TANITIM YAZILARI

Hediye almak için kitap önerileri

Kitaplara genel bir bakış yaparsak tartışılmaz alınabilecek en iyi hediyelerde top 10a girer.Kitap kurdu insanlara alacağınız hediyelerde top 3’ü zorlar J Kitap almak, bunun hakkında yorumlara bakmak, öneriler internet sayesinde daha ulaşılabilir bir hal almış durumda. Gelişen teknolojiyle herkesin elinde akıllı telefon, tablet, laptop bulunmakta bununla birlikte de e kitap giderek yaygınlaşmaktadır. Normalinden daha düşük bir fiyata kitap indir seçeneğiyle dilediğiniz kitabı satın almanız mümkün. Ayrıca bu indireceğiniz kitaplarda sesli kitap seçeneği varsa görme engelliler için adobe yardımıyla sesli kitap okuma seçeneğiniz de var. Yeni kitaplar hızla pdf formatında hayatımıza e kitap olarak girmekte.

Hayatta attığınız adımlar ve tercihler, yaptığınız yorumlar hayatımızın oklarını oluşturur. Kitap oku kendi lehinize çevirmenize yardımcı olacaktır.

Tavsiye için en çok satan kitaplar kısmına bir göz atalım:

  • Kocan Kadar Konuş (Şebnem Burcuoğlu)
  • Menekşe Kokulu Hikayeler (Ender Haluk Derince)
  • Kürk Mantolu Madonna (Sabahattin Ali)
  • Böğürtlen Kışı (Sarah Jio)
  • Sabah Uykum (Ahmet Batman)
  • Soğuk Kahve (Ahmet Batman)
  • İstanbul Kırmızısı (Ferzan Özpetek)
  • Bir Psikiyatristin Gizli Defteri (Gary Small)
  • Bukre (Kahraman Tazeoğlu)
  • Ustam ve Ben (Elif Şafak)

 

Evet… En çok satanlar bu şekilde sıralanıyor. Kişisel gelişim kitapları 2010 yıllarında en başlarda yer alırken şu aralar biraz da olsa gerilemiş durumda. Kitap hediye etmek isteyeceğiniz kişinin zevkini aldığınız kitap kesinlikle yansıtmalıdır. Zaten herkesin harcı değildir kitap okumak. Başına oturduğunda kaç sayfa okumuşum diye bakmadan okumalı gerçekten KİTAP OKUMAK isteyen kişi. Bazen altını da çizmeli. Evet kitap mükemmel bir hediye ancak gerçekten bu işi layığıyla becerebilecek birine verildiğinde.

Kitap bilgi kaynağıdır. “Söz uçar, yazı kalır.” Hayatımda kocaman bir yeri olan kitaplar hakkında yazı yazmak bile mutluluk verici. Son zamanlarda yukarıdaki listeden 3 kitabı bir solukta bitirdim üçü de üst üste biraz onlardan bahsedeyim size.

Kürk Mantolu Madonna.

Aklınıza gelen Madonnayı kaldırıp atın. Ya da ona benzetin biraz kitaptaki madonnayı. İpucu vermeden biraz çekip çevirelim. Eski kelimeler oldukça fazla sıkar mı bilmiyorum. Kitap 164 sayfa tek çırpıda okunabilecek tarzda. Kesinlikle tavsiye edebileceğim bir tek gecelik kitap J

Soğuk Kahve.

“Bazen sarılmak iyi gelir, Karşındaki ne hisseder bilemezsin ama sen iyi hissedersin”

Çok samimi bir kalem Ahmet Batman bu işte iyi olduğunu kesinlikle kanıtladı. Uzun uzun yazmak yerine daha kısa birkaç cümleyle anlattığı hikayeleriyle bağlıyor ve kesinlikle kendinden bir şeyler bulduruyor insana. Alınacaklar listenize yazın.

Sabah Uykum.

“Sabah uykusu kadar sevebileceği biri lazım insana.Sen gibi, seni n gibi, biraz da sana benzeyen.”

İlk kitabının anlatım olarak aynısı olan daha farklı hikayeler daha farklı cümlelerle devam ediyor Ahmet Batman ve kesinlikle aldığı her övgüyü hak ediyor. Atın bunu da sepete, sonra da kitaplığınızın baş köşesine koyun.

Henüz bugün aldığım Ahmet Ümit   Beyoğlu’nun En Güzel Abisi de Eminim Ahmet Ümit’in en iyi işlerinden birisidir. O kadar ısrar kıyamet tavsiye edildi ki, kendimi almak zorunda hissettim. Bir başka makalede onun hakkında da bir şeyler yazmak dileğiyle.

Kitaplar arkadaş, dost, düşman, seri katil olan yan komşunuz, çaresizliğiniz, çareniz, hayatta kalma sebebiniz, kavanozdaki reçeliniz dahi olabilir. Kitap sizsiniz açın okuyun.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı