TANITIM YAZILARI

Barışma Hediyesi

Tanışma, nişan, evlilik yıldönümü hediyesi, yeniyıl hediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü hediyesi, doğum günü hediyesi, anneler günü babalar günü, öğretmenler günü hediyesi, düğün hediyesi, ev hediyesi, yeni doğan bebek hediyesi, geçmiş olsun hediyesi, mezuniyet hediyesi oluyor da barışma hediyesi neden olmasın?
Bayanlar; sevgilinizi, eşinizi kırdınız, üzdünüz, ona öpücükle süslenmiş bir hediye niye vermeyesiniz ki? Ya da erkekler; neden ”sevgilime, karıma hem çiçek alayım hem de orijinal, romantik bir hediyeyle gönlünü alayım’ demeyesiniz ki? Belki ‘nasıl olsa sonsuza kadar sürmeyecek ve barışacağız; bunun için hediye almaya gerek yok’ diye düşünüyorsunuz ve bu düşüncenizin altında da harcamalarınıza dikkat etmeniz gereken bir dönemde olduğunuz baskısı var. Ama ‘klişe’ gibi gözükse de bir gerçek var ki; hediyenin maneviyatına bakılır, pahalı olup olmadığına değil. Bu yüzden de çok naif bir ‘hediye verirken söylenen giriş cümlemiz’ vardır: Çam sakızı, çoban armağanı… Siz de bunu yapın; sevgilinize küçük bir hediyelik eşya dahi olsa bir hediye verin, ona sürpriz yapın. Hatta biraz yaratıcı olup hem el emeği (maliyeti ucuz) hem de ilginç bir şeyler bulabilir, etkileyici olabilirsiniz. İlla ona süslü paketler içinde gösterişli bir hediye vermeniz gerekmiyor. Tek ihtiyacınız olan: Hediye fikirleri. Onu da bu yazıda bulabilirsiniz.
Öncelikle bir tıklamayla tüm dünyaya ulaşabildiğiniz internet nimetinden yararlanın ve hediye sitelerine bir göz atın. Oldukça enteresan, komik, şaşırtan, kişiye- isime özel hediyelik eşyalar bulacağınızı tahmin ediyorum. Erkeğe ne hediye alınır, erkek arkadaşa alınabilecek en güzel hediyeler nelerdir, kocama ne alacağım ya da bayanlara hediye seçenekleri nelerdir, karıma ne hediye alsam da gönlünü alsam, en güzel bayan hediyeleri nelerdir diye google’da bile aratmanıza gerek yok. Bu sitelerde onu da düşünmüşler ve erkek için kadın için hediyeleri ayırmışlar. Hatta hediye alma amacınız doğrultusunda bile kategorileştirmişler. (Örneğin; romantik hediyeler, ilginç hediyeler, yeni bebek hediyeleri, sevgiliye hediye, anneler günü- babalar günü hediyeleri ve bizim tam da aradığımız şey olan: Özür dilerim hediyeleri) Özür dilerim hediye kategorisinde aklınıza gelmeyecek hediyelik ürünler var. Bunlardan bir kaçı: Üzerinde eşeklik ettim yazılı sevimli magnetler, üzerinde ‘sensiz zaman geçmiyor’ yazılı kocaman eğlenceli saatler, özür dilerim notlarıyla dolu kalp şekilli cam kavanozlar ve daha yüzlerce farklı hediye seçeneği…

Ama daha romantik olmak ve kendiniz bir şeyler hazırlamak istiyorsanız, açılışı güzel bir sofrayla yapabilirsiniz. Erkeğin kalbine giden yol midesinden, kadının kalbine giden yol ise romantizmden geçer. Güzel bir masa kadını da erkeği de cezbeder. İkinci bir hediye seçeneği; beğendiğiniz şarkıları (özelllikle sizin şarkınızı) fon olarak kullanabileceğiniz, fotoğraflarınızdan oluşan bir video hazırlamak. Bu oldukça kolay ve inanılma derecede etkileyici bir hediye olacaktır. Videonun sonuna özür notlarınızı da iliştirmeyi unutmazsanız affedilmemeniz neredeyse imkansız. Bu hediye, belki de diğerlerinden daha çok etkileyecektir sevgilinizi. Çünkü bu video için zaman ayırdığınızı, müzikler seçtiğinizi, fotoğrafları bir araya getirdiğinizi görecek. Ve daha da önemlisi; hataların yapılabileceğini ama telafisi için uğraşıyor olmanızın tek nedeninin onu sevip ona değer veriyor olmanızı görmesi olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı