TANITIM YAZILARI

SEVGİLİLER GÜNÜ KUTLAMAMASI !

Sevgililer günü, adından da anlaşılacağı üzere tüm sevgililerin heyecanla beklediği bir gün. Sadece birbirini seven çiftler için düşünülen ve sevgililere armağan edilen 14 Şubat günü; ülkemizde olduğu kadar tüm dünyada da büyük coşkuyla kutlanan bir gün. Dünyanın her noktasında yaşayan çiftler 14 Şubat tarihini adeta iple çekiyor. Tüm sevgililer o güne özel sevgililer günü kutlamaları planlıyor, birbirlerine farklı sürprizler hazırlıyor ve özenle seçtikleri hediyelik eşyaları birbirlerine armağan ediyorlar.

Sevgililer günü kutlaması; insanların kültürlerine, yaşam standartlarına, gelir seviyelerine ve birbirlerine duydukları sevgiye göre farklılıklar gösterebiliyor. Kimisi güzel aşk sözleriyle ya da sevgililer günü mesajlarıyla kutluyor sevgililer gününü. Kimi çok özel ve romantik bir mekanda ayarladığı bir akşam yemeği ile ifade ediyor sevgisini. Kimi de yüzük, çiçek, takı gibi aldığı güzel hediyelerle mutlu ediyor sevdiğini. Kimileri de o kadar aşık ki bunların hepsini sunmak istiyor sevgilisine.

2

Ancak kimi sevgililer de var ki tüm bu sayılanlardan çok daha farklı bir şekilde kutluyor sevgililer gününü. Ya da kutluyor kelimesi ne kadar doğru olur tartışılır. Bu sevgililer, sevgililer gününde sevdiklerine aşk sözleri ya da sevgililer günü mesajları okuyup, göndermiyor. Romantik bir mekanda bir akşam yemeği falan da ayarlanmıyor. Hatta sevgiliye çiçek, yüzük gibi hediyeler alınıp sürprizler de yapılmıyor. Peki ne yapıyor bu çiftler sevgililer gününde? Hiç! Evet yanlış duymadınız 14 Şubatta hiçbir sevgililer günü kutlaması yapmıyor bu çiftler.

Kendilerini marjinal insanlar olarak tanımlayan bu kişiler; sadece sevgililer gününü değil, yıl dönümü, doğum günü gibi diğer tüm özel günleri de kutlamıyorlar. Birbirlerini mutlu etmek için türlü hediyelerin alındığı, çeşitli etkinliklerin yapıldığı bir özel güne ihtiyaçlarının olmadığını düşünüyorlar. Marjinal olduklarını düşünen bu çiftler; sevgililer gününde tüm sevgililerin aksine birbirlerine hediye alıp, sevgililer gününü kutlamıyor hatta bu günün adını ağızlarına bile almıyorlar.

Yaşamanın zorluğuna ve hayatın yoğunluğuna göğüs germek için büyük çaba sarf ettiğimiz günümüz dünyasında; en azından nefes almamıza, durup kendimizi düşünmemize vesile olan özel günlerden biridir sevgililer günü. Alınacak hediyenin, pahalı akşam yemeklerinin ve şaşalı sevgililer günü kutlamalarının olması elbette şart değildir. Ancak insanoğlu duygularından tamamen arınmış bir makine veya robot da değildir.  Sevgiliye özenle seçilip alınan bir hediyenin, sevgilinin gözlerine bakılarak okunan bir aşk şiirinin ya da romantik bir mekanda beraber yenen basit bir akşam yemeğinin kime ne zararı olabilir ki? İnsanların birçoğu elbette bilir; sevmek, mutlu etmek ve birbirini anmak için özel günlerin olmasının gerekmediğini. İnsanın gündelik yaşamından sıyrılıp sevdiğiyle özel ve mutlu bir gün yaşaması için sadece bir bahanedir sevgililer günü.

Ama yine de hediyeymiş, sevgililer günü kutlamasıymış, sürprizlermiş, mesajlarmış bunlar hiç bana göre değil diyenler için de bir alternatiftir, marjinal olduğunu söyleyen insanların sevgililer günü kutlamaması!

Karar sizin…

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı