TANITIM YAZILARI

Bir Aşk Mevsimi Olarak Kış

Aşk üzerine yapılan mevsimsel tanımlamalardan en ünlüsü yaz aşkı olsa gerek. Sıcak havalar, insanın içini canlandıran güneş ve tatil psikolojisi aşka duyulan isteği arttırıyor fakat aşkın bir mevsimi olsa bence kış olurdu. Çünkü aşk, kış mevsimi gibi çetin koşullara gebedir her daim. Karşınıza nasıl bir hava çıkacağı, üşüyüp üşümeyeceğiniz, ıslanıp ıslanmayacağınız hiçbir zaman belli olmaz.

Yazın rahatlığı ve sakinliğinden pek bir şey kalmayan kış mevsiminde çalışmak, koşturmak ve üretmek gerekir. Yani daha sıkı koşullar altında bulunduğumuz bu mevsimde aşka duyulan ihtiyaç sanılandan daha fazladır. Kış modasının sizi kat kat saran sıcaklığı gibi bir aşkı tattığınızda yaz mevsiminden beklentilerinizin farklılaşacağına emin olabilirsiniz. Çünkü nasıl aşka ihtiyaç artıyorsa yalnızlık da o derece çekilmez olur. Gökyüzünün kasveti altında tek başına olmak, fırtınalı bir denizde özgür olmak gibidir.

1

Gelgelelim bazı aşkların kış ile olan ilişkisine. Bazı aşklarda mevsim çoğu zaman kıştır. O aşklardır ki hayatın en güzel zamanlarında yani bahar aylarında bile soğuk ve yorucudur. Kimilerinin keyfini kaçıran gri bulutlar gibi bir olumsuzluk vardır ilişkinin üzerinde. Ne kış şiiri kurtarır böyle aşkları ne de karda yapılacak romantik bir yürüyüş. Belki de böyleleri daha iyi bilir yaz aşkının farkının ne olduğunu. Ve en çok da onlar çeker kalıcı bir ilişkinin hasretini.

Bazı aşklar da vardır ki onların ait olduğu mevsim kıştır. Öyle ki kışın soğuğu etkilemez onların sevgisini. Ne uzaklaşırlar birbirlerine ne de birer yabancıya dönüşürler. Aittirler aşklarına ve öyle kalacaklardır. Hayatın en çetin koşulları bile onları yıldıramaz. Kış mevsiminin güzelliklerini tatmak ise böyle aşklara hastır. Bu çiftlerdir ki birbirlerine kış şiirleri yazıp sevgilerini aşk mesajlarıyla süslerler. Soğuk günlerde birlikte aşk filmleri izleyip ruhlarını ısıtırlarken, kar yağışının romantik yüzünü yalnızca onlar görebilirler. Bedenlerini soğuktan korumak için nasıl özen gösterirlerse, aşklarını sıcak tutmak için de aynı mücadeleyi gösterirler kış aşıkları. Yaz mevsimi ise onlar için ektiklerini almanın vaktidir. Bazılarının yeni çıkmaya çalıştığı bu yolda onlar uzun zamandır birliktedirler ve yazın verdiği rahatlığı, güneş ışığının sıcaklığını aşklarına katarak yaşarlar.  Böylelikle daha da güçlenerek geçirirler mevsimleri. Zamanı sevginin lehine kullanmak ancak böyle mümkün olabilir.

2

Kış aşkının değerini bulduğu bir başka ifade ise ‘son aşk’ olsa gerek. Kışın temeli atılacak bir yakınlığın kalıcılığı sağlayacaktır hayatınızda son kez var olacak sevgiliyi. Ve aşk yolunda her zaman son olan, son olmak isteyendir en değerli kişi. Ötesi gelmesin, kalsın ve gitmesin diye istersiniz ya… İşte o kişi bu mevsimde de sizinle birlikte olmalı.

Geçmişteki tüm ilişkileri arkada bırakıp var olanın kıymetini bilerek devam etmesi ve kış aşklarınızın son aşkınız olması dileğiyle.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı