlilik, balayı

– Cinsellik

İlişki ve evlilik terapistleri kitabı inceledikten sonra, çiftlerin kitapta yer alan 1000 soruyu dürüstlükle cevapladıkları takdirde gelecekte şaşıracakları çok az şeyle karşılaşacaklarını iddia ediyor. Sevgililerin ve konuşacak bir şey bulamadıklarını söyleyen evli çiftlerin kendilerine alabileceği en faydalı hediyelerden biri olan “Çiftlere 1000 Soru” kitabı, küllenen aşkınızı yeniden canlandırmak veya karşınızdakinin doğru insan olup olmadığını anlamak için biçilmiş kaftan.

Okuyucu yorumları da kitabın olumlu etkilerini gözler önüne seriyor. Michael Webb’in, yıllardır birlikte olmalarına rağmen çok az çiftin birbirini gerçekten tanıdığı iddiası, kitabı okuyan birçok kişi tarafından doğrulanıyor. Sevgililerin birbirlerini daha iyi tanımalarının yanı sıra evli çiftlerin monotonlaşan ilişkilerini de kurtarmaya faydası olan kitap, birçok dile çevrilmeye devam ediyor ve dünyada bir fenomen haline gelecek gibi gözüküyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı