TANITIM YAZILARI

AŞK HER ZAMAN

Her insan ayrı bir dünyadır yeryüzünde ve her insanın ayrı bir hayat hikayesi vardır.  Dolayısıyla insanlar kendi hikayelerinin baş kahramanı olmaktadır daima. Zaten bu yüzden de kime sorsak, hayat hikayemi yazsam roman olur demezler mi? Kendilerince belki önemlidir ama başka insanların pek de ilgisini çekmez bu hikayeler. Fakat bir hikayenin dışında: aşk hikayesi.

asd

İnsanoğlunun aşka karşı ciddi bir zaafı vardır. Her zaman aşka dair bir şeyler duymak, okumak ya da görmek ister. İster basit olsun, ister imkansız bir aşk, ister platonik, isterse zor bir aşk. Her aşk hikayesi etkiler insanı. Bu yüzden de hemen her yerde aşka dair bir şeyler bulmak mümkündür, tamamen arz talep meselesi. Örneğin aşk videoları… İnternete girdiğimizde, istediğimiz her an aşk video başlığı altında birçok video bulabiliriz. İnsanlar yaşadıkları ya da hayalini kurdukları birçok aşk videosu paylaşırlar. Bu videolar ise oldukça çeşitlidir. Kimi kısa aşk filmleri tarzında videolardır, kimi güzel aşk mesajlarının paylaşıldığı slaytlar kimi de fonda güzel bir görsel eşliğinde aşk şiirlerinin okunduğu videolardır.

Aşk videolarının en güzel örneklerini ise özellikle Kore başta olmak üzere Uzakdoğu ülkelerinin hazırladığı, çeşitli aşk hikayelerinin anlatıldığı kısa filmlerde görmekteyiz. Aşk hikayeleri genellikle acıklı ve dramatik olan Uzakdoğulular bu özellikleri sebebiyle de ülkemiz tarafından beğenilerek izlenmektedir. Özellikle imkansız, platonik ve engellerle dolu aşk hikayelerinin anlatıldığı bu aşk videolarının sonu genellikle mutlu bittiği için bu hikayeler, videoları izleyen insanların aşk hayatlarına da ilham vermektedir.

Aşk videolarına bir diğer güzel örnek ise Cem Karaca’nın Tamirci Çırağı adlı şarkısı eşliğinde yayınlanan videolar. Özellikle Ruslara ait bir kısa filmle birleştirilen videoda; lüks arabaların tamirini yapan genç bir delikanlıyla zengin bir kızın hikayesi anlatılmaktadır. Genç delikanlı, tamirini yaptığı lüks arabayla gezerken zengin kızla tanışır ve birbirlerine aşık olurlar. Genç delikanlının kullandığı araba, zengin kızın tamirhaneye bıraktığı arabadır. Ancak genç kız, bu arabanın aynı model başka bir araba olduğunu düşünür ve kendi arabası olduğunu fark edemez. Sonrasında genç kız arabasını tamirhaneden almaya geldiği esnada delikanlıyı işçi tulumlarıyla, arabayı teslim etmeye gelirken görür. Birbirlerini tanır, bakışır ve gülmeye başlarlar.

Bu video gibi, aşk hikayelerinin anlatıldığı daha birçok video vardır ve bu videoların hepsi insanlar tarafından ilgiyle izlenmektedir. Bunların dışında; yazılan aşk romanları, okunan aşk şarkıları, çekilen aşk filmleri, söylenen güzel aşk sözleri insanlar tarafından hep takip edilmiş ve ilgiyle talep edilmiştir. İnsanlığın bekli de ortak paydada buluştuğu ender noktalardan biridir aşk. Gün geçtikçe insanların birbirine olan tahammülü her ne kadar azalsa da aşka gösterdiği hassasiyet varlığını tümüyle korumaktadır. Acımasız savaşların yapıldığı, milyonlarca insanın çaresiz bırakıldığı ve insanların birbirine olan güven duygusunun yerini şüpheye bıraktığı günümüz dünyasında aşk; belki de bu dünyanın tek kurtarıcısı olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı