BASINDA SevgiliKitabi.com

SevgiliKitabi.com Akşam Gazetesi Cumartesi Eki’nde!

SevgiliKitabi

SevgiliKitabi.com, 16 Temmuz 2011 Cumartesi günü Akşam Gazetesi Cumartesi Eki sayfalarındaydı. Özge Ç. Denizci tarafından yapılan haberin tam metnini bu sayfada ve aşağıdaki linke tıklayarak gazetenin web sitesinde bulabilirsiniz.

https://www.aksam.com.tr/cumartesi/askinizi-kitap-yapin–54982h/haber-54982

Aşkınızı kitap yapın

Sevgilisine benzeri olmayan bir hediye vermek için uğraşanlara gerçekten ‘benzersiz’ bir önerimiz var. Çizimler ve yazılarla kitap oluşturulabilen ilk on-line sistemi olan sevgilikitabi.com, ilişkinize özel bir kitap hazırlamanızı sağlıyor.

ÖZGE Ç. DENİZCİ

Karga Medya Yayın Yazılım, 2008 yılında kurulduğundan beri, günümüz dünyasında herkesin kendi kitabını kolaylıkla hazırlayabileceği yazılım sistemleri üzerine çalışmalar yapan bir firma. Çocuk, sanat ve hatıra kitapları, özellikle de çocuklarının yaptığı eşsiz sanat eserlerini saklamak isteyen anne-babalara sundukları alternatiflerle ön plana çıkan işler yapıyorlar. İlk olarak çocukların kendilerinin kahraman olduğu ve onlara çevre bilinci, doğa sevgisi, okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan kitaplarla başlamışlar. Bu kitaplar da özellikle okullar tarafından çok benimsenmiş. Hatta eğitim kurumları, okuma bayramlarında ve karne dönemlerinde çocuklara kendilerinin kahramanı olduğu kitaplardan hediye etmeye başlamışlar. Sevgilikitabi.com’un fikir olarak gelişmesi Karga Medya kurulurken ortaya çıkmış ve üç yılda olgunlaşmış. Çocuk kitaplarından ‘sevgili kitabı’na uzanan süreçte ise bir ekip çalışması söz konusu. Hem Türkiye’de hem de dünyada çizimler ve yazılarla kitap oluşturulabilen ilk online sistem olan sevgilikitabi.com projesini ve oluşum sürecini, firma sahibi Can Uğur anlattı.

– sevgilikitabı.com nasıl ortaya çıktı?
Aynı zamanda www.kargamedya.com üzerinden bireysel satış yapıyorduk. Kullanıcılarımız birçok zaman çocuk kitaplarını sevgililerine hoş ve esprili bir hediye olarak yaptırıyorlardı. Zamanla yetişkinler için kitaplar hazırlamamız için mailler gelmeye başladı. Biraz da bu yönlendirmenin etkisiyle sevgilikitabi.com projesini erkene aldık.

– Çocuk kitabı oluşturmakla yetişkinlere yönelik kitap hazırlamak arasında fark var. Siz zorlanmadınız mı?
Çocuk kitaplarını ad, soyadı, yaş, yaşadığı yer, arkadaş ve anne-baba isimleri gibi bilgileri alarak kişiselleştiriyorduk. Sevgililer için hazırlanacak kitaptaysa her çifte uyacak bir hikaye yaratmak neredeyse imkansızdı. Her ilişki farklı bir özelliğe sahipti. Bu durumda herkesin kendi kitabını kendinin hazırlaması gerekiyordu. Bunun için on-line bir sistem geliştirmemiz gerekti.

– Bu sistem nasıl oluştu?
Aynı zamanda kontrol-otomasyon mühendisi olan yazılım direktörümüz Cem Uğur geliştirdi… 15 ay süren bir çalışmanın ardından geçtiğimiz  14 Şubat’ta ilk kez kullanıcılarıyla tanıştı.

– ‘Sevgili kitabı’ sistemi nasıl işliyor, biraz anlatır mısınız?
İnternet ortamında kolaylıkla kendi kitabınızı oluşturabileceğiniz bir web sitesi. Kendinize, sevgilinize, annenize, kardeşinize kitaplar hazırlayabilirsiniz. Oluşturduğunuz kitabı dilerseniz on-line olarak paylaşabilir ya da basılmış kitap olarak alabilirsiniz. Kullanıcılar site üzerinde tümüyle kendi istediği tasarımla kitaplar hazırlayabiliyor. Aynı zamanda editörümüz Deniz Akgündüz yönetimindeki yaratıcı ekibimiz tarafından önceden hazırlanmış çizim, sayfa ve kitapları da kendilerine göre uyarlayıp kullanabiliyorlar.

4 AYDA 35 BİN  KİTAP YAPTILAR

– ‘Sevgili kitabı’na tepkiler nasıl?
Site yayına başladığı günden beri büyük beğeni ve ilgiyle karşılandı ve henüz 4 ay geçmişken 30 binden fazla kullanıcı sayısına ulaştı. Kullanıcılar sistem üzerinde 35 bine yakın kitap hazırladılar. Dileyenler tamamladığı kitapları bastırarak sevdiklerine hediye etti, dileyenler kitaplarını internet üstünden ücretsiz şekilde paylaştı.

– Teslimatı nasıl yapıyorsunuz?
Siparişlerin teslimatı kargo firmaları aracılığıyla yapılıyor. Yoğunluğa göre 1-3 işgünü içinde kargoya veriyoruz ve uzaklığa göre 1-2 işgünü içinde teslimat yapılıyor.  Acelesi olan kullanıcılarımız kurye göndererek aynı gün teslim alabiliyor. Kullanıcılarımız ödemeyi site üzerinden nakit olarak yapabildikleri gibi teslimat sırasında kapıda da ödeme yapabiliyorlar.

Zamanı olmayanlara çizgi roman
‘sevgilikitabi.com’da kitap hazırlamak için vakti olmayan ve acelesi olanlar için ikinci bir ürün olarak sevgililerin kahramanı olduğu çizgi roman var. Hikaye, Anadolu topraklarında yer alan büyük iki beylikten birinin kızının haramiler tarafından kaçırılması ve sevgilisinin onu kurtarmak için haramilerin peşine düşmesiyle başlıyor. Rapunzel, Yedi Cüceler gibi birçok ünlü kahramanı da hikayenin içine konuk ederek eğlenceli bir serüven haline dönüşüyor. Çizgi romanı hazırlamak için sadece kahramanların ad-soyadını,   saç renklerini, sevgi mesajları  ve fotoğraflarını istiyoruz. Kullanıcı birkaç  dakika  içinde siparişini verebiliyor ve sipariş aynı gün kargoya veriliyor.’

Bir de doğum günü kitabı var
‘Doğum Günü Hediyesi’ kitabı sadece sevgililer için değil 7’den 70’e tüm sevdiklere alınabilecek çok eğlenceli bir kitap. Kitapta doğum günü hediyesinin peşine düşen kahramanın eğlenceli hikayesi anlatılıyor. Çizgi romanda olduğu gibi sadece kahramanların ad-soyadı, kutlama mesajı ve fotoğrafları verilerek çabucak sipariş edilebiliyor. Doğum günü kitabı en özel çalışmalardan biri. Hikayesi zaten eğlenceli ama özellikle çizimleri çok dikkat çekici. Çizim aşamasında birçok çizerle temasları olmuş, sonunda İngiliz Çizer David Grage’nin bu kitabı çizmesine karar vermişler.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı