TANITIM YAZILARI

Hediye Konusuna Ayrıntılı Göz Atalım

Değer verdiğimiz insanlara hediye alarak verdiğimiz değeri bir nebze de olsa göstermek isteriz. Onlara hediye alıp sevindiklerini görmek ve onlara değerli olduğunu hissettirmek bizi de mutlu eder ve bu eylemi yapan kişi gönülden yapar. Özel günlerde her ne kadar özel gün sahibi “hediye istemem” gibi sözler sarf etse de her zaman bir beklenti içerisindedir. Hediye alırken karşınızdaki insanı iyi tanımanız önemlidir. Kimini bir tek gül bile mutlu ederken bir başkası görkemli bir yüzükle mutlu olur.

İlginç hediyeler karşınızdaki kişiyi her zaman etkiler. İnsanlar beklemediği anda yapılan sürprizleri ve beklemediği ilginç şeyleri asla unutmazlar. Konu ilginçlik olduğunda hediye sepeti dolup taşar, önemli olan o sepetten kişiye en uygununu seçmektir. Hediye denizi alabildiğine kalabalık. Birazcık özel güne göre hediye seçmek gerekiyor.

Doğum günü hediyesi kişinin kim olduğuna bağlı olarak en standart hediye çilesi çekilen gündür. Erkek arkadaşa; parfüm, kravat, kol düğmesi, kazak, tişört… Kız arkadaşa; şal, aksesuar, cüzdan, kolye, küpe… Sevgiliye kitap, aksesuar, çiçek, mevsimine göre tekstil ürünleri, tamamlayıcılar… Babaya gömlek, kravat, kazak, kalem… Anneye mutfak robotu, tost makinesi, dekorasyon malzemeleri gibi hediyeler ilk akla gelenlerdir… Hediyeler seçilmesi zor şeyler gerçekten. Hoşlanır mı, hoşlanmaz mı? Beğenir mi? Giyer mi? Takar mı? Milyon tane soruyu beraberinde getiriyor. Bu soruları daha aza indirgemek için kişiye özel hediyeler ilk tercihimiz olmalı. Örneğin ona kendini özel hissettiren bir hediye. Mesela birlikte geçirdiğiniz zamanlara ait fotoğraflar ve altına küçük notlar alınarak süslenmiş bir kitap. Beğenmeme ihtimali ne kadar sorarım? Biraz da mizahınızı işin içine katarak hem anlamlı hem de eğlenceli bir hediye vermiş olursunuz…

Bebek hediyeleri bu konuda en masum olanıdır. Alabileceğiniz hediyeler; sevgiliye alınabilecekler kadar çok değildir. Tulum, patik, ayakkabı, çorap, yatak başlığı, oyuncak gibi seçeneklerimiz var. Söz konusu bebek olduğu zaman kaliteden kaçmamak gerektiğinin de altını çizmemiz gerekir… Alacağımız hediyeler her kime olursa olsun hediye paketi çok önemlidir. Çünkü biz insanlar önyargılı varlıklarız ve bunu yenmek oldukça zor. Onu ilk olarak hediye paketiyle büyülemelisiniz. En güzel hediyeler her zaman kişiye özel olan hediyelerdir.

tumblr_n3of1oucsD1qdm1h0o1_500

İlginç doğum günü hediyeleri başlığı altında online alışveriş imkanı sunan birçok site var ve gördükleriniz gerçekten sizi şaşırtmaya yetecek derecede iyi. Erkek sevgiliye hediye almak her zaman daha zor olmuştur ve bu konudan sıyrılmanın en basit yolu ya tuttuğu takımın orijinal lisanlı bir ürününü alacaksınız ya da teknolojik bir hediye. Bu ikisi erkek sevgiliye hediye alma konusunda çıkmaza düşen bayanların bir numaralı kurtarıcısı olacak niteliktedir. 14 Şubat hediyeleri seçim konusunda daha dikkat edilmesi gereken bir konudur. Burada maddiyattan çok maneviyata önem vermek gerekir. Daha anlamlı ve daha naif hediyeler tercih etmelisiniz. Klişelerden biraz kurtulup daha değişik hediyeler aramalısınız.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı